Näyttöpalvelu ehdollisesti hyväksytyille

Nämä ohjeet koskevat ehdollisesti hyväksytyille hakijoille järjestettävää näyttöpalvelua, jossa he voivat esittää hakijapalveluille alkuperäiset koulutusasiakirjansa.
Kenelle näyttöpalvelu on tarkoitettu

Näyttöpalvelu on tarkoitettu sellaisille henkilöille, jotka ovat tulleet ehdollisesti hyväksytyiksi Helsingin yliopistoon, eikä heillä ole mahdollisuutta toimittaa virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita kelpoisuuttaan todistavista dokumenteista postitse tai suoraan hakijapalveluiden postilaatikkoon.

Näyttöpalvelussa esitetään alkuperäiset dokumentit.

Näyttöpalvelun ajanvaraus

Näyttöpalvelu toimii Metsätalossa osoitteessa Unioninkatu 40.

Näyttöpalvelu on auki 4.7.-31.8.2023. 

Pääset ajanvaraukseen tästä.

Saat ajan varattuasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen varausvahvistuksen, jossa kerrataan ilmoittamasi tiedot. Samassa viestissä on myös linkki, jolla voit perua varauksen. Peruthan varauksen, jos et pääsekään paikalle.

Huom! Varaa aika, joka on ennen oman määräaikasi umpeutumista.

Pääset perille Metsätalon pääovista ja seuraamalla aulassa olevia opasteita oikealle ovelle. Sinut tullaan noutamaan ovelta varatun ajan alkaessa. Olethan ajoissa paikalla. Jos saavut paikalle myöhässä, voit menettää varaamasi ajan ja joudut varaamaan uuden ajan.

Ethän tule kipeänä näyttöpalveluun.

Jos et itse pääse paikalle, voit valtuuttaa toisen henkilön näyttämään dokumenttejasi puolestasi. Ilmoitathan valtuutuksesta kirjallisesti ajanvarauksen yhteydessä tai sähköpostitse hakijapalveluille ennen varaamaasi aikaa.

Mitä sinulla tulee olla mukanasi

Näyttöpalvelussa esitetään alkuperäisiä dokumentteja. Sinulla tulee olla mukanasi kaikki kelpoisuuttasi todistavat dokumentit, joita sinulta on edellytetty ja niiden tulee olla aitoja. Tarkistathan, että sinulla on mukanasi kaikki dokumentteihisi virallisesti kuuluvat sivut.

 

Mukanasi tulee olla myös kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisin myöntämä henkilökortti). Varauduthan siihen, että sitä kysytään sinulta useamman kerran.

Näyttöpalvelussa ei tarkisteta virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita, vaan sellaiset tulee postittaa hakijapalveluille tai toimittaa itse suoraan hakijapalveluiden postilaatikkoon noudattaen soveltuvia maakohtaisia erityisvaatimuksia.

Kuinka kelpoisuutesi tarkistetaan?

Hakijapalveluiden työntekijä kutsuu ajan varanneet nimeltä yksi kerrallaan ja ottaa vastaan kelpoisuuden osoittavat dokumentit. Dokumentit tarkastetaan hakijapalveluiden tiloissa ja niistä otetaan tarkastuksen yhteydessä valokopiot. Tarkastuksen jälkeen saat alkuperäiset dokumenttisi takaisin. Lähetämme sinulle kelpoisuuden todistamisen tuloksen erillisellä sähköpostilla näyttöpalveluajan päätyttyä.