Kansainvälinen alumnitoiminta

Helsingin yliopiston alumniverkosto on laaja. Meitä on yli 200 000 ympäri maailmaa. Miten alumnimme parhaiten löytävät toisensa ja saavat luotua aktiiviset alumniyhteydet kotiyliopistoon? Helsingin yliopiston kansainvälinen alumnitoiminta muodostaa monipuolisen verkoston, joka luo yhteyksiä alumnien välille sekä Helsingin yliopiston ja alumnien välille.

Kansainvälinen toimintakenttä on yliopistollemme merkityksellinen ja panostamme yliopistona tähän myös alumnitoimintamme kautta. Haluamme yhdessä suunnitella ja toteuttaa alumnitoimintaa, jonka alumnimme pystyvät kokemaan kiinnostavana, inspiroivana ja merkityksellisenä.

Kansainvälisen alumnitoiminnan klubit

Kansainväliset alumniklubit ovat Helsingin yliopiston aiempien opiskelijoiden perustamia paikallisia verkostoja. Klubien paikalliset jäsenet ovat upeita lähettiläitä, jotka pystyvät kertomaan Helsingin yliopistosta ja yliopiston toiminnasta paikallisella tasolla niin opiskelijoille, yrityksille kuin muiden yliopistojen tutkijoillekin. Klubit järjestävät toimintaansa yhteistyössä Helsingin yliopiston alumnitiimin kanssa. Helsingin yliopisto haluaa tarjota paikallistoiminnalle vahvan tukiverkoston.

Paikallisilla alumniklubeilla on Helsingin yliopistolle suuri merkitys. Toiminnan ytimessä on klubien toimiminen alumnien verkostoitumisen mahdollistajana. Poikkitieteellisessä Helsinki Alumni -verkostossa voi solmia uusia tai elvyttää vanhoja ystävyyksiä, pitää yllä suomen kielen taitoa sekä jatkuvaa oppimista, pysyä ajan tasalla koulutuksen ja tutkimuksen nykytilasta ja vaikkapa luoda yhdessä uusia innovaatioita.

Keväällä 2020 alumniklubit siirtyvät osaksi Helsingin yliopiston alumnitoimintaa. Klubit mahdollistavat alumniuden toteuttamisen paikallisesti, missä tahansa ympäri maailmaa. Kansainvälistä alumnitoimintaa löytyy mm. Brysselistä, Berliinistä, Pekingistä, Tukholmasta ja Lontoosta.

Esimerkkejä kansainvälisen alumnitoiminnan tapahtumista

  • Tiede ja käytäntö kohtaavat: tutkijoiden ja alumnien keskustelutilaisuus ajankohtaisesta aiheesta tieteen ja käytännön näkökulmasta
  • Ainutlaatuinen yhdessä tekeminen ja työelämäyhteydet: klubin järjestämiä vierailuja paikallisalumnien organisaatioihin tai käyntejä yhdessä esimerkiksi paikallisiin kulttuuri- ja tiedetapahtumiin
  • Verkostoitumislounaat, -aamupalat tai after work -tilaisuudet

Haluaisitko liittyä jäseneksi olemassa olevaan kansainväliseen alumniklubiin tai aloittaa oman paikallisen klubin? Mikäli asuinalueellasi on paljon alumneja ja olisit kiinnostunut käynnistämään Helsinki Alumni -verkostotoimintaa siellä, ota yhteyttä Helsingin yliopiston alumnitiimiin osoitteessa alumni(at)helsinki.fi.