Avoin yliopisto: Lähi-idän ja islamin tutkimus
Lähi-idän ja islamin tutkimus on Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman opintosuunta.

Lähi-idän ja islamin tutkimuksen opiskelija syventyy monipuolisesti Lähi-itään ja/tai islamiin. Lähi-idän ja islamin tutkimus on monitieteistä alue- ja kulttuurintutkimusta, jossa kohteena ovat alueen yhteiskunnat, kulttuurit, politiikka, historia ja uskonnot. Islamin osalta voi valita myös uskonnonopettajan linjan.

Lähi-idän ja islamin tutkimuksen opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajemman opintokokonaisuuden (15 op).

Opintomme vastaavat Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmassa järjestettävää opetusta. Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.

Katso ennen syksyä  2021 järjestetyt opinnot.

Voit suorittaa kursseja yksittäin tai 15 op opintokokonaisuuden. Jos haluat suorittaa useampia kursseja, ilmoittaudu jokaiselle kurssille erikseen kurssisivulta. Osa opinnoista järjestetään englanniksi.

KUKA-LIS530 Islamin tutkimuksen opintokokonaisuus (15 op) Jos haluat suorittaa opintokokonaisuuden (15 op), valitse kolme seuraavista kursseista (KUKA-LIS214, TUK-IST2506, TUK-IST2621, TUK-IST2632 tai KUKA-LIS219).
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen