Sähköisesti varmennetut liitteet
Voit toimittaa koulutusasiakirjasi sähköisesti varmennettujen kansainvälisten varmennuspalveluiden tai oppilaitosten omien varmennuspalveluiden kautta, kun haet kandi- ja maisteriohjelmiin yhteishaussa, englanninkielisen kandiohjelman haussa tai kansainvälisessä maisterihaussa.
Sähköiset opintosuoritusotepalvelut

Jos oppilaitoksesi käyttää jotain alla mainituista sähköistä opintosuoritusotepalvelua, voit toimittaa koulutusasiakirjasi sähköisesti palvelun kautta. Sähköisen opintosuoritusotepalvelun kautta toimitetut asiakirjat katsotaan virallisesti oikeaksi todistetuiksi ja ne täyttävät maakohtaiset erityisvaatimukset.

Ole yhteydessä omaan oppilaitokseesi, jos tarvitset lisätietoja siitä, kuinka oppilaitoksesi käyttämää opintosuoritusotepalvelua käytetään.

Toimittaessasi sähköisiä koulutusasiakirjojasi tällaisen palvelun kautta, valitse vastaanottajaksi Helsingin yliopisto tai käytä yhteystietona seuraavia sähköpostiosoitteita:

Hyväksytyt palvelut:

Jos oppilaitoksesi käyttää palvelua, jota ei ole mainittu yllä olevassa luettelossa, ota yhteyttä ylempänä mainittuun osoitteeseen niin selvitämme, voimmeko hyväksyä asiakirjasi kyseisen palvelun kautta. Huomaa, että Helsingin yliopisto pidättää itsellään oikeuden tehdä lopullinen päätös palvelun hyväksymisestä.

Oppilaitosten omat varmennuspalvelut

Hyväksymme sähköisiä koulutusasiakirjoja, jotka voidaan varmentaa asiakirjat myöntäneen oppilaitoksen omassa varmennuspalvelussa, seuraavilla ehdoilla:

  • Varmennuspalvelu sijaitsee oppilaitoksen omilla verkkosivuilla TAI oppilaitoksen omilta verkkosivuilta on linkki ulkopuoliseen varmennuspalveluun.
  • Koko asiakirjan on oltava varmennettavissa palvelun avulla, ts. palvelun näyttämän sisällön on oltava täsmälleen sama kuin toimittamasi asiakirjan.
    • Jos palvelu varmentaa vain osia asiakirjasta, emme hyväksy asiakirjaa virallisesti oikeaksi todistetuksi. Toimita sen sijaan virallisesti oikeaksi todistettu paperiversio kyseisestä asiakirjasta.

Huomaa seuraavat rajoitukset:

  • Oppilaitoksen sähköpostiosoitetta ei hyväksytä sähköiseksi varmennuspalveluksi.
  • Oppilaitoksen lähettämiä tavallisia skannattuja koulutusasiakirjoja ei hyväksytä, jos asiakirjaa ei voida varmentaa sähköisen varmennuspalvelun avulla.
  • Varmennuspalveluita, jotka edellyttävät vastaanottajan maksavan varmennuksesta, ei hyväksytä.

Ota yhteyttä omaan oppilaitokseesi, jos et ole varma onko oppilaitoksellasi oma varmennuspalvelu.

Huomaa, ettemme takaa hyväksyvämme muita kuin englannin-, suomen- ja ruotsinkielisiä varmennuspalveluita. Jos palvelun varmentama sähköinen asiakirja ei ole saatavilla englanniksi, suomeksi tai ruotsiksi, sinun on toimitettava myös alkuperäisen asiakirjan virallinen käännös.

Lataa nämä liitteet PDF-tiedostoina hakujärjestelmään. Sähköpostitse lähetettyjä liitteitä ei hyväksytä, ellei toisin ole erikseen ohjeistettu.

Tee kustakin asiakirjasta erillinen tiedosto, ts. älä yhdistä useita asiakirjoja yhteen tiedostoon. Jos asiakirjassa on useita sivuja, toimita koko asiakirja yhtenä tiedostona ja varmista, että tiedosto sisältää asiakirjan kaikki sivut.

Helsingin yliopisto pidättää itsellään oikeuden arvioida jokainen sähköinen asiakirja ja varmennuspalvelu tapauskohtaisesti. Jos emme pysty varmentamaan vaadittuja tietoja, sinun on toimitettava asiakirja virallisesti oikeaksi todistettuna paperiversiona yleisohjeiden mukaisesti.