Avoin yliopisto: Taidehistoria
Taidehistoria on taidehistorian kandiohjelman ja kulttuuriperinnön maisteriohjelman opintosuunta. Osa taidehistorian opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia (15 op, 30 op).

Oletko kiinnostunut taiteesta? Haluaisitko oppia tarkastelemaan esimerkiksi kirkkoja, maisemamaalauksia, kulttiesineitä tai muotia ja katutaidetta?

Taide ja sen tarkastelutavat ovat laaja, globaalisti muuttuva alue. Taidehistorian opinnoissa tutkitaan taidetta ja visuaalista kulttuuria historiallisena ja nykypäivän ilmiönä. Tutkimuskohteita ovat muun muassa kuvataiteen eri lajit, arkkitehtuuri, esineet ja muotoilu sekä taideteoriat. Opinnoissa painottuvat havainnointi ja kohteisiin tutustuminen paikan päällä, joten erilaiset opintoretket (ekskursiot) ja tutustumiskäynnit ovat tärkeä osa opintoja.

Taidehistorian opinnot

Voit opiskella taidehistorian opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia (15 op tai 30 op). Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Lukuvuoden 2022-23 koko kurssitarjonnan julkaisu valitettavasti viivästyy. Syksyn 2022 avoimet kurssit on jo julkaistu, kevään 2023 kurssitarjonta julkaistaan myöhemmin syksyllä 2022.

Johdatus taidehistorian tutkimukseen on Avoimen yliopiston opintotarjonnassa oleva erillinen taidehistorian opintoihin valmentava kurssi. Kurssi on suunniteltu taidehistorian opinnoista kiinnostuneille ja tieteenalaopintoja aloittaville Avoimen yliopiston opiskelijoille. Kurssi sopii myös lukiolaisille.

Johdatus taidehistorian tutkimukseen Kurssilla tutustutaan taidehistoriaan oppiaineena ja sen oppimistapoihin ja -menetelmiin verkkoluentojen, vierailukäynnin sekä oppimistehtävien avulla.
Taidehistoria I, opintokokonaisuus 15 op Taidehistoria I (15 op) opintokokonaisuus koostuu taidehistorian tieteenalaopinnoista. Voit opiskella kursseja myös yksittäin.
Taidehistoria II, opintokokonaisuus 30 op Taidehistoria II (30 op) opintokokonaisuus koostuu taidehistorian tieteenalaopinnoista (15 op) + taidehistorian teemaopinnoista (15 op). Taidehistorian teemaopinnoissa on yksittäisiä uniikkeja kursseja, joita voit suorittaa vapaasti oman kiinnostuksesi mukaan tai osana taidehistorian 30 op opintokokonaisuutta. Teemaopintojen kursseja suorittamalla voit laajentaa 15 op:n opintokokonaisuuden 30 op:n laajuiseksi kokonaisuudeksi.
Taidehistorian muita opintoja Voit opiskella yksittäisiä kursseja.
Maisteriopintojen kursseja Taidehistorian maisterivaiheen opinnoissa on yksittäisiä uniikkeja kursseja, joita voit suorittaa vapaasti oman kiinnostuksesi mukaan tai osana taidehistorian tutkinto-opintojasi.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.