Tutustumiskurssit
Maksuttomilla tutustumiskursseilla pääset kurkistamaan Helsingin yliopistoon!

Tutustumiskurssit ovat yhden tai kahden opintopisteen laajuisia kursseja, joiden avulla voit tutustua Helsingin yliopiston eri tieteenaloihin ja yliopisto-opiskeluun. Tutustumiskursseja on tarjolla useilta Helsingin yliopiston eri tieteenaloilta.

Tältä sivulta löydät tällä hetkellä tarjolla olevat tutustumiskurssit. Tutustumiskurssit ovat kaikille maksuttomia. Tervetuloa tutustumaan!

Huom! Avoimen yliopiston kurssisivut ovat poissa käytöstä keskiviikkona 19.1.2022 alkaen klo 17.00. Käyttökatkon arvioitu kesto on 2–3 tuntia. Sen aikana ei voi tutustua kurssien sisältöihin eikä ilmoittautua kursseille.

Katso kaikki tutustumiskurssit

Tutustumiskurssit sopivat erityisen hyvin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille, jotka miettivät omaa tulevaisuuden alaansa. Niille ovat kuitenkin tervetulleita myös kaikki muut aiheista kiinnostuneet!

Suomenkieliset tutustumiskurssit 1 op Voit opiskella yksittäisiä sinulle sopivia kursseja. Jos haluat suorittaa useampia kursseja, ilmoittaudu jokaiselle kurssille erikseen.
Suomenkieliset tutustumiskurssit 2 op Voit opiskella sinulle sopivia yksittäisiä kursseja. Jos haluat suorittaa useampia kursseja, ilmoittaudu jokaiselle kurssille erikseen.
Ruotsinkieliset tutustumiskurssit 2 op Voit opiskella sinulle sopivia yksittäisiä kursseja. Jos haluat suorittaa useampia kursseja, ilmoittaudu jokaiselle kurssille erikseen.
Ajankohtaisia tutustumiskursseja!
Opiskelukokemus
Pääsee keskittymään just niihin juttuihin, jotka itseään kiinnostavat.
Kurssin suorittaminen Avoimessa oli huippukokemus! Musiikki on vienyt sieluni, mutta uskon että aion silti jatkaa tulevaisuudessa myös luonnontieteiden parissa. Luonnontieteet ovat ihanan mielenkiintoisia, ei tämä tähän jäänyt!
Näin opiskelemaan

Tutustu ilmoittautumisohjeisiin ja opiskelun käytäntöihin.

Sinua voisi kiinnostaa myös
Etsitkö jotakin muuta?

Tutustu avointen yliopisto-opintojen koko opintotarjontaan ja oppilaitosyhteistyöhön.