Ohjeita kansainvälisten maisteriohjelmien haussa hyväksytyille ja hylätyille

Sivulle on koottu ohjeita kansainvälisten maisteriohjelmien haussa hyväksytyille, varasijalla oleville ja hylätyille hakijoille. Hyväksytyn hakijan täytyy ottaa opiskelupaikka vastaan ja tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen ajoissa.
Valinnan tulokset

Kaikkien hakukohteiden tulokset julkaistaan viimeistään 15.4.2024. Valinnan tuloksesta ilmoitetaan sinulle henkilökohtaisesti hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tieto tulee näkymään myös Oma Opintopolku –palvelussa.

Ennakkotietoja tulosten julkaisun tarkoista ajankohdista ei ole mahdollista saada. Viikonloppuisin ei julkaista tuloksia.

Tutustu tällä sivulla annettuihin ohjeisiin, kun tulokset on julkaistu. Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa, muista ottaa paikka vastaan 11.7.2024 klo 15.00 mennessä.

Hyväksytyt hakijat
Ehdollisesti hyväksytyt

Osa hakijoista hyväksytään ehdollisesti. Jos sinut on hyväksytty ehdollisesti, tuloskirjeessäsi tai Oma Opintopolku -palvelussa kerrotaan asiasta.

Hyväksyntäsi on ehdollinen, koska tarvitsemme tiedon valmistumisestasi. Jos et toimita pyydettyjä asiakirjoja määräaikaan mennessä, menetät tarjotun opiskelupaikan.

Noudata alla olevia ohjeita  ja osoita hakukelpoisuutesi perusteena olleen korkeakoulututkinnon valmistuminen 2.9.2024 klo 15:00 mennessä. Hyväksymisesi on ehdollinen, kunnes olet todentanut kelpoisuutesi.

Jos olet valmistunut hakuajan päättymisen jälkeen

Sinulta edellytetään kelpoisuutesi todentamista, koska hakukelpoisuutesi perusteena ollut korkeakoulututkinto valmistuu hakuajan päättymisen jälkeen. Hyväksymisesi on ehdollinen, kunnes olet todentanut kelpoisuutesi.

Tutkinnon suorittamisen määräaika on 2.9.2024 klo 15.00

Hakijapalvelut tarkistaa tiedot suorittamistasi opinnoista sähköisestä suoritusrekisteristä elokuun lopussa. Mikäli haluat edistää prosessisi edistymistä tätä ennen, voit ilmoittaa valmistumisestasi elomakkeella. Mikäli tutkinnon suorittamisesi ei jostain syystä ole todennettavissa suoritusrekisteristä, Helsingin yliopiston hakijapalvelut ottaa sinuun yhteyttä hakuvaiheessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jos et suorita korkeakoulututkintoa ja osoita sen valmistumista annettuihin määräaikoihin mennessä, menetät tarjotun opiskelupaikan.

Sinulta edellytetään kelpoisuutesi todentamista, koska hakukelpoisuutesi perusteena ollut korkeakoulututkinto valmistuu hakuajan päättymisen jälkeen. Hyväksymisesi on ehdollinen, kunnes olet todentanut kelpoisuutesi.

Jos hakukelpoisuutesi perusteena on ulkomailla suoritettu tutkinto, toimi seuraavasti:

  • Tutkintosi tulee valmistua viimeistään 2.9.2024.
  • Sinun tulee toimittaa virallisesti oikeaksi todistettu jäljennös tutkintotodistuksestasi Helsingin yliopiston hakijapalveluihin 2.9.2024 klo 15:00 mennessä. Jos oppilaitoksesi myöntää virallisia koulutusasiakirjoja sähköisesti, katso toimitusohjeet sivultamme Liitteiden toimittaminen sähköisesti.
  • Voit myös varata ajan kelpoisuuden osoittamisen näyttöpalveluun, missä voit näyttää alkuperäiset kelpoisuuden todistavat asiakirjasi henkilökohtaisesti hakijapalveluille.

Jos koulutusasiakirjojasi ei ole myönnetty suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, sinun tulee toimittaa alkuperäisten asiakirjojen virallisesti oikeaksi todistettujen kopioiden lisäksi myös viralliset käännökset koulutustaustadokumenteistasi. Huomioithan myös, että tietyissä maissa suoritettujen tutkintojen osalta on noudatettava maakohtaisia erityisvaatimuksia toimitettaessa asiakirjoja.

Mikäli lopullisen tutkintotodistuksen saamisessa on teknisen tai hallinnollisen syyn takia viivettä, voit toimittaa myös väliaikaisen tutkintotodistuksen tai muun asiakirjan, esimerkiksi viimeisen opintosuoritusotteen tai Helsingin yliopistolle osoitetun virallisen kirjeen, jos niistä käy ilmi tutkintotodistukselta vaaditut tiedot.

Tutkintotodistuksessa tai sen korvaavassa asiakirjassa on oltava tutkinnon myöntäneen oppilaitoksen virallinen leima, oppilaitoksen edustajan nimikirjoitus, nimen selvennys ja virkanimike, sekä seuraavat tiedot:

  • tutkinnon myöntäneen oppilaitoksen nimi
  • tutkinnon myöntämispäivämäärä
  • valmistuneen opiskelijan nimi
  • myönnetty tutkintonimike

Jos et toimita pyydettyjä todistuksia määräaikaan mennessä, menetät tarjotun opiskelupaikan.

Näyttöpalvelu ehdollisesti hyväksytyille

Näyttöpalvelu on tarkoitettu sellaisille henkilöille, jotka ovat tulleet ehdollisesti hyväksytyiksi Helsingin yliopistoon, eikä heillä ole mahdollisuutta toimittaa virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita kelpoisuuttaan todistavista dokumenteista postitse tai suoraan hakijapalveluiden postilaatikkoon.

Näyttöpalvelussa esitetään alkuperäiset dokumentit.

Näyttöpalvelu toimii Metsätalossa osoitteessa Unioninkatu 40.

Näyttöpalvelu on auki rajoitetusti huhti-kesäkuussa ja laajemmin heinä-elokuussa. Tarkat aukioloajat näet ajanvarauskalenterista.

Pääset ajanvaraukseen tästä.

Saat ajan varattuasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen varausvahvistuksen, jossa kerrataan ilmoittamasi tiedot. Samassa viestissä on myös linkki, jolla voit perua varauksen. Peruthan varauksen, jos et pääsekään paikalle.

Huom! Varaa aika, joka on ennen oman määräaikasi umpeutumista.

Pääset perille Metsätalon pääovista ja seuraamalla aulassa olevia opasteita oikealle ovelle. Sinut tullaan noutamaan ovelta varatun ajan alkaessa. Olethan ajoissa paikalla. Jos saavut paikalle myöhässä, voit menettää varaamasi ajan ja joudut varaamaan uuden ajan.

Ethän tule kipeänä näyttöpalveluun.

Jos et itse pääse paikalle, voit valtuuttaa toisen henkilön näyttämään dokumenttejasi puolestasi. Ilmoitathan valtuutuksesta kirjallisesti ajanvarauksen yhteydessä tai sähköpostitse hakijapalveluille ennen varaamaasi aikaa.

Näyttöpalvelussa esitetään alkuperäisiä dokumentteja. Sinulla tulee olla mukanasi kaikki kelpoisuuttasi todistavat dokumentit, joita sinulta on edellytetty ja niiden tulee olla aitoja. Tarkistathan, että sinulla on mukanasi kaikki dokumentteihisi virallisesti kuuluvat sivut.

Mukanasi tulee olla myös kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisin myöntämä henkilökortti). Varauduthan siihen, että sitä kysytään sinulta useamman kerran.

Näyttöpalvelussa ei tarkisteta virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita, vaan sellaiset tulee postittaa hakijapalveluille tai toimittaa itse suoraan hakijapalveluiden postilaatikkoon noudattaen soveltuvia maakohtaisia erityisvaatimuksia.

Hakijapalveluiden työntekijä kutsuu ajan varanneet nimeltä yksi kerrallaan ja ottaa vastaan kelpoisuuden osoittavat dokumentit. Dokumentit tarkastetaan hakijapalveluiden tiloissa ja niistä otetaan tarkastuksen yhteydessä valokopiot. Tarkastuksen jälkeen saat alkuperäiset dokumenttisi takaisin. Lähetämme sinulle kelpoisuuden todistamisen tuloksen erillisellä sähköpostilla näyttöpalveluajan päätyttyä.

Käyttäjätunnukset ja uuden opiskelijan ohjeet

Tietosi tallennetaan yliopiston opiskelijarekisteriin kahden viikon kuluessa siitä, kun olet

  • ottanut opiskelupaikan vastaan ja
  • ilmoittautunut läsnä- tai poissaolevaksi.

Voit aktivoida käyttäjätunnuksesi, saada opiskelijakortin ja ilmoittautua kursseille vasta, kun tietosi on tallennettu opiskelijarekisteriin. Katso uuden opiskelijan ohjeista, miten teet nämä asiat.

Varasijalla olevat ja hylätyt hakijat