Avoin yliopisto: Aasian tutkimus
Aasian tutkimus on Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman ja alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelman opintosuunta.

Oletko kiinnostunut aasialaisista maista? Haluaisitko perehtyä aasialaisten maiden historiaan, kulttuureihin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin?

Aasian tutkimuksen opinnoissa pohdit Aasian nykyisiä ja tulevia haasteita, niiden merkityksiä ja ratkaisumalleja. Opit analysoimaan jonkin alueen ajankohtaisia aiheita ja tapahtumia. Opintojen keskiössä ovat erityisesti Kiinan, Japanin, Korean ja Intian alueiden kysymykset.

Aasian tutkimuksen opintomme vastaavat Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmassa tai alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmassa järjestettävää opetusta.

Aasian tutkimuksen opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella Aasian tutkimuksen opintokokonaisuuden (15 op tai 30 op) tai sinulle sopivia yksittäisiä kursseja.

HUOM! Keväällä 2022 on tulossa verkkokurssi: KUKA-AA218 Consumption in East Asian Economies, jonka kurssisivu julkaistaan vuoden loppuun mennessä.

Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmaan soveltuvia opintoja

Voit suorittaa kursseja yksittäin tai 15 op tai 30 op kokonaisuuden.

Kaikkia kursseja ei välttämättä ole Avoimen yliopiston tarjonnassa joka vuosi. Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain. Lukuvuonna Aasian tutkimuksen opetusta järjestetään erityisesti yhteistyöoppilaitoksissa.

Valinnaiset kurssit 21-22 Jos suoritat kokonaisuutta, valitse 15 op (3 eri koodia) tai 30 op (6 eri koodia) alla olevista koodeista: KUKA-AA211, KUKA-AA212, KUKA-AA213, KUKA-AA214, KUKA-AA215, KUKA-AA216 ja KUKA-AA218. Hyvä huomioida: osaan koodeista voidaan tarjota useita eri vaihtoehtoisia toteutuksia. Kokonaisuuteen edellytetään kunkin koodin osalta yksi toteutus, esimerkiksi 15 op voi koostua KUKA-AA211, KUKA-AA212 ja KUKA-AA215.
Valinnaiset kurssit 20-21 Jos suoritat kokonaisuutta, valitse 15 op (3 eri koodia) tai 30 op (6 eri koodia) alla olevista koodeista: KUKA-AA211, KUKA-AA212, KUKA-AA213, KUKA-AA214, KUKA-AA215, KUKA-AA216 ja KUKA-AA218. Hyvä huomioida: osaan koodeista voidaan tarjota useita eri vaihtoehtoisia toteutuksia. Kokonaisuuteen edellytetään kunkin koodin osalta yksi toteutus, esimerkiksi KUKA-AA211, KUKA-AA212 ja KUKA-AA215.
Opinnot Voit suorittaa kurssin yksittäin.
Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmaan soveltuvia opintoja

Voit suorittaa kursseja yksittäin. Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.

Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen