Studieliv

Som student vid Matematisk-naturvetenskapliga fakulteten blir du delaktig i en omfattande naturvetenskaplig kunskapsgemenskap. Tack för ett utmärkt val! Instruktioner för studerande innehåller nyttig information och länkar som hjälper dig att komma igång med dina studier.
Bästa nya student, välkommen!

Efter att du har tagit emot din studieplats inleds dina studier med en introduktionsvecka den sista veckan i augusti. Syftet med introduktionen är att ge dig grundläggande information om examensstrukturer, studierådgivning och studiehandledning samt om olika studiemöjligheter. Schemat för introduktionsveckan finns på Instruktioner för studerande.

De nya studenterna delas in i tutorgrupper enligt utbildningsprogram. Tutorn är din guide till universitetsvärlden och hjälper dig att få en smidig start på dina studier. Du får också kontakt med dina nya studiekamrater och praktiska råd som hjälper dig med studiestarten.

Eftersom tutorerna ordnar program under hela orienteringsveckan rekommenderar vi att du håller den fri från annat program. På så sätt kan du delta i alla träffar som din tutor har ordnat för sin grupp.

Indelningen i grupper sker efter er första sammankomst under veckan. Ta kontakt med den tutoransvariga om du inte kan delta när tutorgrupperna för ditt utbildningsprogram delas in. Se länken nedan för de tutoransvarigas kontaktuppgifter.

Så hittar du till Gumtäkt

Campus Gumtäkt på den lummiga Gumtäktsbacken är ett centrum för forskning och undervisning i exakta naturvetenskaper och ligger bara fyra kilometer från Helsingfors centrum. Se campusets egen webbplats för att hitta kartor, trafikförbindelser och tjänster på en och samma sida.

Studentförmåner

Studielivet består inte bara av kurser och tentamina, utan även av olika aktiviteter och studentförmåner. Nationer och ämnesföreningar är utmärkta platser att lära känna andra studenter. Som student har du tillgång till bland annat primärvård, studentbostäder, idrottstjänster (UniSport) och förmånliga luncher till studentpris. Dessutom får du studentrabatt på biljetter till bland annat kulturevenemang och kollektivtrafiken.

Studentorganisationer

I en studentorganisation har du möjlighet att påverka och koppla av. Träffa likasinnade och nätverka inför framtiden! Det finns över tio ämnesföreningar i Gumtäkt. Oavsett om du är astronom, geolog, svenskspråkig fysiker eller något annat, kommer du säkert att hitta en lämplig förening med studenter i olika åldrar och roliga aktiviteter. Du kan också få jobberbjudanden via ämnesföreningarnas e-postlistor redan under studietiden.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om föreningarna!