Yliopisto Taiteiden yössä

Miltä yliopistolla tai sen läheisyydessä tapahtuu Taiteiden yönä? Ovatko akateemiset mukana kaupunkijuhlassa? Helsingin yliopisto, tutkijat, yliopiston museot ja kirjastot järjestävät Taiteiden yössä 24.8. kaikenlaista ohjelmaa tilataideteoksesta soitettuihin kirjoihin. Alta näet, mitä ohjelmaa on tarjolla.

Virpi Hämeen-Anttilan Helsingin yliopistomuseolle kirjoittamassa Äidistä tyttäreen: naiset yliopistossa -draamaesityksessä kerrotaan kolmen sukupolven naisen suulla matkasta kohti tasa-arvoa miesten hallitsemassa yliopistossa. Draamasta on ilmaiset avoimet harjoitukset Taiteiden yönä 24.8. klo 17.

Aiheesta voi lukea tarkemmin täältä.

Esityksessä on kolme näytöstä, ja ne tapahtuvat museon tiloissa vapaamuotoisesti.

 

Kumpulan kampuksen Exactum-rakennuksen kattoterassi on avoinna yleisölle torstaina 24.8. klo 17-18.30. Lyhyiden asiantuntijapuheenvuorojen lomassa voi tutustua moderniin viherkattoon ja ihailla näkymiä Vanhankaupunginlahdelle.

Lue lisää tapahtumasta täältä.

Helsingin yliopiston Metsätalon aula (Unioninkatu 40) täyttyy Elise Hujasen tilataideteoksesta klo 17.30.

Lisätietoa tapahtumasta saat täältä.

Kansalliskirjaston ovet aukeavat Taiteiden yönä 18.30 ja klo 19.00 kirjastossa puhutaan keskiajan kirjallisista aarteista. Klo 20.15 alkaa konsertti nimeltä Soivat kirjat V.

Kahvila on avoinna klo 20.30 saakka.

Tapahtumista voi lukea lisää täältä.

Museosafarilla voit katsoa eläimiin ja luontoon liittyviä videotaideteoksia, osallistua keskusteluun luontosuhteesta Ville Niinistön, Konsta Linkolan ja Leif Schulmanin kanssa tai venytellä kuin viidakkokissa ja tanssia kuin tukaani. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa tapahtumasta löyty täältä.

One Thousand Projectin Francesca Willow ja Madison Mae Parker luennoivat taiteidenvälisyyden mahdollisuuksista englanniksi. Tapahtuma on osa Runokuu-festivaalin ohjelmaa.

Lue lisää tapahtumasta täältä.

Antropologinen verkkomedia AntroBlogi pitää Taiteiden yönä Tabufestivaalin, jossa tutkitaan normaalin ja epänormaalin rajoja sekä mielenterveyden kysymyksiä antropologian silmin. Mukana on Helsingin yliopiston tutkijoita.

Festivaali järjestetään Maria 01:n eli entisen Marian sairaalan tiloissa osoitteessa Lapinlahdenkatu 16.

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.

Taiteiden yönä to 24.8 Antikvariaatti Sofia täyttyy kapitalismista ja mukana on myös Helsingin yliopiston tutkijoita. Onko kapitalismi keikahduspisteessä, vapauttavatko markkinat, ja voiko kapitalismi vielä laajentua? Entä millaista oli talous ennen kapitalismia?

Lue lisää tapahtumasta täältä.