Aktuellt
Vad är på gångs i Tvärminne? Här berättar vi om aktuella händelser, lediga jobb, nya publikationer och andra intressanta saker!

Utbildningar i forskningsdykning 2023 (FSDA)

Ansökningstiden för utbildningar i forskningsdykning under 2023 pågår. Läs mera om utbudet samt om hur du ansöker! (på engelska)

För mera information om utbildningarna, vänligen kontakta FSDA koordinatorn Edd Stockdale.

Stipendium för utbildningar i forskningsdykning!

Onni Talas stiftelse beviljar stipendium för universitetsstuderande inom relevanta marina områden för att delta i FSDA:s utbildningar. Ansökningstiden börjar den 9.1.2023.

Vinterlovsprogram för hela familjen 23.2 kl. 10.30-14.30

Under vinterlovet torsdagen den 23.2 kl. 10-14 bjuder Tvärminne zoologiska station på program för både barn och vuxna.

I en drop-in havsverkstad för hela familjen får deltagarna forskningsuppgifter att lösa. Varför fryser inte sälarna? Hur ser ett perfekt plankton ut? Vad händer när salt och sött vatten möts? 

Genom konkreta uppgifter får deltagarna själva utforska och experimentera och samtidigt öka sin förståelse för havet och dess mångfald. Programmet passar bäst för barn i åldern 6-13 år och det är önskvärt att barnen deltar tillsammans med en vuxen.

Under en presentationsföreläsning om Tvärminnen zoologiska station får deltagarna veta mer om stationens verksamhet och den aktuella forskningen vid stationen.

Program den 23.2.2023

kl. 10.30-11.30 Föreläsning om stationen

Under en presentationsföreläsning om Tvärminnen zoologiska station får deltagarna veta mera om stationens verksamhet och den aktuella forskningen vid stationen.

kl. 11.30-13 Lunch i restaurangen.

Pris för vuxna 12,70 €, barn under 12 år 6,35 €.

Läckra tortillas av Härkis

Klimatsmart fisksoppa med aioli

Jordgubbskräm med vaniljgrädde

Generös salladsbuffé på säsongens grönsaker

Hembakat färskt bröd

kl. 12.30-14.00 Havsverkstad för barn i åldern 6-13 år

Drop-in-workshop med olika uppgifter som barnen ska lösa tillsammans med en vuxen enligt sitt eget schema. En instruktör finns närvarande för att hjälpa till.

kl. 14 Pimpa din egen fastlagsbulle

Eftermiddagskaffe eller kakao med möjlighet att pimpa en egen fastlagsbulle med läckra tillbehör. Pris 4,50€ per person.

Havsverkstaden och föreläsningen är gratis. Anmäl dig gärna i förväg, i synnerhet om du vill äta lunch. Välkommen!