Koronapandemia on osoittanut meille ihmisten, eläinten ja ympäristön yhteisen terveyden merkityksen.

Ilman tutkimusta emme ratkaise maailmanlaajuisia pandemioita. Tartuntatautien lisäksi terveyttämme uhkaavat monet muutkin asiat: aivojen ja mielen sairaudet lisääntyvät, ja moni tauti, kuten syövät, vaativat yhä yksilöllisempää hoitoa.

Me Helsingin yliopistossa tutkimme yhteistä terveyttä, yksilöllistä lääketiedettä, aivojen ja mielen terveyttä sekä kansanterveyttä. Varmistamme, että tutkimuksen ja opetuksen avulla voimme paremmin ja meillä on osaavia terveyden huippuasiantuntijoita, jotka ratkovat terveyden haasteita tulevaisuudessakin.

Jotta ymmärrämme yhteiskunnan hyvinvointia, meidän pitää ymmärtää koko elämän käsikirjoitusta. Tieteen avulla tuomme hyvinvointia ihmisille, eläimille ja ympäristölle – nyt ja tulevaisuudessa.

Koronatutkimuksen avulla voimme estää tulevat pandemiat

Tutkijamme ovat selvittäneet koronaviruksen perimää sekvensoinnin avulla ensimmäisestä COVID-19-tautitapauksesta lähtien ja seuranneet viruksen muuttumista aallosta toiseen.

Helsingin yliopiston vahva virologinen tutkimus on keskittynyt koronapandemian aikana diagnostiikkaan, hoitoon, molekyyliepidemiologiaan sekä perustutkimukseen. Tutkijamme ovat seuloneet muun muassa lääkeaineita ja olleet mukana kehittämässä ensimmäistä suomalaista koronarokotetta. He ovat tutkineet myös viruksen tarttumista ja selvittäneet, miten koronavirus leviää.

Vain tutkimus auttaa meitä varautumaan tulevia pandemioita varten. Tutustu tutkimukseemme.

Terveystutkimuksen huippuja Helsingin yliopistossa

Tutkimme Helsingin yliopistossa terveyttä monipuolisesti: teemme perimätiedon ja biopankkien avulla huippuluokan geenitutkimusta, hyödynnämme digitaalisia mahdollisuuksia, kuten tekoälyä yksilöllisessä tutkimuksessa sekä hoidossa ja kehitämme uusia innovaatioita, jotta oppisimme ymmärtämään aivojamme paremmin.

Tutustu terveyden alan tutkimukseemme esimerkiksi lääketieteellisen tiedekunnan huippuohjelmissa (englanniksi). Lue myös lisää neurotieteen ja yksilöllisen lääketieteen tutkimuksen keihäänkärjistämme.

Kouluttaudu terveyden asiantuntijaksi

Koulutamme terveyden asiantuntijoita Meilahden ja Viikin kampuksilla, lääketieteellisessä tiedekunnassa sekä eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Terveytemme kytkeytyy myös biologiaan ja ympäristöön, jossa elämme. Elämän monimuotoisuutta voit opiskella bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa.

Tarjoamme myös erilaisia mahdollisuuksia oman osaamisen päivittämiseen. Katso esimerkiksi kurssivalikoimamme avoimessa yliopistossa.

Lue tutkimusuutisia terveydestä
Rakenna terveempää maailmaa kanssamme

Teemme yhteistyötä alumnien, yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Kuuntele, mitä tutkijat sanovat terveydestä