Restaurang

Restaurangen vid Tvärminne zoologiska station serverar ansvarsfullt producerad mat ofta tillagad av närodlade ingredienser i säsong.

På Tvärminne zoologiska station kan du året om njuta av god mat vid havet. Restaurangen serverar  ansvarsfullt producerad mat ofta tillagad av närodlade ingredienser i säsong. Vår restaurang serverar näringsriktiga frukostar, läckra luncher, kaffe med tilltugg samt naturligtvis delikatesser för speciella tillfällen.

Lunch serveras på stationen varje vardag kl. 11.30-13.00. Två huvudrätter erbjuds till lunch; den ena rätten är ett vegetariskt alternativ. En gång i veckan har stationen en vegetarisk dag, då vi serverar klimatvänlig vegetarisk mat, exempelvis regionalt producerad tofu eller utsökt seitan.

Lunchserveringen är öppen för alla, även personer som inte arbetar på stationen är välkomna!  Hållbarhet är viktigt för oss, vilket innebär att vi undviker matsvinn, så meddela oss i förväg om du planerar att komma förbi på lunch!

Specialbeställningar för grupper

Har din grupp några speciella önskemål gällande maten under ert besök? Hur låter klimatsmart fisksoppa eller en vegansk buffé? Vi serverar gärna gästande grupper mellanmål serverade till mötesrummet enligt era önskemål eller varför inte avsluta besöket med en festmiddag?

Köket rekommenderar hembakat fröknäckebröd, ingefärsshot eller smoothie som uppfriskning under en mötesdag. För bastukvällen är det också enkelt att beställa läcker kvällsmat.

Restaurangen vid havet

Vår restaurang finns i nedre våningen i huvudbyggnaden och ervjuder en alldeles unik utsikt över havet. Vi  dukar upp maten i buffé och matsalen har plats för 70 personer. Vid behov kan salen delas i två mindre delar.
Vid behov kan maten även serveras i andra utrymmen på stationen. Vad sägs om eftermiddagskaffe ombord på forskningsfartyget Augusta eller en grillfest på paviljongens soliga terrass? Du kan också ordna en kvällsfest i bastun och grilla läckra spett över öppen eld.

Visste du att vårt kök bakar läckert hemlagat bröd? Vill du beställa skärgårdsbröd eller semlor färdigt för din  grupp att med hem? Kontakta oss, så fixar vi det gärna!

Hållbar matservering

Restaurangen vid Tvärminne zoologiska station har deltagit i utvecklingsprogrammet Responsible Food Service, där tio olika livsmedelsföretag i Finland utvecklar sin verksamhet mot att bli mera hållbar och koldioxidsnål. Inom ramen för tvecklingsprogrammet utvecklas nya metoder för att minska utsläppen i proffessionella restaurangkök.

Stationens kök använda inhemska råvaror i så stor utsträckning som möjligt, bland annat kött, potatis, ägg, mjöl, mjölk och mejeriprodukter. Varje år ökar andelen ekologiska produkter, vi är en del av Steps to Organic-programmet. Vi använder endast rättvisemärkt ekologiskt kaffe och te. 

För restaurangen ansvarar servicechef Saara Silen i samarbete med Nina Ekblad och Tiina Bolbol.

Får vi ge dig en offert?