Avoin yliopisto: Japani
Japani on osa Helsingin yliopiston Kielikeskuksen opintoja.

Haluaisitko oppia käyttämään japanin kieltä matkaillessa ja arkisissa kommunikointitilanteissa? Esimerkiksi tervehtimään ja esittäytymään, keskustelemaan ajankohdista tai kysymään ja kertomaan sijainnista? Tutustu japanin kielen opintojen tarjontaamme!

Japanin kurssit ovat pääosin Kielikeskuksen opintotarjontaan kuuluvia jaksoja. Muutamia yksittäisiä opintojaksoja voit opiskella myös Kielten kandiohjelmasta.

 

Japanin yksittäiset kurssit

Voit opiskella japanin opintotarjonnasta sinulle sopivia yksittäisiä kursseja. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

Orientaatio japanin kieleen Kurssilla tutustutaan japanin kieleen ja se sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Japanin alkeiskurssit Alkeiskursseilla opitaan kommunikoimaan ja keskustelemaan päivittäisistä tekemisistä, omista mieltymyksistään sekä kuvailemaan menneitä tapahtumia. Kanji-merkit -kursseilla opitaan lukemaan, kirjoittamaan ja tulkitsemaan kontekstissa kanji-merkkejä.
Japanin jatkokurssit Jatkokursseilla opitaan kertomaan itsestään ja mielipiteistään, vertailemaan asioita sekä ymmärtämään ilmoituksia ja ohjeita. Kanji-merkit -kursseilla opitaan lukemaan, kirjoittamaan ja tulkitsemaan kontekstissa kanji-merkkejä.

Oletko kiinnostunut Japanin yhteiskunnasta ja kulttuurista? Kielten kandiohjelman Japanin opintosuunnan opinnoista on tarjolla yksittäisiä opintojaksoja.  Kielten maisteriohjelman Japanin opinnot (katso kohta Kielten maisteriohjelman opinnot).

Japanin opintoja Voit opiskella Kielten kandiohjelman Japanin opintosuunnan opinnoista yksittäisiä opintojaksoja.

Ei opetusta toistaiseksi.

Japanin kielen alkeet (5 op) on Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmaan kuuluva opintojakso.

Japanin kielen alkeet Alkeiskurssilla opitaan lukemaan ja kirjoittamaan kana-tavumerkkejä, kanji-merkkejä sekä kommunikoimaan helppotajuisissa tilanteissa.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.