Aktiviteter för grupper

Letar du efter passliga aktiviteter mellan möten? Eller planerar du ett besök på vår forskningsstation och vill veta mer om stationen? Vi erbjuder både avkopplande aktiviteter i naturen och vetenskaplig utbildning för besökande grupper.
Våra unika Östersjö: En presentation av Tvärminne zoologiska station

En presentation av Tvärminne zoologiska station kan bokas året om. Under besöket får besökarna bekanta sig med den aktuella forskningen vid stationen genom en föreläsning samt, beroende på läget, ta en titt på forskningsfartygen och annan utrustning som behövs för havsforskning. Vi strävar efter att öka besökarnas förståelse för varför Östersjön är viktigt och hur vi människor påverkar havet.

Tid: 1 h

Gruppstorlek: max 50 personer, (rundvandring max 25 personer)

Språk: finska, svenska, engelska

När: året om

Utrusning: klädsel enligt väderlek

Pris: 101 €, inkluderar moms.

Lär dig om Östersjöns häftiga organismer i labb

Provtagning kan kombineras med studier av insamlade havsorganismer i laboratorium med hjälp av mikroskop och bestämningslitteratur. En marinbiolog handleder gruppen och hjälper till att analysera och fördjupa kunskapen. Innehållet kan fokusera på olika slag av organismer till exempel plankton eller bottenlevande djur.

Denna del kan även förverkligas utan exkursion genom att analysera konserverade prov.

Tid: 2 h

Gruppstorlek: max 20 personer

Språk: finska, svenska, engelska

När: från maj-november, förutsatt att forskningsläget tillåter

Utrustning:

Pris: 150 € /h, minimitid 2 h. Det slutiga priset beror på hur insamlingen av organismer sker.

Lär känna Östersjön: Prova på snorkling!

Upplev Östersjön på ett nytt sätt genom att hjälp av mask och snorkel titta ner i undervattensvärlden. Instruktören guidar deltagarna att bli bekanta med snorkling och hur man använder själva utrustningen. Under den egentliga snorklingen får deltagarna lära sig känna igen Östersjöns nyckelarter så som blåstång och ålgräs. Snorklingen kan genomföras från en strand eller från en båt beroende på deltagarnas ålder och tidigare kunskaper om snorkling och havets ekosystem.

Tid: 2 h.

Gruppstorlek: 1-10 personer. Simkunnighet är ett krav. 

Språk: finska, svenska, engelska

När: Från våren till senhösten, beroende på havsvattnets temperatur. Både sikt och temperatur brukar vara upperliga under slutet av sommaren. 

Utrustning: simdräkt och handduk

Pris: 250 € / grupp, (inkl. moms), max 10 personer.

Hur många ben har havstulpanen? En rolig frågesport om Östersjön

Boka en rolig och lärorik frågesport om Östersjön! Ett roligt sätt att tillsammans lära sig mera om Östersjön; frågorna berör både hotbilder och potentiella lösningar. Frågesporten leds av en person från Tvärminne zoologiska station och frågesporten kan med fördel göras uppdelad i grupper som samtidigt effektivt stärker samarbetet i ditt team.

Tid: 1h

Gruppstorlek: max 50 personer

Språk: finska, svenska, engelska

När: året om

Utrustning: -

Pris: 101 €, inkluderar moms.

Östersjöfrågesport längs naturstigen

Ta en promenad längs naturstigen i Tvärminne och svara samtidigt på roliga och lärorika frågor om Östersjön och Tvärminne zoologiska station. Stigen är ca 2 km lång och på vägen finns 14 frågor utplacerade. Deltagarna kan välja att göra frågesporten i större grupp eller promenera självständigt i mindre grupper. Frågesporten genomförs självständigt, men måste beställas på förhand.

Tid: 1 h

Gruppstorlek: obegränsad

Språk: finska, svenska, engelska

När: året om

Utrustning: klädsel enligt väderlek, ordentliga skor

Pris: 48 €, inkluderar moms.

Skogsbad i naturen i Tvärminne

Under ett skogsbad kan du njuta av Tvärminnes marina natur med alla dina sinnen. En guidad stund i naturen hjälper dig att slappna av och glömma din arbetsstress. En fridfull promenad i den lokala naturen kombineras med en medveten närvaro och medvetenhet om naturens betydelse för människans välbefinnande.

Ett guidat skogsbad är det perfekta sättet att förbättra ditt välbefinnande och din hälsa genom att dra nytta av naturens hälsofördelar. Bara 15 minuter i naturen räcker för att sänka blodtryck, vilopuls och minska stresskänslor.

Skogsbad är lämpligt för alla, oavsett ålder. Du behöver ingen speciell utrustning för att njuta av ett skogsbad. Klä dig varmt för vädret. Under ett skogsbad går vi lugnt och stilla korta sträckor och låter oss ledas av naturen runt omkring oss.

Tid: 1 h

Gruppstorlek: max 25 personer

Språk: finska, svenska, engelska

När: året om

Utrusning: varm klädsel enligt väderlek

Pris: 101 €, inkluderar moms.

Wellnessbastu med kvällsbit

Boka en bastukväll med dina vänner i stockbastun vid Tvärminne zoologiska station. Strandbastun är belägen invid Östersjön och du kan ta ett dopp i havet året om! I priset ingår strandbastu i 4 timmars tid samt en läcker kvällsbit. Välj exempelvis Wellington a´la Tvärminne: Inbakad i läcker smördeg: lax, spenat och säsongens grönsaker, grön sallad och Tvärminne bröd med bredbart pålägg.

Välkommen att njuta vid havet!

Tid: 4 h

Gruppstorlek: minimi 10 personer, max. 25 personer, kan bokas alla andra dagar förutom onsdagar och lördagar.

Språk: -

När: året om

Utrusning: egen handduk och simdräkt

Pris: från 29,50 € / person, inkluderar tillgång till bastu i fyra timmar samt kvällsbit.

Vill du veta mera?
NATURTIPS FÖR VÅRA BESÖKARE!

Boka en guidad tur vid Hangö fågelstation, som drivs av Helsingforstraktens ornitologiska förening Tringa. På den sydligaste spetsen av det finska fastlandet har man observerat och studerat fåglarnas migration i mer än 40 år. En guidad tur till det annars stängda området varar ca 1,5 timmar och kan bokas online!

Hangö fågelstation erbjuder även fågelguidningar för små grupper, skolklasser och studentgrupper på olika språk. Fråga efter mer information: opastukset@halias.fi

Naturstigen i Tvärminne by

Naturstigen löper genom den mångsidiga naturen kring Tvärminne by och är ca. 3 km lång rutt. Längs rutten finns flera sällsynta eller hotade växt- och djurarter av vilka många fredats med stöd av naturskyddslagen. Längs leden finns en tillgänglig rast- och grillplats där du kan observera fåglar och den omgivande naturen.

Tips! Du kan gå till fots till naturstigen från Tvärminne zoologiska station och passa på att njuta av läckra grilldelikatesser vid havet! Be om en offert på ett färdigt grillpaket att ta med!