Kunskap för framtidens lärande! Uni är med på SuomiAreena 15-17 juli.

Utbildningen är en viktig del av det finländska välfärdssamhället. Förändringar i arbetslivet, en växande ojämlikhet, digitaliseringen och mångkulturalitet ställer nya krav på vårt skolsystem. Hur ska skolorna ta sig an dessa utmaningar och utvecklas? Hur ser lärandet och utbildningen ut i framtiden?

Helsingfors universitet deltar för andra gången i SuomiAreena i Björneborg 15-17 juli. Universitetet är med på många håll i Björneborg, både med eget program och genom ett stort antal forskare som deltar i SuomiAreenas många diskussioner.

Välkommen med, vi ses i Björneborg!

Paneldiskussion: Tulevaisuuden lukujärjestys – miten oppiminen muuttuu? (Framtidens läsordning - hur förändras lärandet?)

Ons 15.7. kl. 10.30 Puuvillaparken, Björneborg

Professorerna Kristiina KumpulainenLeena Krokfors och Mari Tervaniemi diskuterar med Helsingin Sanomats chefredaktör Kaius Niemi och riksdagsledamot Tuomo Puumala.

Programmet

Containrar för Framtidens lärande

Ons-fre 15.-17.7. kl 10-17 Medborgartorget (Salutorget, Björneborg)

Högaktuell forskning om framtidens lärande hittar man i Helsingfors universitets containrar på Medborgartorget. Kom med, delta och diskutera med forskare. På plats bl.a. professor i pedagogik Gunilla Holm.

Programmet