Avoimen yliopiston kesäopinnot

Avoimessa yliopistossa voit etsiä omaa juttuasi, vahvistaa osaamistasi tai toteuttaa opiskeluhaaveitasi - myös kesällä! Voit tutustua kesän opintotarjontaan tällä sivulla sitä mukaa, kun opetusta varmistuu. Kesän koko opintotarjonta on nähtävissä 4.3.2024 alkaen!
Tutustu kesän 2024 opintotarjontaan

Kesäopinnot ovat Helsingin yliopiston koulutusohjelmien ja Kielikeskuksen opintoja kaikille kiinnostuneille. Opintoja järjestetään verkossa, yliopistolla ja yhteistyöoppilaitoksissa toukokuun alusta aina elokuulle saakka. 

Opintotarjontaa julkaistaan sitä mukaa, kun opetus varmistuu. Kesän koko opintotarjonta on nähtävissä 4.3.2024 alkaen! 

Poimintoja kesän kursseista
Opintoja erilaisiin tarpeisiin
OIkopolkuja suosituimpiin opintoihin

Kaikkien koulutusohjelmien opintotarjonnan löydät sivulta Avoimet yliopisto-opinnot koulutusohjelmittain

Voit opiskella suosituimpien koulutusohjelmiemme opintoja myös kesällä!
Oletko Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelija?

Avoimen yliopiston kesäopintojen avulla voit edistää opintojasi ja vauhdittaa valmistumistasi myös kesällä!

Kesäopinnot ovat muutamaa poikkeusta* lukuun ottamatta maksuttomia Helsingin yliopiston läsnäoleville perustutkinto-opiskelijoille.

Huomaathan, että avoimen yliopiston opintotarjonnassa on tutkinto-opiskelijoille maksuttomia opintoja ja kiintiöitä myös lukuvuoden aikana!

 • Tutustu kaikkiin tutkinto-opiskelijoille maksuttomiin opintoihin avoimen yliopiston kurssihaun avulla. Suodata hakua halutessasi kurssin aloitusajankohdan mukaan (esimerkiksi: Kesä 2024). 
 • Voit etsiä tiettyjä opintoja myös hakemalla esimerkiksi opintojakson koodilla tai opintojakson / toteutuksen (kurssin) nimellä.

*) Lisätietoa ilmoittautumisesta ja opintomaksuista kohdassa Näin opiskelemaan

Näin opiskelemaan
 • Kursseille ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan kurssisivun kautta.
 • Ilmoittautumisen alkamis- ja päättymisajankohta kerrotaan kurssisivulla.
 • Opintomaksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Opintomaksun suuruus määräytyy kurssin laajuden mukaan ja on 15 euroa per opintopiste.Tarjolla on myös maksuttomia opintoja.
   
 • Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat aloittavat ilmoittautumisen Sisussa lisäämällä opintojakson opintosuunnitelmaansa.
 • Kesäopinnot ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta maksuttomia Helsingin yliopiston läsnäoleville perustutkinto-opiskelijoille.
 • Myös perustutkinto-opiskelijoiden tulee maksaa avoimen yliopiston opintomaksu,
  • jos kurssille on varattu tutkinto-opiskelijoiden kiintiö, ja se on ehtinyt täyttyä
  • jos opiskelija haluaa uusia jo suoritetun opintojakson avoimessa yliopistossa (yhteys tässä tapauksessa opintoneuvontaan: avoin-student@helsinki.fi)
  • tai jos kurssin järjestäjä on yhteistyöoppilaitoksemme (kuten kansalaisopisto, työväenopisto, kesäyliopisto tai kansanopisto).
    
 • Huom! Testaamme uutta ilmoittautumisjärjestelmää humanistisen tiedekunnan ja psykologian kesäopintojen yhteydessä. Tästä syystä näiden opintojen ilmoittautumis- ja maksuprosessi poikkeaa muista opinnoista. Lisätietoa ja -ohjeita sivulla Humanistisen tiedekunnan ja psykologian kesäopinnot 2024
Tilaa uutiskirjemme!

Avoimen yliopiston uutiskirjeessä saat tietoa ajankohtaisista opinnoista, tapahtumista ja muista opiskeluun liittyvistä aiheista suoraan omaan sähköpostiisi!