Tutustumiskurssit

Maksuttomilla tutustumiskursseilla pääset kurkistamaan Helsingin yliopistoon! Voit osallistua tutustumiskursseille ilman pohjakoulutusvaatimuksia tai edeltäviä opintoja.
Tutustu Helsingin yliopistoon

Tutustumiskurssit ovat yhden tai kahden opintopisteen laajuisia kursseja, joiden avulla voit tutustua Helsingin yliopiston eri tieteenaloihin ja yliopisto-opiskeluun. 

Tutustumiskursseja on tarjolla useilta Helsingin yliopiston eri tieteenaloilta.

Tutustumiskurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Poimintoja tutustumiskursseista
Katso kaikki tutustumiskurssit!

Tutustumiskurssit sopivat erityisen hyvin lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille, jotka miettivät omaa tulevaisuuden alaansa. Niille ovat kuitenkin tervetulleita myös kaikki muut aiheista kiinnostuneet!

Lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle

Tutustu myös muihin kursseihin, jotka soveltuvat lukiolaiselle tai ammattiin opiskelevalle. Kurssit ovat pääsääntöisesti viiden opintopisteen (5 op) laajuisia.

Opiskelijatarina: Ella

Tutustumiskurssi Tiedelukutaidon perusteet oli 16-vuotiaalle Ella Ruokoselle kiinnostava kurkistus yliopisto- ja tiedemaailmaan. Se antoi myös käytännön työkaluja omaan ajatteluun ja tuleviin opintoihin.

Toisen asteen opiskelija: Tiesitkö, että tutustumiskursseista suorittamasi opintopisteet voit hyväksilukea toisen asteen opintoihisi? Samalla saat opintopisteitä HY opintosuoritusrekisteriin odottamaan mahdollista yliopistotutkintoasi. Kysy lisää nykyisten opintojesi opinto-ohjaajalta.

Kurssi oli tosi käytännöllinen! Esimerkiksi kriittistä lukutaitoa tarvitaan nykyään paljon. Opin myös aiempaa paremmin erottamaan tekstin olennaiset asiat niistä, jotka eivät ole yhtä tärkeitä.
Opiskelijatarina: Janika ja Aada
Pääsee keskittymään just niihin juttuihin, jotka itseään kiinnostavat.
Kurssin suorittaminen avoimessa oli huippukokemus! Musiikki on vienyt sieluni, mutta uskon että aion silti jatkaa tulevaisuudessa myös luonnontieteiden parissa. Luonnontieteet ovat ihanan mielenkiintoisia, ei tämä tähän jäänyt!
Näin opiskelemaan

Tutustu ilmoittautumisohjeisiin ja opiskelun käytäntöihin.

Sinua voisi kiinnostaa myös
Etsitkö jotakin muuta?

Tutustu avointen yliopisto-opintojen koko opintotarjontaan ja oppilaitosyhteistyöhön.