Avoin yliopisto: Uskontotiede
Uskontotiede on kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman ja kulttuuriperinnön maisteriohjelman opintosuunta. Osa uskontotieteen opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia (15 op, 30 op).

Uskontotiede käsittelee uskontoa kulttuurisena, yhteisöllisenä ja yhteiskunnallisena ilmiönä. Tutkimus ei rajoitu mihinkään tiettyyn uskontoon, vaan kohdistuu uskontoihin yleismaailmallisesti.

Uskontotiede tutkii toisaalta yksityisen ihmisen uskontoa ja uskonnollista kokemusta, toisaalta uskontoa kulttuuri- ja luonnonympäristön sekä yhteiskunnan osana. Uskontoa lähestytään monitieteisesti.

Uskontotieteen opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella uskontotieteen opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia (15 op tai 30 op). Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Uskontotieteen opintokokonaisuuden voi suorittaa joko 15 op:n tai 30 op:n laajuisena. Uskontotieteen perusteet 5 op on pakollinen opintojakso. Muut opintojaksot (10-25 op) voit valita tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valinnaisten opintojaksojen tarjonta voi vaihdella vuosittain.

Pakollinen kurssi Kokonaisuuteen sisältyy yksi pakollinen kurssi. Muut kurssit (10-25 op) voit valita tarjolla olevista vaihtoehdoista.
Valinnaiset kurssit Voit valita alla olevista kursseista kaksi tai viisi suorittamasi opintokokonaisuuden laajuuden mukaan.
Muita uskontotieteen opintoja Tarjonnassamme voi olla myös muita uskontotieteen opintoja, esimerkiksi yksittäisiä maisterivaiheen opintoihin sopivia opintojaksoja. Nämä opinnot ovat usein monitieteisiä ja niiden järjestävänä yksikkönä voi olla myös jokin muu maisteriohjelma. Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain.

Lukuvuoden 2023-2024 opintotarjonta julkaistaan tässä viimeistään 1.7.2023. Lukuvuoden ennakkotiedot ovat jo nähtävissä verkkosivuillamme. Ennakkotietoihin saattaa tulla muutoksia vielä ennen opintotarjonnan lopullista julkaisua.

Siirtymäsäännöt

Jos olet aiempina vuosina suorittanut uskontotieteen opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.