Avoimet verkkokurssit eli MOOCit
MOOC on portti huippuyliopiston kiinnostavimpiin sisältöihin. Opiskele silloin, kun sinulle sopii!

Lyhenne MOOC tulee sanoista Massive Open Online Course. MOOCit ovatkin avoimia verkkokursseja, joille mahtuvat mukaan kaikki halukkaat. Voit osallistua MOOCille maksutta, ja maksat Avoimen yliopiston opintomaksun vain siinä tapauksessa, että haluat kurssista opintosuoritusmerkinnän. Valitse oma kurssisi ja tule mukaan!

Katso kaikki MOOCit

MOOC-kurssit lukuvuonna 2021-2022 (Opintotarjonnan haku)

MOOCit ovat tavallisesti avoinna tietyn ajan (esimerkiksi lukukauden tai lukuvuoden), jonka aikana voit osallistua niille joustavasti omassa aikataulussasi. Tarkista yksityiskohtaiset tiedot kurssisivulta.

Huom! Avoimen yliopiston kurssisivut ovat poissa käytöstä keskiviikkona 19.1.2022 alkaen klo 17.00. Käyttökatkon arvioitu kesto on 2-3 tuntia. 

Suosituimmat MOOCit 2020-2021
Ajankohtaiset MOOCit
Näin opiskelemaan

Opiskelu MOOC-kurssilla alkaa tavallisesti kirjautumalla kurssin verkko-oppimisympäristöön. Löydät tarvittavat ohjeet kunkin MOOC-kurssin kurssisivulta.

Voit osallistua MOOC-kurssille maksutta. Avoimen yliopiston opintomaksun maksat vasta, kun haluat saada kurssista suoritusmerkinnän (opintopisteet) Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin. Osa MOOC-kursseista on myös suorittamisen osalta maksuttomia.  

Tutustu ilmoittautumisohjeisiin ja opiskelun käytäntöihin Opiskelijan ohjeissa.

Tietojenkäsittelytiedettä avoimesti kaikille

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osasto tarjoaa avoimia laadukkaita ja ilmaisia verkkokursseja kaikille.

Moocit eli avoimet verkkokurssit ovat kaikkien saatavilla. Niillä voi tutustua yliopiston eri aineisiin ja hankkia vaikkapa tietojenkäsittelytieteen opiskeluoikeuden.
Opiskelukokemus
Ohjelmointi on luovaa työtä, kuin taidetta. Koodin rakentamisessa tekninen osaaminen, tavoite ja luova ajattelu kohtaavat. Tyhjästä voi syntyä mitä vain. Erityisen hienoa on saada aikaan jotakin, joka onnistuu ja oikeasti toimii.
Etsitkö jotakin muuta?

Tutustu avointen yliopisto-opintojen koko opintotarjontaan.