Valintakokeiden näyttö- ja kopiointipalvelu

Alla oleva teksti koskee näyttö- ja kopiointipalvelua vuonna 2019.

Voit varata ajan valintakokeiden näyttöpalveluun tai tilata kopiot omista valintakoevastauksistasi.

Näyttöpalvelun ajanvaraus ja valintakokeiden kopiotilaus avataan perjantaina 28.6.2019. Näyttöpalvelu on auki ma 1.7.2019 – pe 12.7.2019. Kopiointipalvelu toimii vuoden 2019 loppuun.

Huomaa varauksen/tilauksen yhteydessä seuraavat (lähinnä yhteisvalintojen ja valintakoeyhteistyön) poikkeukset:

Lääketieteen ja hammaslääketieteen valintakokeet tulee pyytää siitä yliopistosta, jossa on osallistunut valintakokeeseen, eli Helsingissä kokeen tehneet pyytävät kokeen tämän sivun ohjeistuksen mukaisesti. Eläinlääketieteen valintakoe tulee pyytää Helsingin yliopistolta riippumatta siitä, missä valintakokeeseen on osallistunut.

Oikeustieteellisen suomenkielinen valintakoe ei ole mukana Helsingin yliopiston näyttö- ja kopiointipalvelussa. Itä-Suomen yliopisto hoitaa näyttöpalvelun. Lisäinfoa Itä-Suomen verkkosivuilla. (Urvalsprovet i juridik on mukana Helsingin yliopiston näyttö- ja kopiointipalvelussa).

Helsingin yliopistossa keväällä 2019 VAKAVA-valintakokeeseen osallistuneilla yksivaiheisten valintojen (yleinen ja aikuiskasvatustiede) hakijoilla on mahdollisuus tilata vastauslomakkeensa sähköisesti. Lisätietoa ja tilaaminen.
Kaksivaiheisiin valintoihin (luokanopettaja, varhaiskasvatuksen opettaja, erityispedagogiikka, käsityönopettaja, kotitalousopettaja) hakeneiden osalta vastauslomakkeen tilauspalvelu päättyi 28.5.2019 eikä lomaketta voi enää tilata. VAKAVA-koe ei ole mukana näyttöpalvelussa, eli sitä ei voi tulla katsomaan.

Psykologian valintakoeyhteistyön osalta (Helsinki, Itä-Suomi (Joensuu), Jyväskylä, Tampere ja Turku) vastauslomakkeiden kopiot pyydetään siitä kaupungista, jossa hakija on ollut kokeessa.

Farmasian valintakoeyhteistyön osalta (Helsinki, Itä-Suomi ja Åbo Akademi) valintakokeen vastauslomakkeen kopiot tilataan siitä yliopistosta, jonka koepaikkakunnalla on tehnyt kokeen (Helsinki, Kuopio, Maarianhamina/Turku/Vaasa).

Kasvatustieteiden soveltuvuuskoe ei ole mukana näyttö- ja kopiointipalvelussa. 

Opettajankoulutuksen erillisillä opintokokonaisuuksilla on oma sivustonsa näyttö- ja kopiopalveluun. 

Sinulla on oikeus tutustua omiin valintakoevastauksiisi. Sinulla ei ole oikeutta tutustua muiden valintakoevastauksiin.

Tutustumiseen varataan 30 minuutin aika. Täytä ajanvarauslomakkeen tiedot huolellisesti ja tarkista tarvittavat tiedot Oma Opintopolku -palvelusta. Saat järjestelmästä automaattisen vahvistuksen, että ajanvaraustietosi on tullut perille. HUOM! Varaus on kaksivaiheinen: saat  sähköpostiisi ajanvarausvahvistuksen lisäksi uuden sähköpostiviestin, jonka kautta pääset valitsemaan, mitä koetta tulet katsomaan. On tärkeää, että täytät myös sen lomakkeen. Valintakokeita ei voi tulla katsomaan ilman ajanvarausta.

Tule toimipisteeseen vähintään 5 minuuttia ennen sinulle varattua tutustumisaikaa ja ota henkilöllisyystodistuksesi valmiiksi esille. Todista henkilöllisyytesi suomalaisella poliisin myöntämällä henkilökortilla, suomalaisella ajokortilla tai minkä tahansa valtion passilla. Henkilöllisyystodistus tarkistetaan siinä yhteydessä, kun sinut päästetään näyttötilaan sisälle.

Virkailija osoittaa sinulle tilan, jossa voit tutustua valintakoevastauksiin hänen valvonnassaan. Sinulla on aikaa tutustua kokeeseesi 30 minuuttia. Tilassa on nähtävillä ainoastaan kokeesi, ei muita dokumentteja. Arvosteluperusteet ja mallivastaukset julkaistaan yliopiston nettisivuilla, ja voit halutessasi tulostaa ne ja tuoda mukanasi. Kokeiden näyttötilanteessa vastauksia ei ole erikseen saatavilla, eikä tilassa ole tulostusmahdollisuutta. Mikäli mallivastauksia ja/tai aineistoa ei ole julkaistu nettisivuilla, ne toimitetaan sinulle nähtäville näyttötilaisuudessa koepaperisi kanssa.

Saat halutessasi tehdä vastauksista muistiinpanoja erillisillä muistiinpanovälineillä tai useimmissa tapauksissa ottaa vastauksista valokuvia matkapuhelimellasi. Et saa muuttaa vastauspapereita millään tavoin, etkä saa viedä vastauspapereita mukanasi poistuessasi. Mikäli haluat poistua kesken näyttötilaisuuden, tulee sinun palauttaa vastauspaperit virkailijalle, eikä sinua tämän jälkeen enää päästetä tilaan takaisin.

Virkailija ei osaa vastata kysymyksiisi, jotka koskevat koetehtävien oikeita vastauksia, koevastausten arvosteluperusteita, arvosteluperusteiden soveltamista sinun vastauksiisi tai merkintöjä, joita arvostelijat mahdollisesti ovat tehneet vastauspapereihisi. Jos sinulla on kysyttävää arvostelusta, pyydämme ensiksi tutustumaan mallivastaukseen ja valintaperusteisiin. Jos sinulla on tämän jälkeen vielä kysyttävää, pyydämme ottamaan yhteyttä hakijapalveluihin esimerkiksi sähköpostilla: valintakoekopio (at) helsinki.fi

Jos et pääse tutustumaan vastauksiin itse, voit lähettää sijastasi asiamiehesi. Asiamiehenäsi voi toimia kuka tahansa henkilö, jonka valtuutat toimimaan asiamiehenäsi. Voidaksesi valtuuttaa toisen osapuolen tutustumaan vastauspaperiisi, tulee sinun tehdä normaali ajanvaraus varausjärjestelmän kautta ja ilmoittaa asiamiehen nimi ja syntymäaika sähköpostitse. Lähetä sähköposti samasta sähköpostiosoitteesta, minkä olet ilmoittanut Opintopolun hakulomakkeella. Ilmoita asiamiehesi yhteystiedot osoitteeseen valintakoekopio (at) helsinki.fi. Laita viestin otsikoksi "Valintakoenäyttö - asiamies".

Mikäli haluat tutustua samalla kertaa useampaan kuin yhteen kokeeseen, lähetä siinäkin tapauksessa sähköposti osoitteeseen valintakoekopio (at) helsinki.fi ja ilmoita viestissä mistä kokeista on kyse. Laita viestin otsikoksi "Valintakoenäyttö - lisäkoe". Olemme yhteydessä sinuun puhelimitse ajanvarauksen poikkeuksellisesta pidentämisestä. Muutoin ajanvarausten pituus on aina 30 minuuttia per valintakoe.

Huomioithan, että koevastausten tutustumisen yhteydessä ei voi tilata tai saada kopioita omista koevastauksista. Jos haluat itsellesi kopiot koevastauksista, ne on tilattava erillisellä e-lomakkeella (katso ohjeet kohdasta Kopiopalvelu) ja ne toimitetaan sinulle sähköpostitse.

Valintakoevastausten katsominen paikan päällä on ilmaista, vastauskopioiden tilaaminen maksaa 15 euroa.

Valintakokeiden näyttöpalvelu toimii 1-12.7.2019 Metsätalossa, Unioninkatu 40, 5. kerros, sali 31. 

Seuraa opasteet rakennuksen aulassa. Sinut tullaan noutamaan 5. kerroksen lasiovien luota. Valmistaudu todistamaan henkilöllisyyttäsi ovella.

Mikäli jostain syystä et löydä perille, kysy neuvoa aulan vahtimestareilta. Saavuthan ajoissa paikalle, sillä noudamme ilmoittautuneet viisi minuuttia ennen ajanvarausta, jotta näyttötilaisuus voidaan aloittaa ajoissa. Mikäli et ole tällöin paikalla, et välttämättä pääse enää näyttötilaisuuteen.

Voit tilata kopioita valintakoevastauksistasi. Kopiot valintakoevastauksista ovat maksullisia. Kopioista peritään 15 euroa per tilaus.

Kopiot koevastauksista toimitetaan aina salatulla sähköpostilla. Tilattuja kopioita ei voi tulla noutamaan henkilökohtaisesti.

Jos haluat vastauksista kopioita, sinun tulee tilata ne täyttämällä tämän e-lomakkeen ja maksamalla 15 euron käsittelymaksu. Lomakkeen täyttäminen on sitova, sitä ei voi jälkikäteen enää perua. E-lomakkeen täyttämisen jälkeen järjestelmä ohjaa sinut suoraan maksusivulle. Huomaathan, että käsittelemme tilaukset maksutoimitusten perusteella, eli tilauksesi ei mene läpi ilman maksutoimitusta. 

Huomaa, että arvostelijoilla ei ole ollut velvollisuutta tehdä vastauspapereihin arvostelua tai oikeita vastauksia koskevia merkintöjä. Jos arvostelijat ovat tehneet vastauspapereihin merkintöjä, heillä ei ole ollut velvollisuutta tehdä merkinnöistä sellaisia, että joku muu kykenisi itsenäisesti tulkitsemaan merkintöjä oikein. Vastauspapereiden kopioiden perusteella et siis välttämättä pysty päättelemään, millä tavoin jokin vastaus oli virheellinen tai mikä olisi ollut oikea vastaus. Voit tutustua vuoden 2019 kokeiden mallivastauksiin/hyvän vastauksen perusteisiin täällä. Mikäli aineistoa ja/tai mallivastausta ei ole kyseisellä sivustolla julkaistu, se toimitetaan kopiotilauksesi yhteydessä.

Jokaisen hakukohteen valintakokeelle pitää tehdä oma hakemuksensa. Pyrimme lähettämään tilaamasi kopiot mahdollisimman pian tilauksesi jälkeen. Saat sähköpostitse kuittauksen, kun tilauksesi on onnistuneesti tallentunut järjestelmään.