Yhteistyöverkostot

Erasmuksen, Nordplusin sekä kahdenvälisten opiskelija- ja henkilökuntavaihtosopimusten lisäksi tiedekunta on tehnyt myös muita sopimuksia kansainvälisestä yhteistyöstä.

Tiedekunnan profiilin mukaisesti teemme aktiivista kansainvälistä yhteistyötä, jossa huomioidaan globalisaation vaikutus oikeustieteeseen, monikansallinen eurooppaoikeus sekä oikeustiede ja digitalisaatio. Tiedekunnan kansainvälinen yhteistyö on tiivistä myös Venäjän oikeuden tutkimuksen alalla.

Oikeustieteellinen tekee monitieteistä tutkimusyhteistyötä useiden muiden yksiköiden ja organisaatioiden sekä tieteenalojen kanssa.

Kiinalainen Han Kun Law Offices -asianajotoimisto ja tiedekunta ovat tehneet työharjoitteluvaihtosopimuksen. Sopimus antaa opiskelijoille mahdollisuuden saada käytännön asianajotoiminnan kokemusta Pekingissä, Shanghaissa sekä Shenzhenissä. Vaihto-ohjelmaan osallistuvat saavat kokemusta sekä kiinalaisista mutta myös halutessaan laajemmin kansainvälisistä oikeustieteen käytännöistä. Han Kun Law Offices on Kiinan johtava asianajotoimisto, joka on erikoistunut valtioiden rajat ylittävään kauppaan, pääomasijoittamiseen, yksityiseen pääomaan sekä immateriaalioikeuksiin. Yhteistyön avulla on myös tarkoitus tarjota väylä vuorovaikutukselle ja viestinnälle suomalaisen oikeustieteellisen koulutuksen ja kiinalaisten oikeuskäytäntöjen välille.

Oikeustieteellinen on vahvasti mukana digitalisaation ja sen vaikutuksen tutkimuksessa. Tiedekunta tekee yhteistyötä HELDIG-tutkimusryhmän kanssa.

Yhdeksän yliopiston yhteinen kansallinen Kiinan oikeuden ja kiinalaisen oikeuskulttuurin keskus (Finnish China Law Center) kehittää ja koordinoi Kiinan oikeuden ja kiinalaisen oikeuskulttuurin tutkimus- ja opetustoimintaa. Keskusta johtaa professori Ulla Liukkunen.

Lue lisää China Law Centerin verkkosivuilta englanniksi