Avoin yliopisto: Tanska

Tanska on osa Helsingin yliopiston Kielikeskuksen opintoja.

Tanskan kieli kuuluu germaanisiin kieliin ja se on läheistä sukua ruotsille ja norjalle. Tanskaa puhutaan virallisena kielenä Tanskassa ja se on Färsaarten toinen virallisista kielistä. Myös Saksan Schleswig-Holsteinissä puhutaan tanskaa ja se on alueen virallinen vähemmistökieli.

Tanskan yksittäiset kurssit

Voit opiskella tanskan opintotarjonnasta sinulle sopivia yksittäisiä kursseja. Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Tanskan alkeis- ja jatkokurssit Kursseilla opitaan käyttämään tanskaa arkielämän tilanteissa sekä tutustutaan tanskalaiseen kulttuuriin, historiaan ja yhteiskuntaan.
Pohjoismaisten kielten perusopintoihin kuuluva tanskan kurssi Kurssi Tanska ja tanskan kieli 5 op kuuluu pohjoismaisten kielten perusopintoihin. Pohjoismaiset kielet on Helsingin yliopiston Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelman opintosuunta.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen