Ohjeet rekrytointijärjestelmän käyttöön
Tältä sivultä löydät ohjeita rekrytointijärjestelmän käyttöön.
Mahdollisissa ongelmatilanteissa saat apua hakemasi tehtävän hr-rekrytoijalta sekä osoitteesta: rekrytointi@helsinki.fi.
Tutustu tästä - Usein kysytyt kysymykset

Uuden käyttäjän rekisteröityminen ja järjestelmään kirjautuminen tapahtuu sivulla:

https://msap.helsinki.fi/recruiting

 

Kirjautuminen - työsuhde yliopistoon

 • Valitse tämä vaihtoehto, mikäli sinulla on voimassa oleva työsuhde Helsingin yliopistoon. Sisäänkirjautuminen järjestelmään tapahtuu yliopiston käyttäjätunnuksella (ad-tunnus) ja salasanalla.

Kirjautuminen - ei työsuhdetta yliopistoon

 • Valitse tämä, mikäli olet yliopiston ulkopuolinen työnhakija, yliopiston opiskelija tai apurahatutkija. Kirjaudu sisään henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella (sähköpostiosoitteesi) sekä salasanalla.
 • Mikäli olet unohtanut salasanan, voit tilata uuden linkistä: Unohtuiko salasana?
 • Voit vaihtaa salasanasi linkistä: Muuta salasana.

Mikäli et ole hakenut meiltä töitä aiemmin, aloita rekisteröitymällä järjestelmään.

Kysymme sinulta rekisteröitymisen yhteydessä nimen ja sähköpostiosoitteen.

Suosittelemme sinua käyttämään rekisteröitymisen yhteydessä jotain muuta kuin @helsinki.fi -sähköpostiosoitetta.

Saat rekisteröitymisestä vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostin vahvistusviesti ohjaa sinut eteenpäin kirjautumaan sisään rekrytointijärjestelmäämme.

Järjestelmän toiminnot:

 1. Työpaikat: Helsingin yliopiston avoimet työpaikat löytyvät täältä. Valitse haluamasi tehtävä ja hae. Mikäli rekrytoija on toimittanut hakemista varten erillisen viitekoodin, haun löytää siinä tapauksessa syöttämällä koodin viitekoodi –kohtaan.
 2. Oma profiili: Tänne tallentuvat ensimmäisen hakemuksesi tiedot, kuten yhteystiedot, koulutus, työkokemus ja hakemuksesi liitteet. Voit muuttaa ja päivittää tietojasi omassa profiilissasi. Muutokset päivittyvät myös käynnissä oleviin työpaikkahakuihin.
 3. Omat hakemukseni: Täällä näet kaikki hakemasi työtehtävät. Voit jatkaa kesken jääneitä luonnos-tilassa olevia hakemuksiasi sekä muokata tarvittaessa jo jättämääsi hakemusta.  Voit niin halutessasi myös peruuttaa hakemuksiasi.

Mikäli et ole hakenut meiltä aiemmin työpaikkaa, aloita rekisteröitymällä rekrytointijärjestelmäämme.

 1. Rekisteröityminen tapahtuu samalla sivulla, kuin järjestelmään sisäänkirjautuminen: https://rekry.helsinki.fi/start. Löydät sivulle myös jokaisesta työpaikkailmoituksesta, Hae paikkaa -painikkeen kautta: www.helsinki.fi/avoimet-tyopaikat.
  Kysymme sinulta rekisteröitymisen yhteydessä nimen ja sähköpostiosoitteen. Suosittelemme, käyttämään jotain muuta kuin @helsinki.fi sähköpostiosoitetta.

  Saat rekisteröitymisestä vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostin vahvistusviesti ohjaa sinut eteenpäin kirjautumaan sisään rekrytointijärjestelmäämme.
   

 2. Kun olet rekisteröitynyt järjestelmään, voit hakea tehtävää suoraan hakuilmoituksessa olevan Hae tehtävää -linkin kautta.

  Mikäli kirjaudut järjestelmään pääsivuston kautta (https://rekry.helsinki.fi/start), mene ensimmäiseksi välilehdelle Avoimet työpaikat. Etsi ja valitse oikea tehtävä ja paina Hae.

  Mikäli olet työsuhteessa yliopistoon, katso kohta "Olen yliopiston työntekijä ja haen uutta tehtävää".

Mikäli sinulla on voimassa oleva työsuhde Helsingin yliopistoon, hae avoimia työtehtäviä SAP HR -portaalin kautta osoitteessa: https://saphr.it.helsinki.fi/irj/portal. Kirjaudu sisään yliopiston tunnuksilla. Löydät suoran linkin myös Flamman työkaluista: Rekrytointijärjestelmä eRekry.

Jos yrität hakea avointa työpaikkaa verkkosivuilla olevan hakuilmoituksen kautta, järjestelmä tunnistaa sinut yliopiston työntekijäksi helsinki.fi -sähköpostiosoitteesi avulla. Saat virheilmoituksen liittyen käyttäjätunnukseesi. Mikäli et jostain syystä halua hakea työpaikkaa sisäisenä työntekijänä SAP HR:n kautta, rekisteröi itsellesi uusi käyttäjätunnus. Käytä rekisteröitymiseen tällöin jotain muuta sähköpostiosoitettasi. Rekisteröitymisestä tarkemmin kohdassa "Olen uusi työnhakija".

Mikäli työskentelet apurahalla tai olet dosentti,hae avoimia tehtäviä verkkosivujen hakuilmoituksen kautta.

Järjestelmämme tunnistaa, jos sinulla on voimassa oleva työsuhde yliopistoon tai olet työskennellyt aiemmin yliopistossa. Tämä voi aiheuttaa sen, että saat virheilmoituksen jossa kerrotaan, että @helsinki.fi -sähköpostiosoitteesi on jo käytössä.

Jos työskentelet yliopistolle, hae avointa tehtävää SAP HR -järjestelmän kautta (ks. "Olen yliopiston työntekijä ja haen uutta tehtävää").

Jos et työskentele tällä hetkellä yliopistolle, rekisteröi itsellesi uusi käytäjätunnus toisella sähköpostiosoitteella (ks. "Olen uusi työnhakija").

Välillä järjestelmässä voi olla hetkellisiä virhetilanteita joiden vuoksi esimerkiksi vahvistusviestin lähettäminen jää jumiin.
Ole yhteydessä osoitteeseen rekrytointi@helsinki.fi, niin tutkimme tilanteen ja pystymme auttamaan sinua eteenpäin.

Tarkistathan ensimmäiseksi, että olet varmasti lähettänyt hakemuksen.

Rekrytointijärjestelmässä sinulla on oma ehdokasprofiili, jonne voit täyttää perustietoja itsestäsi, koulutuksestasi ja kokemuksestasi. Oman profiilin tietojen täyttäminen ei vielä tarkoita, että olet hakenut avointa tehtävää. Voit tarkistaa omat hakemuksesi järjestelmän välilehdellä:
Avoimet työpaikat > Omat hakemukseni. Jos et löydä täältä etsimääsi hakemusta, etsi tehtävä välilehdellä Työpaikkojen haku ja hae.

Työpaikan hakeminen edellyttää aina selkeän Hae-toiminnon hyväksymistä. Voit hakea tehtävää joko työpaikkailmoituksen Hae tehtävää -painikkeella tai sisällä rekrytointijärjestelmässä etsimällä ensin tehtävän Työpaikkojen haku -toiminnolla.

Kun olet hakemassa tehtävää, käynnistyy Hakemusavustaja, joka kysyy sinulta tietoja koulutuksesta ja työkokemuksesta. Hakemusavustajan viimeinen vaihe on aina hakemuksen lähettäminen.

Kirjaudu järjestelmään: https://rekry.helsinki.fi/start.
Yliopistolaisilla kirjautuminen SAP HR:n kautta.

Voit valita järjestelmän kielen heti sisäänkirjautumisen yhteydessä kielivalikosta. Järjestelmä toimii kielillä: suomi, ruotsi, englanti.

Tarkistathan selaimesi kielivalinnat, mikäli rekrytointijärjestelmä ei näy valitulla kielellä.

Voit myös määrittää järjestelmästä tulevan kirjeenvaihdon kielen. Kirjaudu sisään järjestelmään: https://rekry.helsinki.fi/start. Mene välilehdelle Ehdokasprofiili. Kohdassa Henkilökohtaiset asetukset voit valita ensisijaisesti käytettävän kielen.

Rekrytointijärjestelmä tallentaa syöttämäsi tiedot automaattisesti siirtyessäsi järjestelmässä välilehdeltä toiselle. Voit myös välillä poistua järjestelmästä ja jatkaa tietojen täyttämistä sekä hakemista myöhemmin.

Kyllä voit.

Kirjaudu sisään järjestelmään: https://rekry.helsinki.fi/start. Yliopistolaisten kirjautuminen SAP HR:n kautta.
Mene välilehdelle Avoimet työpaikat > Omat hakemukseni.

Aktivoi rivi, jolla olevan tehtävän hakemusta haluat jatkaa tai jonka hakemuksen haluat peruuttaa. Saat aktivoitua rivin klikkaamalla rivin alussa olevaa neliötä. Tämä aktivoi toiminnot "Jatka hakemusta" sekä "Poista/Peruuta".

Voit muokata järjestelmään syöttämiäsi hakutietoja ja hakemusliitteitä hakuajan kuluessa.
Jos hakemasi tehtävän hakuaika on jo päättynyt, toivomme että et enää täydennä tai muuta hakemustasi.

Kirjaudu sisään järjestelmään: https://rekry.helsinki.fi/start. Yliopistolaisten kirjautuminen SAP HR:n kautta.
 

Voit muokata tietojasi välilehdellä Ehdokasprofiili > Oma profiili.
Mikäli muokkaat, lisäät tai poistat liitteitä, katso erikseen kohta "Liitteiden kohdentaminen hakuun".

Hakemuksen yhteydessä järjestelmään kirjoittamaasi hakemuskirjettä et pysty muokkaamaan. Tarvittaessa voit kirjoittaa uuden hakemuskirjeen ja liittää sen hakuun mukaan liitteeksi.

Mikäli olet kiinnostunut yliopistosta työnantajana, mutta sopivaa tehtävää ei ole juuri avoinna, suosittelemme olemaan reippaasti yhteydessä sinua kiinnostavaan yksikköön ja kysymään työmahdollisuuksista.

Voit täyttää myös hakijaprofiilin rekrytointijärjestelmäämme ja vapauttaa profiilisi. Profiilin vapauttaminen tarkoittaa, että olet avoin työmahdollisuuksille ja saamme olla sinuun yhteydessä mahdollisista sinule sopivista työpaikoista. Voit myös tallentaa järjestelmässä itsellesi hakuvahdin kohdassa Avoimet työpaikat > Hakuvahti.

 

Voit tarkistaa hakemukseesi liittyvät liitteet järjestelmässä välilehdellä Oma profiili > Liitteet.
Kirjaudu sisään järjestelmään: https://rekry.helsinki.fi/start. Yliopistolaisten kirjautuminen SAP HR:n kautta.

Liitteet-välilehdeltä löydät alasvetovalikon nimeltä Omat hakemukseni.
Valitse valikosta työpaikka, johon liittyviä liitteitä haluat tarkastella.

Kaikki hakijaprofiiliisi liittyvät liitetiedostot listautuvat näkyviin sivulle. Tässä voit myös lisätä vielä uusia liitetiedostoja profiiliisi.
Jokaisen liitetiedoston perässä on pieni valintaruutu. Valitsemalla (rasti ruutuun) tai poisvalitsemalla liitteen määrittelet sen, mitkä liitteistä näkyvät kyseisen haun tiedostoina hakemustasi arvioiville henkilöille. 

HUOM! Ethän poista liitetiedostoja järjestelmästä, mikäli ne liittyvät johonkin toiseen hakemaasi tehtävään.

Haut päättyvät hakuilmoituksessa mainittuna päivänä klo 23.59. Suomen aikaa (EEST).

Suosittelemme selaimeksi Mozilla Firefoxia tai Google Chromea. Selaimen tulee sallia evästeet (cookies) ja ponnahdusikkunat (pop up).

Hakemuksen liitteiden tulee olla pdf-muodossa. Jokaisen liitteen maksimikoko on 20 MB.