Keskustakampus

Aivan Helsingin sydämessä sijaitseva monitieteinen keskustakampus on Helsingin yliopiston suurin kampus viidellä tiedekunnalla ja noin 17 000 perustutkinto-opiskelijallaan.
Sijainti ja kulkuyhteydet

Helsingin yliopiston keskustakampus sijaitsee laajalla alueella aivan Helsingin ytimessä. Suurin osa keskustakampuksen rakennuksista löytyy Fabianinkadun ja Unioninkadun varrelta tai niiden läheltä, mutta osa rakennuksista hieman kauempaa. Tarkista siis rakennuksesi osoite ennen reitin suunnittelua. Reitin voit suunnitella kätevästi esimerkiksi HSL:n Reittioppaan avulla.

Tiedekunnat ja erillislaitokset

Keskustakampuksella keskitytään erityisesti ihmistieteiden tutkimukseen ja opetukseen. Kullakin tiedekunnalla on omat tutkimukselliset ja opetukselliset painopistealueensa, mikä tarjoaa opiskelijoille ja tutkijoille mahdollisuuden syventyä ihmistieteiden esittämiin kysymyksiin laaja-alaisesti. Keskustakampuksella tehdäänkin paljon tiedekuntarajat ylittävää yhteistyötä.

Keskustakampuksella toimivat kasvatustieteellinen, humanistinen, teologinen, oikeustieteellinen ja valtiotieteellinen tiedekunta sekä Svenska social- och kommunal högskolan, joka on Helsingin yliopiston itsenäinen yksikkö ja keskittyy ruotsinkieliseen yhteiskuntatieteelliseen opetukseen ja tutkimukseen

Tiedekuntien lisäksi keskustakampuksella toimivat myös Tutkijakollegium, Kielikeskus, Humanistis-yhteiskuntatieteellinen instituutti, Helsingin yliopiston kirjasto Kaisa-talossa, Helsingin yliopistomuseo, Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS sekä Kansalliskirjasto.

Rakennukset

Keskustakampus jakautuu laajalle alueelle aina Kampista Kruununhakaan ja pitää sisällään yliopiston vanhimpia omistuksessa olevia rakennuksia.  Tarkemmat tiedot rakennuksista ja opetustiloista löydät omalta sivultaan. Yliopistojen tiloja vuokrataan myös yliopiston ulkopuolisille tahoille. Hinnat ja muut vuokraustiedot löydät tilojen esittelyn yhteydestä.

Palveluita

Keskustakampuksella on useita opiskelijapalvelupisteitä, joista osa on erikoistunut palvelemaan tiettyjen tiedekuntien opiskelijoita. Kampuksella on useita edullisia Unicafe-opiskelijaravintoloita niin henkilökunnalle, opiskelijoille kuin vierailijoille. Päärakennuksessa ravintolaa pyörittää Sodexo. Liikuntatiloja kuntosaleista ryhmäliikuntaan tarjoaa edulliseen hintaan puolestaan Unisport.

Yliopiston sijainti aivan kaupungin ytimessä antaa oivan mahdollisuuden hyödyntää myös Helsingin kaupungin tarjoamia palveluita aina kirjastotiloista virkistäytymiseen.

Keskustakampuksella toimii myös Tiedekulma, joka toimii kurkistusikkunana huipputieteeseen.