Avoin yliopisto: Käsityötiede

Käsityötiede on yksi kasvatustieteiden opintosuunnista. Perusopinnot tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Käsityötiede on tutkimusmatka käsin tekemisen prosessiin ja valmiiseen tuotteeseen. Käsityötiede analysoi käsityöhön liittyvien ilmiöiden ja toiminnan teoreettisia perusteita. Tutkimuskohteet kattavat käsityön eri osa-alueet ja muodot useasta eri näkökulmasta. Tutkimuksen kohteena voi olla käsityön tekijä, käsintehdyn tuotteen suunnittelu- ja valmistusprosessit, käsityötuote itsessään ja sen tuotekehittely sekä laitteet, koneet ja työvälineet.

Käsityötieteessä opintojen aihealueita ovat muun muassa suunnittelu- ja valmistusprosesseihin liittyvän tiedonmuodostuksen ja tieteellisen ajattelun välinen vuorovaikutus, monimateriaalinen ongelmanratkaisu, työn organisointi ja arviointi, kestävä ja eettinen kuluttajuus sekä moniulotteinen käsityökulttuuri.

 

Käsityötieteen opintokokonaisuudet

Käsityötieteen perusopintoja järjestetään yhteistyöoppilaitoksissa. 

Käsityötieteen perusopinnot toteutetaan yhteistyöoppilaitos Espoon työnväenopistossa. Perusopintokokonaisuus on alkanut syksyllä 2022, kts. kokonaisuuteen ilmoittautuminen yhteistyöoppilaitoksen sivuilta: https://ilmonet.fi/course/E223252 

Perusopintoihin sisältyvät kurssit Perusopinnot koostuvat viidestä kurssista.
Perusopintoihin sisältyvät kurssit Perusopinnot koostuvat viidestä kurssista.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot Opintotarjonnan hausta:

lv 2020-2021: AYEDUK

lv 2019-2020: AYEDUK

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

Sinua voisi kiinnostaa myös