Avoin yliopisto: Pohjoismaiset kielet

Pohjoismaiset kielet on Helsingin yliopiston Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelman opintosuunta. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajemman opintokokonaisuuden (30 op).

Pohjoismaisten kielten opinnoissa (ruotsi toisena kotimaisena kielenä) opit tuottamaan, käyttämään ja soveltamaan kieltä niin suullisesti kuin kirjallisesti eri tilanteisiin sopivin tavoin.  Perehdyt ruotsin kielen asemaan Suomessa, kielikontakteihin ja moni- ja kaksikielisyyteen. Opinnoissasi tutustut paitsi ruotsin kieleen Suomessa, ruotsiin Ruotsissa ja suomeen Suomessa myös muihin pohjoismaisiin kieliin sekä Pohjoismaissa puhuttaviin vähemmistökieliin.

 

Pohjoismaisten kielten opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella pohjoismaisten kielten opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajempia opintokokonaisuuksia. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

 

Pohjoismaisten kielten perusopinnot

Pohjoismaisten kielten perusopintokokonaisuus 30 op, ruotsi toisena kotimaisena kielenä, koostuu seuraavista opintojaksoista:

KOK-P101 Suullinen ja kirjallinen viestintä 10 op
KOK-N103 Ruotsin kielen rakenne (5 op)
KOK-P104 Ruotsi ja ruotsinkielinen Suomi kulttuuriyhteisöinä (5 op)
KOK-N105 Sosiolingvistiikka ruotsiksi (5 op)

Yksi seuraavista:
NOR-S351 Norja ja norjan kieli 5 sp
KOK-N361Tanska ja tanskan kieli  (5 op) 

Jos opiskelet pohjoismaisia kieliä ruotsi äidinkielenä, katso opintotarjonta tästä.

Lukuvuonna 2023-2024 Pohjoismaisten kielten perusopinnot 30 op järjestää Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto. Opinnot järjestetään verkko-opintoina.

Pakolliset kurssit Pohjoismaisten kielten perusopintoihin kuuluvat jaksot
Pohjoismaisten kielten perusopinnot, vaihtoehtoiset kurssit Valitse näistä toinen.
Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut aiempina vuosina yleisen kirjallisuustieteen opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen. 

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.