Vanhoja valintakokeita

Voit tällä sivulla tutustua aiempien vuosien valintakokeisiin ja niiden arvosteluperusteisiin. Keväällä pidetyt valintakokeet ja niiden arvosteluperusteet julkaistaan heinäkuussa yhteishaun tulosten julkaisun yhteydessä. Kaikkiin vanhempiin valintakokeisiin ei kuitenkaan ole saatavilla arvosteluperusteita.

Ruotsinkieliset valintakokeet löydät vaihtamalla sivun kielen ruotsiksi.
Valintakoetiedostot

Joistakin valintakoetiedostoista on poistettu tekstiä, kuvia tai muuta aineistoa tekijänoikeudellisista syistä. Tällaiset aineistot saa tarvittaessa nähtäville valintakokeiden näyttö- ja kopiointipalvelun kautta, josta voit myös tilata kopion omista valintakoevastauksistasi.

Valintakokeiden ennakkomateriaalit

Valintakoetiedostoissa useimmiten viitataan ennakkomateriaaleihin, joihin koe on perustunut. Ennakkomateriaalit voivat olla tiedostossa erillisenä listana tai niihin voidaan viitata tehtävänannoissa. Kaikissa valintakokeissa ei käytetä ennakkomateriaalia.

Saavutettavuus valintakokeissa

Kaikki tältä sivulta löytyvät valintakokeita koskevat tiedostot eivät ole täysin saavutettavia, koska ne saattavat sisältää esimerkiksi kuvia, jotka ovat olleet oleellisia kokeen tai arvosteluperusteiden kannalta. Ole yhteydessä hakijapalveluihin, mikäli sinulla on kysyttävää valintakokeiden tai arvosteluperusteiden saavutettavuudesta. Verkkosivuiltamme löydät myös tietoa yksilöllisistä järjestelyistä valintakokeissa. Pyrimme auttamaan jokaista hakijaa yksilöllisin järjestelyin tarpeen mukaan.

Yhteistyökokeet

Muut kokeet

Yhteistyökokeet

Muut kokeet

Yhteistyökokeet

Muut kokeet

Valintakoevalinnan ensimmäinen vaihe

Yhteistyökokeet
Muut kokeet

Valintakoevalinnan toinen vaihe

Yhteistyökokeet
Muut kokeet

Seuraavissa hakukohteissa ei ole julkaistu toisen vaiheen valintakoetehtäviä, eikä arvosteluperusteita:

  • Pohjoismaiset kielet (ruotsi toisena kotimaisena kielenä)
  • Suomen kieli ja kulttuuri (kansainvälisille opiskelijoille)
  • Venäjä vieraana kielenä
  • Venäjä äidinkielenä