Avoin yliopisto: Kiina

Kiina on osa Helsingin yliopiston Kielikeskuksen opintoja.

Kiina on maailman puhutuin kieli. Sitä puhuu äidinkielenään lähes miljardi ihmistä, ja noin viidesosa maailman väestöstä puhuu kiinansukuista kieltä. Puhujia on Kiinassa, Taiwanissa sekä useissa muissa Kaukoidän sekä Tyynen meren rantavaltioissa ja Yhdysvalloissa.

Kiinassa puhutaan useita eri kieliä, jotka eivät ole puhuttuna keskenään ymmärrettäviä. Kiinan kielellä tarkoitetaankin usein mandariinikiinaa, joka on Kiinan virallinen kieli. Kiina on tonaalinen kieli: sanojen merkitys eri sävelasteilla lausuttuna on erilainen. 

Kiinan yksittäiset kurssit

Voit opiskella kiinan opintotarjonnasta sinulle sopivia yksittäisiä kursseja. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Kiinan alkeiskurssit Alkeiskursseilla opitaan ääntämään kiinaa, tunnistamaan kirjoitusmerkkejä sekä kommunikoimaan erilaisissa arjen tilanteissa.
Kiinan jatkokurssit Jatkokursseilla syvennetään kielen tuntemusta, laajennetaan sanavarastoa ja tutustutaan kiinlaiseen kulttuuriin.
Kiinan edistyneen tason kurssit Edistyneen tason kursseilla laajennetaan kielen osaamista entisestään ja tutustutaan perinteiseen sekä moderniin kulttuuriin.
Elementary Chinese Elementary Chinese
Intermediate Chinese Intermediate Chinese
Advanced Chinese Advanced Chinese
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.

Sinua voisi kiinnostaa myös