Valintakokeiden näyttö- ja kopiopalvelu
Valintakokeiden kopiotilaus avataan keskiviikkona 7.7.2021. Kopioita toimitetaan maanantaina 12.7. alkaen ja samana päivänä avataan myös digitaalisten kokeiden etänäyttöpalvelu. Etänäyttöpalvelu ja kopiopalvelu toimivat vuoden 2021 loppuun. Huom. Kopiopalvelu on suljettu 2-6.8.2021.
Oikeus tutustua vastauksiin

Sinulla on oikeus tutustua omiin valintakoevastauksiisi. Sinulla ei ole oikeutta tutustua muiden valintakoevastauksiin.

Etänäyttöpalvelu (digitaalisten kokeiden näyttöpalvelu)

Voit tarkastella digitaalisissa valintakokeissa antamiasi koevastauksia ja niiden pisteytyksiä Valintakoepisteet-palvelussa. Poikkeuksena tietojenkäsittelytieteen valintakoe, jota koskevat ohjeet löydät kohdasta Kopiopalvelun poikkeukset.

Valintakoepisteet -palvelu aukeaa yhteishaun tulosten julkaisun jälkeen 12.7.2021 viimeistään klo 12.00. Palvelu on auki 31.12.2021 saakka.

 1. Mene sivulle https://tulokset.korkeakouluun.fi. Linkki aktivoituu 12.7.2021.
 2. Kirjaudu valintakoejärjestelmään käyttäen Suomi.fi-palvelun vahvaa tunnistautumista. Tyypillisin tunnistautumistapa on kirjautuminen pankkitunnusten avulla.

Jos sinulla ei ole käytössä vahvaa tunnistautumistapaa, pääset palveluun hakemuksesi kautta. Katso tarkemmat ohjeet alta.

HUOM! Joissakin valintakokeissa monivalinnan vääristä vastauksista on vähennetty pisteitä. Tällaisia valintakokeita on

 • elintarviketieteet
 • farmasia
 • geotieteet
 • metsätieteet
 • politiikka ja viestintä
 • yhteiskunnallinen muutos
 • biologia ja ympäristötieteet

Jos osan kokonaispistemäärä on vähennysten myötä vähemmän kuin 0 pistettä, muutetaan osan kokonaispistemäärä kuitenkin 0 pisteeksi. Valintakoepisteet -palvelussa osan kokonaispistemäärä näkyy tällöin kuitenkin pienempänä kuin 0 pistettä ja koko kokeen pistemäärä pienempänä kuin, mitä se todellisuudessa on. Valinnassa käytetyn valintakokeesta saamasi todellisen kokonaispistemäärän näet Oma Opintopolku -palvelusta.

Jos sinulla ei ole käytössä Suomi.fi-palvelun vahvaa tunnistautumistapaa, pääset kirjautumaan valintakoejärjestelmään kevään toisessa yhteishaussa jättämäsi hakemuksen kautta:

 1. Kun jätit hakemuksen, sait Opintopolusta (osoitteesta noreply@opintopolku.fi) vahvistusviestin otsikolla ”Opintopolku: hakemuksesi on vastaanotettu”. Etsi viesti sähköpostistasi. Varmista, että etsit viestiä siitä sähköpostipalvelusta, jonka sähköpostiosoitteen ilmoitit hakemuksellasi.
 2. Viestissä on linkki hakemuksellesi. Linkki on voimassa 14 vrk. Voit tilata itsellesi uuden linkin klikkaamalla vanhentunutta linkkiä. Klikkaa avautuneelta sivulta kohtaa ”Tilaa uusi hakemuslinkki sähköpostiisi” ja odota, että saat uuden linkin sähköpostiisi. Linkin saapumisessa voi mennä useampi tunti.
 3. Avaa hakemuksesi uuden linkin avulla.
 4. Etsi hakemukseltasi Valintakoepisteet -palvelun linkki. Linkki vie sinut Valintakoepisteet -palveluun.

Mikäli kirjautuminen ilman vahvaa tunnistautumista ei tästä huolimatta onnistu, ota yhteyttä: valintakoekopio@helsinki.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Etänäyttöpalvelu, digitaaliset valintakokeet”.

Kopiopalvelu (kopioiden tilaaminen paperisten kokeiden vastauksista)

Voit tilata kopioita valintakoevastauksistasi. Huom! Katso poikkeukset. Yhteisvalinnoissa voi olla eroja siinä, miten kopiot tilataan.

Kopiot koevastauksista toimitetaan aina salatulla sähköpostilla. Tilattuja kopioita ei voi tulla noutamaan henkilökohtaisesti.

Jos haluat vastauksista kopioita, sinun tulee tilata ne täyttämällä e-lomake. Lomake avataan 7.7.2021. Voit tilata itsellesi omat koevastauksesi. Arvostelijoilla ei ole ollut velvollisuutta tehdä vastauksiin mahdollisesti kirjoitetuista merkinnöistä sellaisia, että joku muu kykenisi itsenäisesti tulkitsemaan merkintöjä oikein. Kopioiden perusteella et välttämättä pysty päättelemään, millä tavoin jokin vastaus oli virheellinen tai mikä olisi ollut oikea vastaus. Arvosteluperusteet ja mallivastaukset julkaistaan yliopiston nettisivuilla viimeistään 9.7.2021.

Jokaisen hakukohteen valintakokeelle pitää tehdä oma hakemuksensa. Pyrimme lähettämään tilaamasi kopiot mahdollisimman pian tilauksesi jälkeen, kuitenkin aikaisintaan 12.7.2021. 

Kopiopalvelun poikkeukset

Huo­maa ​ti­lauk­sen yh­tey­des­sä seu­raa­vat (lä­hin­nä yh­teis­va­lin­to­jen ja va­lin­ta­koeyh­teis­työn) poik­keuk­set:

Biokemian ja molekyylibiotieteiden yhteisvalinnan kopiot tilataan Helsingin yliopistosta. 

Kasvatustieteiden soveltuvuuskoe ei ole mukana etänäyttö- ja kopiopalvelussa. 

Lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen valintakokeet tulee pyytää siitä yliopistosta, jossa on osallistunut valintakokeeseen, eli Helsingissä kokeen tehneet tilaavat kokeen tämän sivun ohjeistuksen mukaisesti.

Oikeustieteellisen suomenkielinen valintakoe ei ole mukana Helsingin yliopiston kopiopalvelussa. Valintakoenäyttö on keskitetty Itä-Suomen yliopistoon. Lisäinfoa ja kopioiden tilauslomake löytyy yhteisvalinnan verkkosivuilta. (Urvalsprovet i juridik on mukana Helsingin yliopiston kopiopalvelussa).

Opettajankoulutuksen erillisillä opintokokonaisuuksilla on oma sivustonsa kopiopalveluun. 

Psykologian ja logopedian valintakokeet tulee pyytää siitä yliopistosta, jossa on osallistunut valintakokeeseen, eli Helsingissä kokeen tehneet tilaavat kokeen tämän sivun ohjeistuksen mukaisesti.

Sosiaalitieteiden kopiopalvelu koskee ainoastaan kurssivalinnan näyttökoetta.

Sosiaalityön yhteisvalinnan valintakokeet tulee pyytää siitä yliopistosta, jossa on osallistunut valintakokeeseen, eli Helsingissä kokeen tehneet tilaavat kokeen tämän sivun ohjeistuksen mukaisesti.

Tietojenkäsittelytieteen yhteisvalinnan valintakoe ei ole mukana Helsingin yliopiston kopiopalvelussa. Valintakoenäyttö on keskitetty Oulun yliopistoon. Hakijoiden tulee hakea lomakkeella oikeutta koevastaustensa tarkasteluun. Lisäinfoa löytyy yhteisvalinnan verkkosivuilta.

Mallivastaukset ja arvosteluperusteet

Arvosteluperusteet ja mallivastaukset julkaistaan yliopiston nettisivuilla viimeistään 9.7.2021. Mikäli aineistoa ja/tai mallivastausta ei ole kyseisellä sivustolla julkaistu, se toimitetaan kopiotilauksesi yhteydessä, mikäli se tekijänoikeudellisista syistä voidaan lähettää.

Kuinka saat selville oman hakemusnumerosi?

Tilatessasi kopioita, sinun pitää täyttää hakemusnumerosi. Katso täältä ohjeet kuinka saat selville oman hakemusnumerosi.