Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi (versio K)

Tämä sivu on tarkoitettu sinulle, jos

 • sinulle on myönnetty oikeus suorittaa alempi tai ylempi korkeakoulututkinto (tai molemmat) suomeksi tai ruotsiksi kevään 2018 opiskelijavalinnassa.
 • sinulle on myönnetty oikeus suorittaa ylempi korkeakoulututkinto englanniksi kevään 2018 opiskelijavalinnassa etkä ole velvollinen maksamaan lukuvuosimaksua.

Jokaisen alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa Helsingin yliopistossa suorittavan on ilmoittauduttava läsnä- tai poissaolevaksi joka lukuvuodeksi.

Voit ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi ensimmäiseksi lukuvuodeksesi, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan. Jos sinut hyväksyttiin ehdollisesti, voit ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi vasta kun hyväksymisehtosi on täyttynyt. Menetät sinulle myönnetyn opinto-oikeuden, jos et ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 31.8.2018.

Voit ilmoittautua poissaolevaksi ensimmäiseksi lukuvuodeksesi vain, jos poissaolollesi on lakisääteinen syy.

Jos sinulle ei ole tarjottu opiskelupaikkaa tänä vuonna, vaan sinulle on myönnetty oikeus suorittaa tutkinto vuonna 2017 tai aikaisemmin, seuraa näitä ohjeita.

Uuden opiskelijan täytyy opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi. Menetät sinulle myönnetyn opinto-oikeuden, jos et ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 31.8.2018.

Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi ripeästi, jotta tietosi voidaan tallentaa Helsingin yliopiston opiskelijarekisteriin mahdollisimman pian. Voit esimerkiksi aktivoida käyttäjätunnuksesi yliopiston tietojärjestelmiin ja saada opiskelijakortin vasta, kun tietosi on tallennettu opiskelijarekisteriin.

Jos olet Helsingin yliopiston vanha opiskelija ja olet jo ehtinyt ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi lukuvuodelle 2018-2019, niin noudata silti tämän sivun ohjeita. Uuden opinto-oikeutesi tiedot nimittäin tallentuvat opiskelijarekisteriin vain, jos noudatat tämän sivun ohjeita. Jos olet jo maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun lukuvuodelle 2018-2019, niin sinun ei tarvitse maksaa jäsenmaksua uudelleen.

Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi, sinun on samalla maksettava Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu:

 • Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi koko lukuvuodeksi 2018-2019, sinun on maksettava jäsenmaksuna 100 euroa.
 • Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi vain syyslukukaudelle 2018, sinun on maksettava jäsenmaksuna 52 euroa.
 • Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi vain kevätlukukaudelle 2019, sinun on maksettava jäsenmaksuna 48 euroa.

Jäsenmaksun lisäksi voit halutessasi maksaa vapaaehtoisia maksuja:

 • osakunnan jäsenmaksu 12,00 euroa
 • kehitysyhteistyöhankkeiden tukimaksu 5,80 euroa.

Ylioppilaskunnan osakunnista ja kehitysyhteistyöhankkeista voit lukea lisää ylioppilaskunnan verkkosivuilta.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta valvoo etuasi yliopistolla ja yhteiskunnassa, tukee järjestötoimintaa, järjestää erilaisia tapahtumia ja tarjoaa jäsenetuja ja -palveluita. Ylioppilaskunnan jäsenenä saat käyttöösi muiden muassa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelut sekä lukuisia muita opiskelijaetuja ja -alennuksia, joista voit lukea tarkemmin ylioppilaskunnan verkkosivuilta. Opiskelijaetujasi pääset käyttämään, kun opinto-oikeutesi astuu voimaan 1.8.2018.

Suosittelemme, että ilmoittaudut läsnäolevaksi Opintopolku.fi-sivuston Oma Opintopolku -palvelua käyttäen. Voit käyttää Oma Opintopolku -palvelua, jos sinulla on suomalainen henkilötunnus ja sen lisäksi suomalaiset verkkopankkitunnukset tai suomalainen mobiilivarmenne tai suomalainen sähköinen henkilökortti. Kun olet kirjautunut palveluun, napsauta ensin kohtaa "Omat hakemukset" ja sitten kohtaa "Siirry ilmoittautumaan".

Jos et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua

Jos et voi käyttää Oma Opintopalvelua, toimi seuraavasti:

 1. Maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu pankissa tai verkkopankissa käyttäen alla olevia maksutietoja.
 2. Täytä ilmoittautumislomake 
 3. Toimita Helsingin yliopiston hakijapalveluihin kuitti maksetusta jäsenmaksusta ilmoittautumislomakkeen ohjeiden mukaisesti.

Kun maksat ylioppilaskunnan jäsenmaksua, merkitse viitenumeroksi 28 04990 ja maksun saajaksi "Helsingin yliopiston ylioppilaskunta". Jos ylioppilaskunnan jäsenmaksun (pakollinen maksu) lisäksi maksat osakunnan jäsenmaksun (vapaaehtoinen maksu), niin ilmoita maksun lisätietokentässä minkä osakunnan jäseneksi haluat.

Jos maksat jäsenmaksun suomalaisen pankin kautta, maksa jäsenmaksu jollekin seuraavista tileistä:

 • FI80 1573 3000 0324 57 (Nordea)
 • FI80 8000 1500 0668 82 (Danske Bank)

Jos maksat jäsenmaksun ulkomaisen pankin kautta, maksa jäsenmaksu Nordean tilille FI80 1573 3000 0324 57. Nordean BIC-koodi on NDEAFIHH. Nordean osoite on

Nordea Bank Finland
Aleksanterinkatu 36 B
FIN-00020 Nordea
Finland

Voit ilmoittautua poissaolevaksi ensimmäiseksi lukuvuodeksesi vain, jos poissaolollesi on lakisääteinen syy. Lakisääteisiä syitä ovat seuraavat:

 1. Suoritat asevelvollisuuslain, siviilipalveluslain tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain mukaista palvelua.
 2. Olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla.
 3. Olet oman sairautesi tai vammasi vuoksi kyvytön aloittamaan opintosi.

Mitkään muut syyt eivät ole lakisääteisiä syitä. Niinpä mitkään muut syyt eivät oikeuta ilmoittautumaan poissaolevaksi ensimmäiseksi lukuvuodeksesi.

Poissaolevaksi ilmoittautuminen syyn 1 tai 2 vuoksi ei kuluta opintoaikaasi. Poissaolevaksi ilmoittautuminen syyn 3 vuoksi kuluttaa opintoaikaasi.

Jos haluat ilmoittautua poissaolevaksi ensimmäiseksi lukuvuodeksesi, toimita hakijapalveluille ohjesivun mukaisesti asiakirja, joka todistaa, että sinulla on lakisääteinen syy poissaololle syyslukukautena 2018 tai kevätlukukautena 2019 tai molempina lukukausina.

Mikäli haluat ilmoittautua läsnäolevaksi syyslukukaudelle 2018 ja poissaolevaksi kevätlukukaudelle 2019, toimi seuraavasti:

 1. Maksa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnalle syyslukukauden 2018 jäsenmaksuna 52 euroa yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
 2. Täytä ilmoittautumislomake.
 3. Toimita hakijapalveluille kuitti maksetusta jäsenmaksusta ilmoittautumislomakkeen ohjeiden mukaisesti sekä ohjesivun mukaisesti asiakirja, joka todistaa, että sinulla on lakisääteinen syy poissaololle kevätlukukautena 2019.

Mikäli haluat ilmoittautua poissaolevaksi syyslukukaudelle 2018 ja läsnäolevaksi kevätlukukaudelle 2019, toimi seuraavasti:

 1. Maksa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnalle kevätlukukauden 2019 jäsenmaksuna 48 euroa yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
 2. Täytä ilmoittautumislomake.
 3. Toimita hakijapalveluille kuitti maksetusta jäsenmaksusta ilmoittautumislomakkeen ohjeiden mukaisesti sekä ohjesivun mukaisesti asiakirja, joka todistaa, että sinulla on lakisääteinen syy poissaololle syyslukukautena 2018.