Ilman tutkimusta emme ratkaise maailmanlaajuisia terveysongelmia tai globaaleja pandemioita.

Me Helsingin yliopistossa tutkimme väestön terveyttä, yksilöllistä lääketiedettä, aivojen ja mielen terveyttä sekä eläinten ja ihmisten yhteistä terveyttä. Varmistamme, että tutkimuksen ja opetuksen avulla voimme paremmin ja meillä on osaavia terveyden huippuasiantuntijoita, jotka ratkovat terveyden haasteita tulevaisuudessakin.

Tutustu tutkimukseemme, opetukseemme ja yhteistyöhön tällä sivulla.

Hyvä terveys kuuluu kaikille

Tutkimuksen avulla voimme kehittää ennaltaehkäiseviä ja vaikuttavia terveyspalveluja ja kaventaa terveyseroja, parantaa terveyden tasa-arvoa ja edistää väestön terveyttä.

Tutkimuksemme avulla edistetään myös työhyvinvointia osana väestön terveyttä.​

Tutustu tutkimukseemme.

Kouluttaudu terveyden asiantuntijaksi

Koulutamme terveyden asiantuntijoita Meilahden ja Viikin kampuksilla, lääketieteellisessä tiedekunnassa sekä eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Terveytemme kytkeytyy myös biologiaan ja ympäristöön, jossa elämme. Elämän monimuotoisuutta voit opiskella bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa. 

Valtiotieteellisen ja lääketieteellisen tiedekunnan yhteinen sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelma kouluttaa tulevaisuuden osaajia, jotka kykenevät toimimaan moniammatillisessa toimintaympäristössä ja kehittämään tulevaisuuden hyvinvointipalveluita.

Tarjoamme myös erilaisia mahdollisuuksia oman osaamisen päivittämiseen. Katso esimerkiksi kurssivalikoimamme avoimessa yliopistossa.  

Terveystutkimuksen huippuja Helsingin yliopistossa

Tutkimme Helsingin yliopistossa terveyttä monipuolisesti: teemme perimästä saatavan tiedon ja biopankkien avulla huippuluokan geenitutkimusta, hyödynnämme digitaalisia mahdollisuuksia, kuten tekoälyä yksilöllisessä tutkimuksessa sekä hoidossa ja kehitämme uusia innovaatioita, jotta oppisimme ymmärtämään aivojamme paremmin. 

Tutustu terveyden alan tutkimukseemme esimerkiksi lääketieteellisen tiedekunnan huippuohjelmissa (englanniksi). Lue myös lisää neurotieteen ja yksilöllisen lääketieteen tutkimuksen keihäänkärjistämme.

Lue tutkimusuutisia terveydestä
Rakenna terveempää maailmaa kanssamme

Teemme yhteistyötä alumnien, yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Koronatutkimuksen avulla voimme estää tulevat pandemiat

Tutkijamme ovat selvittäneet koronaviruksen perimää sekvensoinnin avulla ensimmäisestä COVID-19-tautitapauksesta lähtien ja seuranneet viruksen muuttumista aallosta toiseen.

Helsingin yliopiston vahva virologinen tutkimus on keskittynyt koronapandemian aikana diagnostiikkaan, hoitoon, molekyyliepidemiologiaan sekä perustutkimukseen. Tutkijamme ovat seuloneet muun muassa lääkeaineita ja olleet mukana kehittämässä ensimmäistä suomalaista koronarokotetta. He ovat tutkineet myös viruksen tarttumista ja selvittäneet, miten koronavirus leviää. 

Vain tutkimus auttaa meitä varautumaan tulevia pandemioita varten. Tutustu tutkimukseemme.

Kuuntele, mitä tutkijat sanovat terveydestä