Avoin yliopisto: LUMATIKKA
LUMATIKKA-opinnoissa keskitytään oppijalähtöiseen ja toiminnalliseen matematiikan opetukseen. Opinnot tarjotaan avoimina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Opintojen tavoitteena on kehittää eri ikäisten oppijoiden kanssa työskentelevien opettajien ja opettajaksi opiskelevien matemaattista osaamista ja pedagogisia taitoja. Opintokokonaisuuteen kuuluu monipuolisia kursseja, jotka keskittyvät joko tietynikäisten oppijoiden oppimiseen ja opetukseen tai tietyn matemaattisen teeman tai ilmiön käsittelyyn. Opintoihin kuuluu verkko-opiskelua ja opetuskokeiluita käytännön opetustyössä.

Tämä maksuton verkkokoulutus on suunnattu juuri sinulle, joka työskentelet varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa, perusopetuksessa tai toisella asteella. Tervetuloa kehittämään matematiikan opetusta yhdessä kouluttajien ja kollegoiden kanssa!

Opinnot Avoimessa yliopistossa

Kurssien käytännön toteutuksista vastaa LUMATIKKA-hanke. Yleinen yhteydeydenotto-osoite on info@lumatikka.luma.fi. Katso lisää ohjeita kurssisivuilta alla sekä LUMATIKKA-sivuilta.

Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit LUMATIKKA -opintokokonaisuus koostuu yhdestä pakollisesta ja 13 vapaavalintaisesta kurssista. Opintojaksot toteutetaan verkko-opintoina ja niihin kuuluu myös opetuskokeiluita. Kurssimateriaalit sijaitsevat verkko-oppimisympäristössä. Kurssit voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä ja ennakkovaatimuksia edeltäviltä kursseilta ei ole. Kursseilla voit edetä omassa tahdissa tai yhteisen tavoiteaikataulun mukaisesti. Voit suorittaa 15 opintopisteen kokonaisuuden tai yksittäisiä kursseja. 
Pakollinen Kurssi on pakollinen kaikille 15 op:n opintokokonaisuuden suorittaville. 
Valitse yksi näistä Suorita kaikille yhteisen kurssin lisäksi yksi alla olevista kursseista.
Suorita vielä 6 opintopisteen edestä näitä kursseja Suorita alla olevia kursseja niin, että 15 opintopisteen kokonaisuus tulee täyteen.
Opintopisteiden rekisteröinti

Mikäli haluat saada suoritusmerkinnän opintorekisteriin, sinun tulee ilmoittautua myös Avoimeen yliopistoon. Tämä tapahtuu kurssin MOOC-oppimisympäristössä sen jälkeen, kun olet suorittanut kurssin.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen