Avoimen yliopiston kesäopinnot

Avoimessa yliopistossa voit etsiä omaa juttuasi, vahvistaa osaamistasi tai toteuttaa opiskeluhaaveitasi - myös kesällä. Tutustu nyt kesän 2024 opintotarjontaan ja vietä kesä opiskellen!
Tutustu kesän 2024 opintotarjontaan

Kesäopinnot ovat Helsingin yliopiston koulutusohjelmien ja kielikeskuksen opintoja kaikille kiinnostuneille. Opintoja järjestetään verkossa, yliopiston kampuksilla, itsenäisesti opiskeltavina ja yhteistyöoppilaitoksissa toukokuun alusta aina elokuulle saakka.

Poimintoja kesän kursseista
Opintokokonaisuuksia kesällä 2024
Oikopolkuja suosituimpiin opintoihin

Kaikki koulutusohjelmat löydät sivulta Avoimet yliopisto-opinnot koulutusohjelmittain

Voit opiskella suosituimpien koulutusohjelmiemme opintoja myös kesällä!
Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Jos olet Helsingin yliopiston läsnäoleva perustutkinto-opiskelija, katso sinulle suunnatut ohjeet alta kohdasta Ohjeet Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille.

  • Kursseille ilmoittaudutaan verkossa kurssi kerrallaan.
  • Ilmoittautumisen alkamis- ja päättymisajankohta kerrotaan kurssisivulla. Ilmoittautuminen ei ole mahdollista ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.
  • Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna tai avoimen yliopiston lahjakortilla.
  • Opintomaksun suuruus määräytyy kurssin laajuden mukaan ja on 15 euroa per opintopiste. Kesän opintotarjonnassa on myös maksuttomia opintoja
  • Testaamme uutta ilmoittautumisjärjestelmää humanistisen tiedekunnan ja psykologian kesäopintojen yhteydessä. Tästä syystä näiden opintojen ilmoittautumis- ja maksuprosessi poikkeaa muista opinnoista. Lisätietoa ja -ohjeita sivulla Ilmoittautuminen humanistisen tiedekunnan ja psykologian kesäopintoihin  
Ohjeet Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille

Avoimessa yliopistossa voit voit edistää opintojasi ja vauhdittaa valmistumistasi myös kesällä! 

Kesäopinnot ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta maksuttomia sinulle, jos olet Helsingin yliopiston läsnäoleva perustutkinto-opiskelija.

Opinnot lukuvuonna 2024-2025

Haluatko suunnitella opintoja askelta pidemmälle? Nyt voit tutustua myös lukuvuoden 2024-2025 opintotarjontaan!

Tilaa uutiskirjemme!

Avoimen yliopiston uutiskirjeessä saat tietoa ajankohtaisista opinnoista, tapahtumista ja muista opiskeluun liittyvistä aiheista suoraan omaan sähköpostiisi!