Avoin yliopisto: Alue- ja kulttuurintutkimus
Alue- ja kulttuurintutkimus on Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman opintosuunta. Alue- ja kulttuurintutkimusta voi opiskella myös Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjemassa.

Oletko kiinnostunut populaarikulttuurista, medista ja ihmisten välisestä vuorovakutuksesta? Haluaisitko perehtyä maailman eri alueiden yhteiskuntiin ja kulttuureihin sekä tutkia kulttuurien kohtaamista?

Alue- ja kulttuurintutkimuksessa tarkastellaan esimerkiksi identiteettejä, arvoja ja ideologioita Euroopan eri alueiden sekä Latinalaisen ja Pohjois-Amerikan näkökulmista. Opinnoissa korostuu myös ajatus paikkojen ja tilojen kulttuurisesta muotoutumisesta.

Alue- ja kulttuurintutkimuksen opintomme vastaavat Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmassa tai Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmassa järjestettävää opetusta.

Alue- ja kulttuurintutkimuksen opintokokonaisuudet ja yksittäiset opintojaksot

Voit opiskella tutustumiskurssin (2 op) sekä muita yksittäisia kursseja kandi- tai maisteritasolta. Jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan yksittäin.

Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmaan soveltuvia opintoja
Alue- ja kulttuurintutkimuksen kurssit Voit ilmoittautua kurssille kurssisivulta.
Pohjois-Amerikan tutkimus Voit ilmoittautua kurssille kurssisivulta.

Mitä on Pohjois-Amerikan tutkimus?

Kiinnostaako arktinen alue, entäpä Kalliovuoret tai Suurten Järvien alue? Kiinnostaisiko pohtia yhdysvaltalaista demokratiakäsitystä poikkeustilan käsitteen kautta tai tutkia orjanomistajan moraaliajattelua, Mississippin deltan ympäristöhistoriaa tai kenties alkuperäiskansojen ja muiden vähemmistöjen nykypäivää, historiaa ja kulttuureja?

Pohjois-Amerikan tutkimusta voi luonnehtia varhaiseksi kulttuurintutkimuksen alaksi.

Tutustumiskurssi soveltuu erityisen hyvin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Sille ovat kuitenkin tervetulleita myös muut aiheesta kiinnostuneet!

Kurssi Kurssin verkkoympäristö (MOOC) avautuu 18.3., jolloin voit kirjautua kurssille mukaan! Kurssi käynnistyy 22.3.
Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmaan soveltuvia opintoja
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen