Bo på stationen

Här hittar du information om inkvartering, måltider, bastu, betalningar och annat behövligt.

I huvudbyggnaden finns receptionen, föreläsningssalar, laboratorier, akvarierum, verkstad, arbetsrum för forskare och personal, och en matsal för 70 personer. Inkvartering erbjuds i form av 20 dubbelrum i studenthuset, 10 dubbelrum och två enkelrum i forskarbostaden och 10 enkelrum och ett dubbelrum i Paviljongen. Dessutom finns det 10-30 bäddplatser i övriga byggnader, av vilka vissa används endast sommartid. Några större lägenheter kan användas som familjebostäder.

Reception

Receptionen finns i huvudbyggnaden och tar hand om alla frågor kring inkvartering. Den är öppet under vardagar kl. 9–15.

Unika produkter till salu

I receptionen säljer vi fina och unika produkter som tillverkats speciellt för Tvärminne zoologiska station. Du hittar bland annat t-shirts, hoodies för barn, collegetröjor för vuxna, kökshanddukar, böcker och vykort. Välkommen!

Inkvartering

Stationen har flera inkvarteringsbyggnader och vi erbjuder inkvarteringsalternativ från enkel- och dubbelrum till familjelägenheter. För mer information om de olika alternativen, vänligen kontakta receptionen. Sänglinne och handdukar ingår i inkvartering, förutom i grundstuderandes priskategorin. Du kan också ta med egna sängkläder, men observera att sovsäckar inte är tillåtna.

In- och utcheckning

Vid ankomst kan du hämta din nyckel och dörrkoden från receptionen under öppettider vardagar kl. 9 - 15. Meddela oss i god tid om du anländer utanför öppettid, så att vi kan ge dig råd om hur du checkar in. På vardagar sker utcheckningen senast kl. 10, om inte annat överenskommits. På helgerna finns det ingen specifik utcheckningstid, du kan lämna dina nycklar i brevlådan vid receptionen.

Betalning

Kostnader för inkvartering och måltider betalas i receptionen (kort eller kontanter), måltider kan också betalas direkt i restaurangens kassan (bara kortbetalning). För mera information om fakturering kontakta receptionen.

Restaurangen

Restaurangen ligger på bottenvåningen i huvudbyggnaden och är öppen för allmänheten. Boka gärna måltid minst två dagar i förväg. Restaurangen har plats för 70 personer. Det är också möjligt att köpa mat och snacks för avhämtning. Vänligen informera köket i förväg om eventuella allergier eller specialkost. Köket är vanligtvis stängt på helgerna, förutom under större kurser och seminarier.

Egen matlagning

I inkvarteringsbyggnaderna finns kök utrustade med enkel matlagningsutrustning för egen matlagning. Köken är avsedda att användas av gäster som bor på stationen.

Bastu

Stationen har en stor strandbastu och det är möjligt att doppa sig i havet året om. Bastun har allmänna öppettider för boende gäster på onsdagar och lördagar. Övriga tider kan bastun bokas separat. 

Husdjur

Det finns ett begränsat antal alternativ för dig som bor med husdjur. För mer information om boende med husdjur, vänligen kontakta receptionen.

Tvättstuga

Stationen har två tvättstugor. Tvättstugan i paviljongen har två torkskåp, en tvättmaskin och en torktumlare. Tvättstugan i underhållsbyggnaden har en tvättmaskin, torktumlare och torkrum. Tvättmaskinerna fungerar med 1€-mynt. En maskintvätt kostar 1 € inklusive tvättmedel, torktumlare eller användning av torkrummet.

Service

Tvärminne zoologiska station är belägen ca 17 km från Hangö och ca 30 km från Tammisaari. Närmaste affärer och service finns i Hangö. Det finns ingen kollektivtrafik från stationen, närmaste tåg eller buss kommer till Lappvik, ca 11 km från stationen.

För mer information om Hangö och evenemang och tjänster i Hangö, besök turistinformationens webbplats.