Näin haet kansainvälisiin maisteriohjelmiin

Haluatko hakea Helsingin yliopiston kansainväliseen maisteriohjelmaan? Tämä sivu antaa yleiskatsauksen hakemisen eri vaiheista. Tutustu niihin ja valmistaudu jo hyvissä ajoin ennen hakuajan alkamista.
Toimi näin

Helsingin yliopistolla on vain yksi hakuaika kansainvälisiin maisteriohjelmiin. Huomioithan, että hakulomake on toiminnassa vain hakuajan puitteissa. 

Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin opintoihin on 1.12.2023 klo 8:00 – 3.1.2024 klo 15:00. Jos haluat pysyä ajan tasalla hakemisesta, tilaa englanninkielinen uutiskirje (Admissions Newsletter).

Lukuvuosi alkaa aina elokuun ensimmäinen päivä.

Tutustu kansainvälisten maisteriohjelmien laajaan valikoimaan ohjelmalistauksen avulla (englanniksi) ja vieraile ohjelmien omilla verkkosivuilla tarkempia ohjelmakohtaisia tietoja varten.   

Valintaperustetiedot löytyvät Opintopolku.fi –palvelusta.

Jotta voit hakea maisteriohjelmaan, tulee sinulla olla suoritettuna alempi korkeakoulututkinto.

Jos valmistut alemmasta korkeakoulututkinnosta vasta hakuajan päätyttyä, voit silti hakea maisteriohjelmaan, kunhan täytät kaikki muut vaatimukset. Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa, hyväksyntäsi on ehdollinen ja sinun tulee toimittaa todiste valmistumisestasi valintaperusteissa mainittuun määräaikaan mennessä.

Huomioithan, että jokaisella maisteriohjelmalla on omat vaatimuksensa siitä, mitä aikaisempia opintoja sinulla tulee olla suoritettuna. Tutkintosi ei tarvitse välttämättä olla samalta alalta kuin hakukohteena olevan maisteriohjelman, mutta sinulla tulee kuitenkin olla suoritettuna riittävästi korkeakoulutasoisia opintoja maisteriohjelman tieteenalalta. 

Sinun tulee lisäksi täyttää ohjelmakohtaiset kielivaatimukset. Katso lisää kielitaidon osoittamisen sivuilta.

Näet ohjelmakohtaiset vaatimukset ja valintaperusteet Opintopolku.fi –palvelusta. Löydät suoran linkin koulutusohjelmien omilta verkkosivuilta (englanniksi) tai käyttämällä Opintopolku.fi-palvelun hakutoimintoa.

Kun haet maisteriohjelmaan, tulee sinun toimittaa vaaditut dokumentit täsmälleen kuten ohjeissa on määritelty. Ohjeista poikkeaminen johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Jos koulutustaustaliitteesi ovat jollain muulla kielellä kuin englanniksi, suomeksi tai ruotsiksi, tulee sinun toimittaa näistä viralliset käännökset.

Pidä huolta, että kaikki toimittamasi koulutustaustaliitteet ovat virallisesti oikeaksi todistettuja ja että ne toimitetaan oikealla tavalla.

Huomioithan, että mahdollisen kielitestin suorittamiseen, koulutustausta-asiakirjojen hankkimiseen ja niiden virallisesti oikeaksi todistamiseen menee aikaa. Tästä syystä suosittelemme, että aloitat näiden asioiden valmistelun hyvissä ajoin ennen hakuajan alkamista.

Kaikki hakemukset kansainvälisiin maisteriohjelmiin tulee jättää hakuaikana sähköisessä hakemusjärjestelmässä.

Hakuaika alkaa 1.12.2023 klo 08:00 ja päättyy 3.1.2024 klo 15:00. Hae hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä. Näin ehdit vielä korjaamaan tilanteen mikäli liitteissäsi on puutteita.

Tarvittaessa liitteitä voi toimittaa 24.1.2024 klo 15:00 asti. Tämän jälkeen saapuvia liitteitä ei käsitellä.

Kun olet jättänyt hakemuksesi ja toimittanut vaaditut liitteet, ne käsitellään seuraavasti: 

  • Vähimmäisvaatimukset

    Hakijapalvelut tarkastavat, että hakemuksesi ja sen liitteet täyttävät niille asetetut vähimmäisvaatimukset. 
  • Akateeminen arviointi

    Jos hakemuksesi täyttää sille asetetut vähimmäisvaatimukset, siirtää hakijapalvelut hakemuksesi koulutusohjelman arvioitavaksi.
  • Opiskelijavalintojen tulokset

    Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 15.4.2024.

Lisätietoa siitä mitä tapahtuu kun olet jättänyt hakemuksesi.

Onnea hakuprosessiin!

Näin täytät hakulomakkeen