Juhlavuoden päätapahtumat

Tervetuloa juhlimaan yliopistoa 2015! Tammikuussa vietetään juhlavuoden avajaisia, jolloin osa Lux Helsinki -valofestivaalin teoksista on nähtävissä keskustakampuksella. Vuosipäivänämme 26.3. järjestetään kutsutilaisuuden ohella ohjelmaa kaikille kaupunkilaisille. Syyskuun alussa kaikki ovat tervetulleita nauttimaan Ajattelun ja tieteen kaupunkifestivaalista, Thinkfestistä. Juhlavuoden huipentaa Tiedettä maailman parhaaksi -päätösseminaari ja Helsinki Challenge -kilpailun finalisti-ilta marraskuussa. Juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta värittävät myös lukuisat muut tapahtumat, jotka löytyvät yliopiston tapahtumakalenterista merkittyinä 375-juhlavuoden tunnuksella.

Helsingin yliopiston 375-juhlavuoden päättää Tiedettä maailman parhaaksi -seminaari sekä Helsinki Challengen finalisti-ilta marraskuussa 2015. Seminaari kokoaa tieteen kotimaiset ja kansainväliset huiput sekä kiinnostavimmat suomalaiset keskustelijat rakentamaan ratkaisuja tulevaisuuden hyvinvointiin. Torstai-illan huipentaa Helsinki Challengen finalisti-ilta, jossa viisi finalistia pitchaavat ideoitaan viimeisen kerran. Yliopiston juhlasali toimii näyttämönä molemmille tapahtumille. Voit ilmoittautua mukaan täältä.

Kutsuvierastilaisuutena järjestettävä palkintogaala pidetään Vanhalla ylioppilastalolla 13.11. Tutustu Helsinki Challenge -tiedekilpailuun!

Tiede on irti! Kaikille avoin ajattelun ja tieteen kaupunkifestivaali Thinkfest järjestetään 31.8.−5.9.2015 Helsingin keskustassa. Thinkfestillä juhlitaan tiedettä, ajattelua ja oppimista osana arkea. Festareiden tämänvuotinen teema on Globaali Helsinki. Tule siis ottamaan löylyt Tiedesaunassa, osallistu koko perheen voimin tiedepiknikille tai ota osaa kaupunkitutkimukseen kuvaamalla Helsinkiä sinun perspektiivistäsi #kenenhelsinki. Tarkemman ohjelman löydät täältä.

Juhlavuosi sai varaslähdön jo 31.12.2014, kun Helsingin kaupungin lasten uudenvuoden tapahtuma järjestettiin yliopiston päärakennuksen juhlasalissa. Lux Helsinki -valofestivaalin teoksia oli esillä keskustakampuksella 4.-8.1.2015. Tammikuussa muuttui myös Kaisaniemen metroaseman nimi Helsingin yliopiston metroasemaksi. Tammikuun 21. päivä koko yliopistoyhteisö juhli yhdessä vuoden avausta Kaisa-talossa. Katso kuvia avajaisten tunnelmista täältä.

Helsingin yliopisto täytti 375 vuotta 26.3.2015 ja juhlaa vietettiin ympäri kampuksia. Voit katsoa tallenteen vuosijuhlasta täältä. Samana päivänä avautui päärakennuksessa Yliopistomuseon uusi näyttely, Ajattelun voimaan – Helsingin yliopiston tarina 1640-2015. Näyttely on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12-18 ja lauantaisin kello 11-15. Se sijaitsee yliopiston päärakennuksen uuden puolen 3. kerroksessa (Fabianinkatu 33) ja sinne on vapaa pääsy. Tervetuloa!