Työllistämisohjelma vammaisille henkilöille
Helsingin yliopisto on käynnistänyt työllistämisohjelman vammaisille henkilöille osana yliopiston vammaisinkluusion teemavuotta. Ohjelmassa rekrytoidaan henkilöitä, joilla on jokin vamma, yliopiston työyhteisöihin positiivisen erityiskohtelun hengessä vuoden 2023 alusta alkaen.

Ohjelma on osa yliopiston kestävyys- ja vastuullisuusohjelmaa ja se toteutetaan pilottina yhteistyössä Suomen Vammaisfoorumin kanssa. Ohjelma tarjoaa yliopistolle myös tärkeää tietoa siitä, miten yliopiston rekrytointeja tulisi entisestään kehittää saavutettavuuden ja esteettömyyden näkökulmasta. 

Hae yliopiston työllistämisohjelmaan ja tule joukkoomme osaksi työyhteisöämme. 

 
YK:n VAMMAISYLEISSOPIMUS 

Sopimuksen mukaan vammaisiin henkilöihin kuuluvat ne, joilla on sellainen pitkäaikainen ruumiillinen, henkinen, älyllinen tai aisteihin liittyvä vamma, joka vuorovaikutuksessa erilaisten esteiden kanssa voi estää heidän täysimääräisen ja tehokkaan osallistumisensa yhteiskuntaan yhdenvertaisesti muiden kanssa. 

Sopimuksen artikla 27 säätää vammaisten henkilöiden oikeudesta tehdä työtä yhdenvertaisesti muiden 
kanssa; tähän sisältyvät oikeus mahdollisuuteen ansaita elantonsa vapaasti valitsemallaan tai työmarkkinoilla 
hyväksytyllä työllä sekä työympäristö, joka on avoin, osallistava ja vammaisten henkilöiden saavutettavissa. 

 
MIKSI OLEMME TÄSSÄ MUKANA?

Helsingin yliopisto haluaa omalta osaltaan olla mukana edistämässä vammaisten henkilöiden työllistymistä ja työelämän yhdenvertaisuutta. 

Työllistämisohjelma aloitettiin pilottina osana yliopiston vammaisinkluusion teemavuotta, tavoitteena kasvattaa tietoisuutta ja rakentaa tasa-arvoisempaa yhteisöllisyyttä. 

Vararehtori Tom Böhling kommentoi: ”Olemme viettäneet hyvin aktiivista vammaisinkluusion teemavuotta. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille osallistuneille! Kannustan myös eri yksiköitä osallistumaan mahdollisuuksienne mukaan tämän työllistämisohjelman mukaiseen rekrytointimahdollisuuteen – se kannattaa.” 

 
KUKA VOI HAKEA?

Ohjelman kautta avatut tehtävät on suunnattu erityisesti henkilöille, joilla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus, joka vaikuttaa työn tekemiseen heidän oman arvionsa mukaan.
 

LISÄTIETOJA OHJELMASTA

tasa-arvovastaava@helsinki.fi 

Ohjelmassa mukana olevat avoimet tehtävät

HR koordinaattori -Hakuaika päättyy 12.12.2022

 

Sivu päivittyy sitä mukaa kun tehtäviä tulee auki.

MITEN HAEN TEHTÄVÄÄ?

Mikäli et ole hakenut meiltä töitä aiemmin uuden järjestelmän kautta (17.5.2022 lukien), aloita rekisteröitymällä ja luomalla tili järjestelmään. 

Uuden käyttäjän rekisteröityminen tapahtuu sivulla: https://jobs.helsinki.fi/ 

Löydät sivulle myös jokaisesta työpaikkailmoituksesta, Hae paikkaa -painikkeen kautta: www.helsinki.fi/avoimet-tyopaikat

Kysymme sinulta rekisteröitymisen yhteydessä sähköpostiosoitteen ja salasanan, nimen sekä asuinmaan/-alueen. Ennen käyttäjätunnuksen luomista sinun tulee lukea ja hyväksyä tietosuojalausunto. 

Suosittelemme sinua käyttämään rekisteröitymisen yhteydessä jotain muuta kuin @helsinki.fi -sähköpostiosoitetta. 

Järjestelmä ohjaa sinut suoraan ehdokasprofiiliisi. Saat rekisteröitymisestä myös vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.