Helsingfors universitets Ukrainainsamling

Hjälp oss att stöda studenter och forskare vars liv och arbete har försvårats av Rysslands invasion av Ukraina. Hjälp dem att fortsätta sina akademiska studier och forskning i Finland.

Vårt universitetssamfund är internationellt och den ryska invasionen av Ukraina har påverkat många av oss djupt. Vi vill erbjuda en möjlighet att hjälpa till och utgångspunkten för universitetets insamlingskampanj är att värna om den akademiska friheten och ge möjligheter till att utöva oberoende forskning och studier.

Genom att bidra till insamlingen hjälper du oss att:

  • Ge stöd till studenter och forskare vars liv har försvårats av den svåra situationen i Ukraina;
  • Erbjuda omlokaliseringsbidrag för forskare och blivande studenter från Ukraina till Helsingfors universitet;
  • Skapa ett stipendieprogram för att täcka lönekostnader och omplacering av ukrainska forskare som drabbats av kriget.

Stödet är avgörande för många forskare och studenter i och med att kriget har förändrat de ekonomiska möjligheterna för oberoende studier och forskning avsevärt. 

MED HJÄLP AV ERT STÖD, HAR VI REDAN NÅTT FÖLJANDE:
Din hjälp behövs fortfarande

Fler ukrainska studenter har anlänt till Finland sedan de första stipendierna delades ut. Vi vet inte heller hur många som fortfarande väljer att komma till Helsingfors universitet för att avlägga fristående studier. Dessutom vill universitetet ytterligare ge stöd till forskare som flyr kriget och utveckla nya stödåtgärder.

Genom att donera till Helsingfors universitets Ukrainainsamling hjälper du universitetet att stödja studenter och forskare som flytt från Ukraina och vill fortsätta sina studier eller sin forskning vid Helsingfors universitet.

När krisen fortsätter kommer det att påverka hela det akademiska samfundet. Helsingfors universitet vill hjälpa ukrainska studenter och forskare och deras familjer som flytt kriget att fortsätta sina studier och forskning i Finland.

Alla insamlade medel används i sin helhet för att hjälpa dem som drabbats.

Du kan också använda banköverföring:

Kontonummer: Nordea: IBAN = FI15 1660 3001 0767 70

Mottagare: Helsingfors universitets fonder

Som meddelande: "Ukraina-insamling", donatorns namn och kontaktuppgifter.

Helsingfors universitets penninginsamlingstillstånd RA/2020/737, beviljat av Polisstyrelsen 18.6.2020. Tillståndet gäller i hela landet med undantag av Åland. De insamlade medlen används till att stödja de uppgifter som anges i §2 i universitetslagen (558/2009). Helsingfors universitet ansvarar för insamlingen.

Helsingfors universitets åtgärder med anknytning till kriget i Ukraina

Som universitet har vi redan tagit flera steg för att stöda våra studenter och personal i dessa svåra tider. Fonden och kampanjen syftar till att komplettera befintliga åtgärder som vidtagits av universitetet som en del av dess globala ansvar, inklusive att ge rätten till fristående studier till dem som påverkats av invasionen.

Vi fortsätter att engagera vårt samhälle om hur universitetet bäst kan stöda de drabbade och nya åtgärder övervägs fortfarande aktivt.