Hakijapalvelut ja neuvonta

Onko sinulla kysyttävää Helsingin yliopiston tarjoamista opiskelumahdollisuuksista tai hakemisesta yliopistoon? Hakuneuvojamme ovat täällä sinua varten! Hakuneuvojamme vastaavat yliopistoon hakemiseen liittyviin kysymyksiin.
Ajankohtaista
  • Tule tapaamaan hakuneuvojia ja avoimen yliopiston neuvojia Kaisa-talon ohjauskulmassa 14.11. klo 14-16
  • Tiistaina ja keskiviikkona 28.–29.11. löydät hakuneuvojat Studia-messuilta Messukeskuksesta.
  • Chat-palvelumme on suljettu tiistaina 28.11. ja keskiviikkona 29.11.
  • Kansainvälisten maisteriohjelmien haku on 1.12.2023 -3.1.2024 
Lä­he­tä vies­ti

Sähköpostiosoitteemme on: hakijapalvelut@helsinki.fi

Ethän lähetä henkilötietoja (esim. henkilötunnusta tai muita luottamuksellisia tietoja) sisältäviä viestejä sähköpostitse.

Chat

Hubotti-chatbot

Chat-palvelumme on auki ympäri vuorokauden. Chatissä vastaa Haku- ja opiskelijaneuvonnan Hubotti-chatbot. Botti palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Mikäli botti ei osaa vastata kysymykseesi, se voi siirtää keskustelun neuvojalle silloin kun neuvoja on paikalla.

Asiakaspalveluchat

Tavoitat hakuneuvojat chatin kautta tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12–14. Chat-ikkuna löytyy tämän sivun oikeasta laidasta.

Tiistaina 28.11. ja keskiviikkona 29.11. chat-palvelumme on suljettu.

Mikäli olet jo lähettänyt sähköpostia, voit mainita asiasta käsittelyn helpottamiseksi. Ethän kopioi pitkää sähköpostia chat-keskusteluun. Huomaathan, että neuvojalla voi ruuhka-aikaan olla useampi keskustelu meneillään samanaikaisesti. Chat-palvelu soveltuu parhaiten lyhyisiin mieltä askarruttaviin asioihin. Pidemmissä asioissa, olethan mielellään yhteydessä sähköpostitse.

Soi­ta meil­le

Puhelinpalvelumme on auki torstaisin klo 12-14. 

Numeromme on 02941 24140. 

Mikäli asiasi koskee kansainvälisen maisterihaun liitteitä, voit ottaa yhteyttä torstaisin klo 12–14 numeroon 02941 21234. 

Tule tapaamaan meitä

Voit tulla tapaamaan hakuneuvojia Kaisa-talon Ohjauskulmaan (Fabianinkatu 30) ja kysyä Helsingin yliopistoon hakemisesta. Syyslukukaudella 2023 olemme tavattavissa seuraavina ajankohtina:

  • tiistai 14.11. klo 14–16 (mukana avoimen yliopiston opintoneuvojat)
  • tiistai 5.12. klo 14–16
  • tiistai 19.12. klo 14–16

Tarkistathan aina ennen tuloasi tältä sivulta, ettei neuvonta-aikoihin ole jouduttu tekemään muutoksia.

Neuvontaan tulevia palvellaan saapumisjärjestyksessä, etkä tarvitse erillistä ajanvarausta. Suosittelemme varautumaan siihen, että mikäli palvelussamme on ruuhkaa, emme välttämättä ehdi palvella kaikkia paikalle saapuneita. Huomaathan, että emme vastaanota hakemiseen liittyviä liitteitä.

Huomaathan, että Helsingin yliopisto tarjoaa myös ohjausta maahanmuuttajille, jotka ovat kiinnostuneita opiskelusta suomalaisessa korkeakoulussa tai etsivät omaa urapolkuaan.

SIMHE-palvelun yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Seu­raa mei­tä somessa

Facebook: HelsinkiUniversity
Instagram: @universityofhelsinki
Twitter: @helsinkiuni

Postiosoite

Hakijapalvelut
PL 24
00014 HELSINGIN YLIOPISTO