Vaikuta ja auta alumnina

Alumnit ovat merkittävä voimavara yliopistolle. Yhdessä voimme lisätä yliopistomme vaikuttavuutta, tarjota entistäkin laadukkaampaa opetusta ja tuottaa yhä monipuolisempaa tutkimusta.

Alumnina voit valita itsellesi sopivan tavan osallistua ja auttaa. Voit esimerkiksi toimia mentorina, tarjota opiskelijalle graduaihetta tai tukea tutkimusta lahjoituksen avulla.
Anna aikaasi ja inspiroi

Haluatko tukea nykyisiä opiskelijoita tai lähiaikoina valmistuneita, kun he pyrkivät löytämään omannäköisen urapolkunsa? Alumnina yksi suurimmista lahjoista, jonka voit antaa, on aikasi. Voit jakaa asiantuntemustasi, kertoa urastasi sekä auttaa opiskelijoita ja muita alumneja menestymään.

Olipa kyse nykyisen opiskelijan mentoroinnista, tuoreen alumnin sparraamisesta tai tarinasi jakamisesta kanssamme – meillä on monia mahdollisuuksia, joilla voit antaa aikaasi ja tukea muita.

Mentori: "Haluaisin käynnistää takaisin antamisen dominoefektin"

Keväällä 2021 Helsingin yliopiston alumni Roberto D’Abrosca huomasi sähköpostiviestin, jossa pyydettiin alumneja mukaan kannustamaan opiskelijoita korona-aikana. Hiljattain business coachiksi eli valmentajaksi kouluttautunut D’Abrosca innostui ja ilmoittautui mukaan keskustelijaksi alumnitapahtuman pienryhmään.

Roberto D’Abrosca on osallistunut alumnitoimintaan myös muun muassa tarjoamalla opiskelijoille yksilövalmennusta pro bonona. Lisäksi hän on pitänyt webinaarin valmentavasta johtamisesta eri alojen esihenkilöille Think & Lead -tapahtumassa, jonka tarkoituksena on jakaa johtamiskokemuksia ja -oppeja alumniverkoston jäsenten kesken.

Tee yhteistyötä opiskelijoiden kanssa

Haluatko tarjota mahdollisuuksia nykyisille opiskelijoille, jotta he pääsevät loistamaan, ja samalla hyödyntää heidän asiantuntemustaan ja uusia ideoitaan?

Me yliopistolla uskomme yhteistyön voimaan. Yhteistyöllä voimme luoda hienoja mahdollisuuksia, jotka auttavat opiskelijoitamme saavuttamaan täyden potentiaalinsa, ja samalla pääset inspiroitumaan motivoituneiden kansainvälisten osaajien ajatuksista.

Juha Jokela säilyttää yhteyden kotiyliopistoonsa mentoroinnin kautta

Ulkopoliittisen instituutin Euroopan unioni -tutkimusohjelman ohjelmajohtaja, alumni Juha Jokela sekä Ulkopoliittinen instituutti ovat osallistuneet HelsinkiUNI International Talent Programme -ryhmämentorointiohjelmaan jo kahdesti. Mentorointi on Jokelalle tapa antaa eteenpäin tukea, josta hän itse opiskelijana hyötyi.

– Nautin todella opiskelijaryhmän kanssa käydyistä keskusteluista ja heidän avoimuudestaan. Keskustelimme heidän opinnoistaan ja urasuunnitelmistaan, mutta myös henkilökohtaisemmista aiheista, kuten siitä, millaista on olla maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa ja ulkomaalainen Suomessa.

Lahjoita tieteelle

Sinun tuellasi pystymme löytämään ratkaisuja meihin kaikkiin vaikuttaviin haasteisiin. Lahjoittamalla yliopistolle autat meitä rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta ja tuet opiskelijoita, koulutusta ja tutkimusta valitsemallasi alalla.

Alumneilla on pitkä historia yliopiston tukemisessa. Ensimmäinen nimikkorahastomme on perustettu vuonna 1745 luutnantti Erik Ekestubben testamenttilahjoituksen myötä.

Lahjoittamalla pystyt edistämään tutkimusta

– Useimmat eivät ole kuulleet sanaa sarkooma ennen diagnoosia. Mieheni harvinainen syöpä rohkaisi meitä tukemaan asiaan liittyvää tutkimusta.

Alumni Annika Laakso ja hänen miehensä Ville järjestivät #cycle4sarcoma vuonna 2018 Villen diagnoosin jälkeen. Kampanjan tuotot lahjoitettiin Helsingin lääketieteen rahastolle sarkooman tutkimuksen tukemiseksi.