Miksi Avoimeen yliopistoon?

Huippuyliopistoon on monta ovea. Yksi on avoin kaikille. 

Avoimessa yliopistossa kohtaat yhden maailman parhaimman huippuyliopiston tiedesisällöt, opettajat ja innostavimmat opinnot. Avoimessa yliopistossa jokainen on pätevä ja sopiva. Se on yliopisto sinulle, joka haluat vahvistaa ammatillista osaamistasi, luoda mahdollisuuksia uudelle uralle tai nopeuttaa valmistumistasi. Tai selvittää, mikä tieteenala innostaa sinua eniten. 

Avoimessa yliopistossa voit opiskella Helsingin yliopiston opintoja. Niihin ei ole pohjakoulutusvaatimuksia eikä ikärajoja. Opintoja on tarjolla lähes kaikilta yliopiston tieteenaloilta. Ole avoin uudelle ajattelulle!

Avoimessa yliopistossa opiskelevilla on monia erilaisia tavoitteita. Kaikki ovat yhtä arvokkaita. Avoimessa yliopistossa voit

Voit opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai suorittaa opintokokonaisuuksia. Voit liittää opintosuorituksesi tutkintoon, jos siirryt myöhemmin varsinaiseksi opiskelijaksi yliopistoon tai opiskelet jo yliopistossa. Avoimessa yliopistossa et voi kuitenkaan suorittaa tutkintoa.

Avoimen yliopiston opintoihin voi saada Työllisyysrahaston myöntämää aikuiskoulutustukea, jos tuen muut ehdot täyttyvät. 

Avoin yliopisto - löydä oma polkusi

Avoimessa yliopistossa voit opiskella monella eri tavalla: osallistua luennoille tai verkkokursseille, tenttimällä kirjallisuutta, kirjoittamalla esseitä tai yhdistelemällä eri opiskelutapoja. Kunkin opintojakson suoritustavat kerrotaan sen opinto-ohjelmassa.

Avoimen yliopiston opintotarjonnassa on runsaasti verkko-opintoja, jotka voi suorittaa täysin etäopintoina. Millaista verkko-opiskelu on?

Avoimen yliopiston opintoja on tarjolla myös useissa yhteistyöoppilaitoksissa eri puolella Suomea. 

Opintoja alkaa ympäri vuoden.

Avoimen yliopiston opintomaksun suuruus on 15 euroa/opintopiste. Esimerkiksi viiden opintopisteen laajuisen opintojakson hinta on tällöin 75 euroa.

Kesäopinnot ovat maksuttomia ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille.

Yhteistyöoppilaitoksissa opintomaksut voivat vaihdella.

Opiskelu Avoimessa yliopistossa on sivutoimista, minkä vuoksi siihen ei saa valtion opintotukea. Voit kuitenkin olla oikeutettu muihin etuuksiin, kuten Työllisyysrahaston myöntämään aikuiskoulutustukeen. 

Lisätietoa: Ilmoittautuminen ja maksut