Avoin yliopisto: Lähi-idän ja islamin tutkimus
Lähi-idän ja islamin tutkimus on kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman opintosuunta. Osa Lähi-idän ja islamin tutkimuksen opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajemman opintokokonaisuuden (15 op).

Lähi-idän ja islamin tutkimuksen opiskelija syventyy monipuolisesti Lähi-itään ja/tai islamiin. Lähi-idän ja islamin tutkimus on monitieteistä alue- ja kulttuurintutkimusta, jossa kohteena ovat alueen yhteiskunnat, kulttuurit, politiikka, historia ja uskonnot. Islamin osalta voi valita myös uskonnonopettajan linjan.

Lähi-idän ja islamin tutkimuksen opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajemman opintokokonaisuuden (15 op). 

Opintomme vastaavat Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmassa järjestettävää opetusta. Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.

Voit suorittaa kursseja yksittäin tai 15 op opintokokonaisuuden. Jos haluat suorittaa useampia kursseja, ilmoittaudu jokaiselle kurssille erikseen kurssisivulta. Osa opinnoista järjestetään englanniksi. 

KUKA-LIS530 Islamin tutkimuksen opintokokonaisuus (15 op) Jos haluat suorittaa opintokokonaisuuden (15 op), valitse kolme alla näkyvistä kursseista.
Lähi-idän tutkimuksen opintoja Lähi-idän tutkimuksen opinnoista on Avoimessa yliopistossa tarjolla yksittäisiä opintojaksoja. Opintotarjonta voi vaihdella vuosittain.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen