Haun jälkeen (haku maisterikoulutukseen, englanninkieliset ja monikieliset maisteriohjelmat)

After you apply

Tälle sivulle on koottu tietoa siitä, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun olet jättänyt hakemuksesi Helsingin yliopiston vieras- tai monikieliseen maisteriohjelmaan. Hakuaika päättyy 12.1.2018 klo 15.00, ja voit täydentää hakemuksesi liitteitä 26.1.2018 klo 15.00 saakka. Jos hakemuksesi ja lähettämäsi liitteet täyttävät niille asetetut minimikriteerit, siirtyy hakemuksesi akateemiseen arviointiin.

Jotta hakemuksesi siirtyy akateemiseen arviointiin, sinun pitää täyttää seuraavat minimikriteerit:

• Olet osoittanut ajoissa hakukohteen vaatiman kielitaidon
  • Olet toimittanut vaaditut koulutustaustaliitteet ajoissa ja annettujen ohjeiden mukaisesti
  • Hakuperusteena oleva tutkintosi antaa hakukelpoisuuden hakemaasi maisteriohjelmaan
  • Olet toimittanut muut sellaiset liitteet, jotka hakemasi maisteriohjelma vaatii

Huomaathan, että University Admissions Finland (UAF) käsittelee hakemukset sekä hakijoiden koulutustaustadokumentit varmistaen niiden aitouden ja niiden tuottaman kelpoisuuden maisteriopintoihin. UAF myös varmistaa, että kielitaitosi täyttää yliopiston asettamat vaatimukset.

Täytettyäsi hakulomakkeen ja lähetettyäsi sen saat vahvistusviestin sähköpostitse. Tässä viestissä sinulle kerrotaan kaikki tarvittavat hakemuksen liitteet, jotka sinun tulee toimittaa, kuin myös määräaika, johon mennessä liitteet tulee toimittaa UAF:lle. Pidäthän huolta, että lähetät liitteet ajoissa ja vaaditulla tavalla. Liitteet käsitellään saapumisjärjestyksessä. Saat liitteidesi käsittelyn jälkeen tästä sähköpostivahvistuksen UAF:lta. Jos liitteissäsi on jokin puute, saat myös tästä sähköpostin ja pyynnön täydentää hakemustasi. Myös Helsingin yliopisto voi pyytää sinulta täydennystä hakemukseesi hakuprosessin aikana. Huomaathan, että jos lähetät liitteesi hyvin lähellä hakuajan loppua, et välttämättä enää ehdi täydentää hakemustasi siinä tapauksessa, että liitteissäsi on jokin puute. Toimi siis ajoissa, kun lähetät liitteitä.

Koulutustaustadokumenttejasi arvioidessaan UAF saattaa olla yhteydessä esimerkiksi oppilaitokseesi tai kielitestijärjestäjääsi. Kaikki väärinkäytökset raportoidaan oppilaitoksellesi sekä tarvittaville viranomaisille.

Kun UAF on käsitellyt hakemukset ja niiden liitteet, ne siirretään Helsingin yliopistolle akateemista arviointia varten. Huomaathan, että UAF ei tee valintapäätöksiä, vaan päätökset tekee Helsingin yliopisto.

Akateemisessa arvioinnissa hakemuksesi arvioidaan koulutusohjelman valintaperusteiden mukaisesti. Näet hakukohteesi valintaperusteet Opintopolusta. Jos arvioinnissa käytetään esimerkiksi haastattelua, portfoliota tai ennakkotehtävää, on siitä kerrottu erikseen valintaperusteissa.

Akateemisessa arvioinnissa hakemukset asetetaan paremmuusjärjestykseen, ja ainoastaan parhaat valitaan. Valinnan tuloksesta ilmoitetaan sinulle henkilökohtaisesti hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään 13.4.2018. Tieto tulee näkymään myös Oma Opintopolku –palvelussa.