Helmikuun TOP 3

sirpa_kahkonen_top3.jpg
 
 

 

Kaksi Helsingin yliopiston alumnia valitsi kolme suosikkiaan Tiedekulman helmikuun ohjelmasta.
Muusikko M.A. Nummisen ja kirjailija Sirpa Kähkösen valinnat osuivat täysin samaan:

MA 23.2. MINÄKÖ HUMANOIDI?
M.A. Numminen
: ”Luin juuri äskettäin Esa Kirkkopellon laajan filosofisen jutun Nuori Voima -lehdestä. Kuuntelisin mieluusti häntä myös tästä aivan toisesta aiheesta.”

Sirpa Kähkönen: “Keskustelu posthumanismin etiikasta on erittäin mielenkiintoinen kaltaiselleni täyshumanistille. Mitä uusia näkökulmia posthumanismin filosofia voisi tuoda ajatteluuni, joka perustuu Georg Henrik von Wrightin, Erasmuksen ja latinakoulun perinnölle?”

TI 24.2. TARPEEKSI TERVE: KUNNON KANSALAINEN
Numminen: ”Aihe kiinnostaa, sillä paahdan itse töitä 75-vuotiaana Suomessa, Ruotsissa ja Keski-Euroopassa enkä näe siinä mitään ongelmaa. Käyn tarkastuksissa vakuuttuakseni siitä, että ehdottoman varmasti jaksan taas vuoden eteenpäin ilman ongelmia.”

Kähkönen: “Erittäin tärkeä aihe, joka liittyy kiinteästi ihmisoikeuksiin. Ihminen ei voi valita kaikkia terveyteensä vaikuttavia asioita eikä ihminen ole kokonaan oman onnensa seppä. Aiheeseen liittyy paitsi julkisen terveydenhuollon tietoinen rapauttaminen myös paperittomien terveydenhuolto, joka on herättänyt kiivasta debattia.”

TO 26.2. NELJÄ KULMAA: LEIPÄ
Numminen: ”Olin ehkä kymmenen vuotta sitten Lauran tilaisuudessa Sysmässä, silloin puhuttiin perunasta. Leipä on filosofisesti vieläkin tärkeämpi, koska se kuvastaa myös toimeentuloa.”

Kähkönen: “Arkiseen asiaan liittyvä keskustelu, jonka arvaan avautuvan laajoihin filosofisiin ulottuvuuksiin. Professori Martti Nissisen ajatukset kiinnostavat aina.”

Kuvat:
Numi Nummelin (M.A. Numminen)
Otava / Tommi Tuomi (Sirpa Kähkönen)