Tiedekunta

Helsingin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta on maan johtava ja kansainvälisesti tunnettu oikeustieteen tutkimus- ja opetusyksikkö.
Suomen pitkäikäisin ja suurin oikeustieteellinen tiedekunta

Tiedekunta on Suomen pitkäikäisin ja suurin oikeustieteellinen tiedekunta: sen toiminta alkoi, kun yliopisto perustettiin Turkuun vuonna 1640. Yliopisto siirtyi Helsinkiin 1828, jolloin oikeudellinen koulutus laajeni ja tehostui. Tiedekunnassa suoritettu tutkinto tuli edellytykseksi tärkeimpiin oikeudellisiin ja hallinnollisiin tehtäviin.

Tänään tiedekunta sijaitsee yliopiston keskustakampuksella arkkitehti Aarne Ervin suunnittelemassa vuonna 1957 valmistuneessa Porthaniassa.

Tiedekunnassa on tutkimusta ja opetusta kaikilla oikeudenaloilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tiedekunnalla on yksikkö myös Vaasassa. Henkilökuntaan kuuluu noin 120 tutkijaa ja opettajaa.

Tiedekunnassa suoritettu oikeustieteen maisterin tutkinto pätevöittää kaikkiin oikeudellisiin tehtäviin. Opiskelijoita on noin 2100, ja vuosittain otetaan noin 250 uutta opiskelijaa. Halukkaista vain noin 5–10 % pääsee sisään. Suomen- ja ruotsinkielisille on omat kiintiönsä. Tutustu tiedekunnan koulutusohjelmiin.

Tiedekunta tarjoaa kansainvälisen ympäristön opiskelulle ja tutkimukselle. Opiskelija- ja tutkijavaihto on vilkasta. Tiedekunta on mukana monessa yhteistyöverkostossa.