Avoin yliopisto: Kotimainen kirjallisuus
Kotimainen kirjallisuus on Helsingin yliopiston kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelman opintosuunta.

Kotimaisen kirjallisuuden opinnoissa tutustutaan Suomen kirjallisuuteen, sen historiaan ja kansainvälisiin yhteyksiin. Opinnoissa korostuvat kirjallisten teosten analyysi ja perehtyminen kirjallisuuden tutkimuksen teorioihin ja menetelmiin sekä tutustuminen kirjallisuuden tyylikeinoihin ja kirjallisiin epookkeihin.

Opintoihin on tullut lisää kursseja keväälle 2023.

Tutustu tarjontaan!

Kotimaisen kirjallisuuden opinnot

Voit opiskella kotimaisen kirjallisuuden opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa laajemman opintokokonaisuuden (perusopinnot 30 op).

Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Kotimaisen kirjallisuuden perusopinnot 30 op Opintokokonaisuus on tarjolla kesäopetuksena.
Kotimaisen kirjallisuuden aineopintoja Aineopinnoissa tutustuaan tarkemmin kirjallisuudentutkimukseen, sen eri suuntiin, teorioihin ja menetelmiin. Tutustut myös kirjallisten kuviteltujen maailmojen rakentumiseen ja kirjallisuudelle ominaisten tyylikeinoihin. Ne avaavat näkymiä taiteeseen ja kulttuuriin laajemminkin. Tarjonnassa yksittäisiä aineopintojen jaksoja.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen