Avoin yliopisto: Varhaiskasvatuksen opettajan opinnot

Varhaiskasvatuksen opettaja on yksi Helsingin yliopiston kasvatustieteen kandiohjelman opintosuunnista. Osa opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai perusopinnot (25 op). Voit myös opiskella aineopintoihin kuuluvia tutkimusmenetelmäkursseja tai kasvatustieteen koulutusohjelman yhteisiä valinnaisia kursseja.

Suunnitteletko hakemista varhaiskasvatuksen opettajan koulutukseen? Tarvitsetko tutkittua tietoa työsi tueksi? Kiinnostaako sinua tietää lisää varhaiskasvatuksen maailmasta?

Opinnoissa tarkastellaan lapsuutta osana kulttuurista monimuotoisuutta sekä lasten kasvua ja kehitystä kokokonaisvaltaisena sosiaalisena ja kultturisena prosessina. Opinnoissa perehdytään lapsuuteen, lapsen kehitykseen ja oppimiseen sekä myös julkisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tavoitteisiin, sisältöihin ja menetelmiin sekä varhaiskasvatusta koskeviin ilmiöihin ja tutkimuksiin.

Varhaiskasvatuksen opettajan opintosuunnan opintokokonaisuus ja yksittäiset kurssit

Voit opiskella varhaiskasvatuksen opettajan opintojen opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa kasvatustieteen (VO) perusopinnot (25 op). Voit myös suorittaa aineopintoihin kuuluvia tutkimusmenetelmäkursseja tai kasvatustieteen koulutusohjelman yhteisiä valinnaisia kursseja

Oletko kiinnostunut hakemaan monimuotokoulutukseen opiskellaksesi varhaiskasvatuksen opettajaksi? Voit suorittaa valintakriteereihin kuuluvat kasvatustieteen perusopinnot 25 op meillä avoimessa yliopistossa!

Lisää tietoa kaikista näistä opinnoista löydät alla olevilta välilehdiltä. Tarkemmat tiedot löydät kunkin kurssin omalta kurssisivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Ovet auki kasvatustieteellisen tiedekunnan avoimiin yliopisto-opintoihin! -infosivuilta löydät kootusti tietoa kasvatustieteellisen tiedekunnan avoimesta opintotarjonnasta ja tutustumiskursseista, infoa opintojen aloittamisesta sekä usein kysyttyjä kysymyksiä.

Perusopinnot muodostavat 25 op kokonaisuuden, joka usein opiskellaan yhden lukuvuoden aikana. 

Perusopinnot suoritettuaan opiskelijalla on hyvät tiedot ja taidot ihmisen kehitykseen, oppimiseen ja vuorovaikutukseen liittyvistä tekijöistä. Opiskelija saa tietoa opetuksesta ja ohjaamisesta, koulutuspolitiikasta, koulutusjärjestelmistä sekä kasvatuksen ja koulutuksen kulttuureista. Näiden lisäksi opiskelija saa tietoa työelämän sekä organisaatioiden kehittämisestä ja johtamisesta sekä kasvatustieteellisen tutkimuksen perusteista.

Kurssien aloitusajankohdat vaihtelevat ja voit suunnitella itsellesi sopivan tahdin kurssien suorittamiseen. 

Perusopintojen kurssit Varhaiskasvatuksen opettajan kasvatustieteen perusopinnot koostuu kuudesta kurssista.

Perusopintojen lisäksi Avoimessa yliopistossa voi opiskella aineopintoihin kuuluvia menetelmäopintoja.

Aineopintojen tutkimusmenetelmäopinnot Kurssit ovat kasvatustieteiden koulutusohjelman yhteisiä tutkimusmenetelmäopintoja.

Onko tavoitteenasi hakea Varhaiskasvatuksen opettajan monimuotokoulutukseen?

Yliopiston sivuilta näet tietoa opinnoista ja aina viimeisimmät ohjeet hakijoille. Ennen seuraavan haun ohjeiden päivittymistä (viimeistään lokakuussa), voit tutustua sivulta löytyviin edelliseen hakuun liittyviin ohjeisiin saadaksesi alustavaa kuvaa opinnoista ja hakuohjeista. 

Avoimessa yliopistossa voit suorittaa valintaperusteisiin sisältyvät kasvatustieteen perusopintokokonaisuuden (25 op) valitsemasi opintosuunnan mukaisesti:

Huom! Hakiessasi VO monimuotokoulutukseen kasvatustieteen kokonaisuus tulee olla koottuna perusopintojen opintokokonaisuudeksi. Irrallisten opintojaksojen suoritus ei siis riitä. Opintokokonaisuuden koonti.

Avoimessa yliopistossa voit myös suorittaa muun muassa koulutusohjelman valinnaisia opintoja, joiden suorituksia on mahdollista hyväksilukea tutkintoon, jos tulet valituksi koulutukseen.

Aloita siis opiskelemalla kasvatustieteen perusopinnot (25 op) meillä Avoimessa yliopistossa!

Ennakkotietoa opinnoista lukuvuonna 2024-2025

Nyt voit tutustua myös avoimen yliopiston opintotarjonnan ennakkotietoihin lukuvuodelle 2024-2025. 

Tarkempia tietoja julkaistaan sitä mukaa, kun opetuksen yksityiskohdat varmistuvat. Lukuvuoden valmis opintotarjonta on nähtävillä heinäkuussa. 

Siirtymäsäännöt

Jos olet aiempina vuosina suorittanut kasvatustieteen opintoja, voit tarkistaa vastaavuustaulukosta niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa. Suoritetut opintosi näet Oma Opintopolku -palvelusta.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

 

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot Opintotarjonnan hausta.