Avoin yliopisto: Taidehistoria

Taidehistoria on kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman opintosuunta. Osa taidehistorian opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajemman opintokokonaisuuden (30 op).

Oletko kiinnostunut taiteesta? Haluaisitko oppia tarkastelemaan esimerkiksi kirkkoja, maisemamaalauksia, kulttiesineitä tai muotia ja katutaidetta?

Taide ja sen tarkastelutavat ovat laaja, globaalisti muuttuva alue. Taidehistorian opinnoissa tutkitaan taidetta ja visuaalista kulttuuria historiallisena ja nykypäivän ilmiönä. Tutkimuskohteita ovat muun muassa kuvataiteen eri lajit, arkkitehtuuri, esineet ja muotoilu sekä taideteoriat. Opinnoissa painottuvat havainnointi ja kohteisiin tutustuminen paikan päällä, joten kursseilla saattaa olla myös erilaisia opintoretkiä (ekskursioita) ja tutustumiskäyntejä.

Taidehistorian opinnot

Voit opiskella taidehistorian opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajemman opintokokonaisuuden (30 op). Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssien sivuilta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

KUKA-TA520 Taidehistoria, opintokokonaisuus 30 op Avoimena yliopisto-opetuksena on tarjolla taidehistorian 30 opintopisteen laajuiseen opintokokonaisuuteen sisältyvät opinnot. Voit opiskella kursseja yksittäin oman kiinnostuksesi mukaan tai suorittaa kaikki opintokokonaisuuteen sisältyvät kurssit. Jos haluat suorittaa useampia kursseja, ilmoittaudu jokaiselle kurssille erikseen kurssisivulta.

Pilotoimme osassa kesäopinnoista 2024 uutta ilmoittautumisjärjestelmää. Kesän pilotissa ovat mukana humanistisen tiedekunnan opinnot sekä psykologia. Pilotoitavat kesäopinnot kootusti:

Aikaa nauttia taidehistorian opiskelusta

Lääketieteen emeritaprofessori Pirkko-Liisa Kellokumpu-Lehtinen iloitsee taiteesta ja taidehistorian opinnoista. 

– Taiteet tuovat näkyviin niin paljon enemmän ulottuvuuksia ihmisen luovuudesta, traditioista ja siitä, miten mielemme ja aistimme toimivat!

Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut aiempina vuosina taidehistorian opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.