Hakukelpoisuus
Tällä sivulla kerrotaan, mitkä pohjakoulutukset antavat kelpoisuuden hakea Helsingin yliopiston yhteishaun kandiohjelmiin suorittamaan alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa sekä maisterihaussa suorittamaan suoraan ylempää korkeakoulututkintoa.
Korkeakoulukelpoisuuden tuottavat tutkinnot yhteishaun kandiohjelmissa

Jos olet jo suorittanut tai suoritat alla olevaan valmistumisen määräaikaan mennessä jonkin seuraavista korkeakoulukelpoisuuden tuottavista tutkinnoista, voit hakea yhteishaun kandiohjelmiin keväällä 2023.  

Voit hakea yhteishaun kandiohjelmiin suorittamaan alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa Helsingin yliopistossa, jos sinulla on jokin seuraavista:

Jos sinulla on jo tutkinnonsuoritusoikeus Helsingin yliopistossa, sinulle ei myönnetä samaan koulutusohjelmaan uutta tutkinnonsuoritusoikeutta. Tarkista kaikki Helsingin yliopiston entisten ja nykyisten opiskelijoiden uuteen tutkinnonsuoritusoikeuteen liittyvät säännöt erilliseltä sivulta.

Valmistumisen määräaika, kun haet yhteishaun kandiohjelmiin

Ollaksesi hakukelpoinen yhteishaun kandiohjelmiin keväällä 2023, tulee korkeakoulukelpoisuuden tuottavan tutkintosi valmistua viimeistään seuraavaan määräaikaan mennessä:

 • Suomalainen ylioppilastutkinto, todistusvalinta: 16.5.2023
 • Suomalainen ylioppilastutkinto, muut valintatavat: 16.6.2023
 • Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto: 16.6.2023
 • Muut tutkinnot: 14.7.2023
  Kelpoisuuden tuottavat tutkinnot maisterihaussa

  Jos olet jo suorittanut tai suoritat 31.8.2023 mennessä jonkin seuraavista kelpoisuuden tuottavista tutkinnoista, voit hakea maisterihaussa keväällä 2023.  

  Voit hakea maisterihaussa suorittamaan ylempää korkeakoulututkintoa Helsingin yliopistossa, jos sinulla on jokin seuraavista:

  • korkeakoulututkinto yliopistossa
  • korkeakoulututkinto ammattikorkeakoulussa
  • korkeakoulututkinto Maanpuolustuskorkeakoulussa
  • ulkomainen koulutus, joka kyseisessä maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin

  Tämän lisäksi muutamiin maisteriohjelmiin haettaessa sinulla täytyy olla aikaisempi korkeakoulututkinto tietyltä alalta. Ohjelmakohtaiset valintaperusteet löydät Opintopolku.fi:stä.

  Jos sinulla on jo tutkinnonsuoritusoikeus Helsingin yliopistossa, sinulle ei myönnetä samaan koulutusohjelmaan uutta tutkinnonsuoritusoikeutta. Tarkista kaikki Helsingin yliopiston entisten ja nykyisten opiskelijoiden uuteen tutkinnonsuoritusoikeuteen liittyvät säännöt erilliseltä sivulta.

  Kielitaidon osoittaminen

  Ollaksesi hakukelpoinen, sinun täytyy osoittaa myös kielitaitosi. Katso hyväksytyt tavat osoittaa kielitaito sivulta Kielitaidon osoittaminen.