Avoin yliopisto: Taidehistoria
Taidehistoria on Helsingin yliopiston Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman opintosuunta.

Oletko kiinnostunut taiteesta? Haluaisitko oppia tarkastelemaan esimerkiksi kirkkoja, maisemamaalauksia, kulttiesineitä tai muotia ja katutaidetta?

Taide ja sen tarkastelutavat ovat laaja, globaalisti muuttuva alue. Taidehistorian opinnoissa tutkitaan taidetta ja visuaalista kulttuuria historiallisena ja nykypäivän ilmiönä. Tutkimuskohteita ovat muun muassa kuvataiteen eri lajit, arkkitehtuuri, esineet ja muotoilu sekä taideteoriat. Opinnoissa painottuvat havainnointi ja kohteisiin tutustuminen paikan päällä, joten erilaiset opintoretket (ekskursiot) ja tutustumiskäynnit ovat tärkeä osa opintoja.

Taidehistorian opinnot ovat osa kulttuurien tutkimuksen (kanditaso) opintosuuntakohtaisia opintoja.

Taidehistorian opinnot

Voit opiskella taidehistorian opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia (15 op tai 30 op). Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt taidehistorian opinnot.

Johdatus taidehistorian tutkimukseen on Avoimen yliopiston opintotarjonnassa oleva erillinen taidehistorian opintoihin valmentava kurssi. Kurssi on suunniteltu taidehistorian opinnoista kiinnostuneille ja tieteenalaopintoja aloittaville Avoimen yliopiston opiskelijoille. Kurssi sopii myös lukiolaisille.

Johdatus taidehistorian tutkimukseen Kurssilla tutustutaan taidehistoriaan oppiaineena ja sen oppimistapoihin ja -menetelmiin verkkoluentojen, vierailukäynnin sekä oppimistehtävien avulla.
Tieteenalaopintojen kurssit Taidehistorian tieteenalaopinnot koostuvat kolmesta kurssista ja ovat laajuudeltaan yhteensä 15 op.
Teemaopintojen kurssit Taidehistorian teemaopinnoissa on yksittäisiä uniikkeja kursseja, joita voit suorittaa vapaasti oman kiinnostuksesi mukaan tai osana taidehistorian opintokokonaisuutta. Teemaopintojen kursseja suorittamalla voit laajentaa 15 op:n opintokokonaisuuden 30 op:n laajuiseksi kokonaisuudeksi.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.