Avoin yliopisto: Uskontotiede
Uskontotiede on Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman opintosuunta.

Uskontotiede käsittelee uskontoa kulttuurisena, yhteisöllisenä ja yhteiskunnallisena ilmiönä. Tutkimus ei rajoitu mihinkään tiettyyn uskontoon, vaan kohdistuu uskontoihin yleismaailmallisesti. Uskontotiede tutkii toisaalta yksityisen ihmisen uskontoa ja uskonnollista kokemusta, toisaalta uskontoa kulttuuri- ja luonnonympäristön sekä yhteiskunnan osana. Uskontoa lähestytään monitieteisesti.

Uskontotieteen opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella uskontotieteen opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia (15 op tai 30 op). Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.
 

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt uskontotieteen opinnot.

Opintokokonaisuuden voi suorittaa joko 15 op:n tai 30 op:n laajuisena. Uskontotieteen perusteet 5 op on pakollinen opintojakso. Muut opintojaksot (10-25 op) voi valita tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valinnaisten opintojaksojen tarjonta voi vaihdella vuosittain.

Pakollinen kurssi Kokonaisuuteen sisältyy yksi pakollinen kurssi. Muut kurssit (10-25 op) voit valita tarjolla olevista vaihtoehdoista.
Valinnaiset kurssit Voit valita alla olevista kursseista kaksi tai viisi suorittamasi opintokokonaisuuden laajuuden mukaan.

Tarjonnassamme voi olla myös muita uskontotieteen opintoja, esimerkiksi yksittäisiä maisterivaiheen opintoihin sopivia opintojaksoja. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain.

Maisterivaiheen opintoja Avoimen yliopiston opintotarjonnassa voi ajoittain olla jaksoja, jotka soveltuvat myös maisteriohjelman opinnoiksi. Nämä opinnot ovat usein monitieteisiä ja niiden järjestävänä yksikkönä voi olla myös jokin muu maisteriohjelma.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.