Ohjeet rekrytointijärjestelmän käyttöön

Tältä sivulta löydät ohjeita rekrytointijärjestelmän käyttöön.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa saat apua hakemasi tehtävän hr-rekrytoijalta sekä osoitteesta: rekrytointi@helsinki.fi.
Tutustu tästä - Usein kysytyt kysymykset

Mikäli et ole hakenut meiltä töitä aiemmin uuden järjestelmän kautta (17.5.2022 lukien), aloita rekisteröitymällä ja luomalla tili järjestelmään.

Uuden käyttäjän rekisteröityminen tapahtuu sivulla:

https://jobs.helsinki.fi/

Löydät sivulle myös jokaisesta työpaikkailmoituksesta, Hae paikkaa -painikkeen kautta: www.helsinki.fi/avoimet-tyopaikat.

Kysymme sinulta rekisteröitymisen yhteydessä sähköpostiosoitteen ja salasanan, nimen sekä asuinmaan/-alueen. Ennen käyttäjätunnuksen luomista sinun tulee lukea ja hyväksyä tietosuojalausunto.

Suosittelemme sinua käyttämään rekisteröitymisen yhteydessä jotain muuta kuin @helsinki.fi -sähköpostiosoitetta.

Järjestelmä ohjaa sinut suoraan ehdokasprofiiliisi. Saat rekisteröitymisestä myös vahvistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Järjestelmän toiminnot:

Oma profiili: Täällä voit jättää hakemuksen avoimeen tehtävään sekä tarkastella hakijaprofiilisi tietoja ja hakemushistoriaasi. Täällä voit myös vaihtaa järjestelmäkielen ja asetuksista uuden salasanan. Kun haet avointa tehtävää, muistathan liittää hakemukseesi tarvittavat liitteet. Liitteet ovat aina hakemuskohtaisia ja ansioluettelo on aina pakollinen osa hakemusta. Mikäli haet useampaa tehtävää järjestelmässämme, viimeisenä lisätyt liitteet näkyvät profiilissasi myös aikaisemmin haettujen tehtävien liitteinä. Tämä ei tarkoita sitä, että nämä viimeksi lisätyt liitteet tulevat osaksi aikaisemmin lähetettyjä hakemuksia.

Omat asiakirjat: Täällä näet viimeksi tallentamasi ansioluettelon/CV:n.

Profiilin tiedot: Täällä näet rekisteröitymisen yhteydessä tallentamasi nimen ja sähköpostiosoitteen. Voit lisätä täällä puhelinnumerosi sekä asuinmaan. Voit myös muokata näitä profiilisi tietoja tarvittaessa.

Hakuasetukset ja tietosuoja: Täällä näet Helsingin yliopiston yksityisyydensuojailmoituksen. Mikäli et hyväksy yksityisyydensuojailmoitusta valitsemalla kumoa –valinta, tilisi poistuu pysyvästi.

Haetut tehtävät: Täällä näet kaikki hakemasi työtehtävät. Voit myös tarvittaessa muokata jo jättämääsi hakemusta, mikäli se ei ole vielä edennyt rekrytoinnissa arviointi vaiheeseen. Voit niin halutessasi myös peruuttaa hakemuksiasi. Huomaathan, että mikäli peruutat hakemuksesi, voit kerran palauttaa peruutetun hakemuksen ja hakea samaa avointa tehtävää uudelleen samalla profiililla.

Tallennetut hakemukset: Täällä voit jatkaa kesken jääneitä luonnos-tilassa olevia hakemuksiasi.

Näytä kaikki työpaikat: Helsingin yliopiston avoimet työpaikat löytyvät täältä. Valitse haluamasi tehtävä ja hae.

Kategoria: Täällä voit tarkastella Helsingin yliopiston avoimia tehtäviä kategorioiden avulla.

Urasivut: Tämä ohjaa sinut Helsingin yliopiston urasivuille.

Järjestelmään kirjautuminen tapahtuu sivulla:

https://jobs.helsinki.fi/

Mikäli olet työsuhteessa yliopistoon, katso kohta "Olen yliopiston työntekijä ja haen uutta tehtävää".

Mikäli et muista salasanaasi, voit tilata linkin salasanan nollaamiseksi Unohditko salasanasi –kohdasta. Jos jokin tili vastaa syöttämiäsi tietoja, saat sähköpostitse ohjeet salasanan nollaamiseksi.

Mikäli sinulla on voimassa oleva työsuhde Helsingin yliopistoon, hae avoimia työtehtäviä täällä:

https://msap.sap.helsinki.fi/flp

Valitse Työntekijän kirjautuminen. Sisäänkirjautuminen järjestelmään tapahtuu yliopiston käyttäjätunnuksella (ad-tunnus) ja salasanalla.

Löydät suoran linkin myös Flamman työkaluista: Rekrytointijärjestelmä.

Jos yrität hakea avointa työpaikkaa verkkosivuilla olevan hakuilmoituksen kautta, järjestelmä tunnistaa sinut yliopiston työntekijäksi helsinki.fi -sähköpostiosoitteesi avulla. Saat virheilmoituksen liittyen käyttäjätunnukseesi. Mikäli et jostain syystä halua hakea työpaikkaa sisäisenä työntekijänä, rekisteröi itsellesi uusi käyttäjätunnus. Käytä rekisteröitymiseen tällöin jotain muuta sähköpostiosoitettasi. Rekisteröitymisestä tarkemmin kohdassa "Olen uusi työnhakija".

Järjestelmämme tunnistaa, jos sinulla on voimassa oleva työsuhde yliopistoon tai olet työskennellyt aiemmin yliopistossa. Tämä voi aiheuttaa sen, että saat virheilmoituksen, jossa kerrotaan, että @helsinki.fi -sähköpostiosoitteesi on jo käytössä.

Jos työskentelet yliopistolle, katso kohta ”Olen yliopiston työntekijä ja haen uutta tehtävää”.

Jos et työskentele tällä hetkellä yliopistolle, rekisteröi itsellesi uusi käyttäjätunnus toisella sähköpostiosoitteella (ks. "Olen uusi työnhakija").

Välillä järjestelmässä voi olla hetkellisiä virhetilanteita, joiden vuoksi esimerkiksi vahvistusviestin lähettäminen jää jumiin.

Ole yhteydessä osoitteeseen rekrytointi@helsinki.fi, niin tutkimme tilanteen ja pystymme auttamaan sinua eteenpäin.

Tarkistathan ensimmäiseksi, että olet varmasti lähettänyt hakemuksen.

Rekrytointijärjestelmässä sinulla on oma ehdokasprofiili, josta voit tarkistaa omat hakemuksesi järjestelmän välilehdellä ”Haetut tehtävät” sekä keskeneräiset hakemukset ”Tallennetut hakemukset” välilehdellä. Jos et löydä etsimääsi hakemusta näistä, etsi tehtävä ”Työpaikat” valikosta ja hae.

Voit valita järjestelmän kielen heti sisäänkirjautumisen yhteydessä kielivalikosta. Järjestelmä toimii kielillä: suomi, ruotsi, englanti.

Tarkistathan selaimesi kielivalinnat, mikäli rekrytointijärjestelmä ei näy valitulla kielellä.

Rekrytointijärjestelmä tallentaa syöttämäsi tiedot automaattisesti, mutta muistathan painaa ”Tallenna” sivun alalaidassa, mikäli poistut sivulta tai et vielä lähetä hakemustasi.

Kyllä voit.

Voit missä vain vaiheessa tallentaa hakemuksesi ennen sen lähettämistä. Löydät tallennetut keskeneräiset hakemukset ”Tallennetut hakemukset” välilehdeltä.

Voit niin halutessasi myös peruuttaa hakemuksesi. Löydät hakemasi tehtävät ”Haetut tehtävät” -välilehdeltä.

Huomaathan, että mikäli peruutat hakemuksesi, voit kerran palauttaa peruutetun hakemuksen ja hakea samaa avointa tehtävää uudelleen samalla profiililla.

 

Omassa profiilissasi voit muokata ja täydentää järjestelmään syöttämiäsi hakutietoja ja hakemusliitteitä, mikäli haku ei ole vielä edennyt rekrytoinnissa arviointi vaiheeseen.

Mikäli haet useampaa tehtävää järjestelmässämme, viimeisenä lisätyt liitteet näkyvät profiilissasi myös aikaisemmin haettujen tehtävien liitteinä. Tämä ei tarkoita sitä, että nämä viimeksi lisätyt liitteet tulevat osaksi aikaisemmin lähetettyjä hakemuksia.

Mikäli olet kiinnostunut yliopistosta työnantajana, mutta sopivaa tehtävää ei ole juuri avoinna, suosittelemme olemaan reippaasti yhteydessä sinua kiinnostavaan yksikköön ja kysymään työmahdollisuuksista.

 

Voit tarkistaa hakemukseesi liittyvät liitteet järjestelmässä omassa profiilissasi välilehdellä ”Haetut tehtävät” > ”Omat asiakirjat”.

Mikäli haet useampaa tehtävää järjestelmässämme, viimeisenä lisätyt liitteet näkyvät profiilissasi myös aikaisemmin haettujen tehtävien liitteinä. Tämä ei tarkoita sitä, että nämä viimeksi lisätyt liitteet tulevat osaksi aikaisemmin lähetettyjä hakemuksia.

Haut päättyvät hakuilmoituksessa mainittuna päivänä klo 23.59. Suomen aikaa (EEST).

Suosittelemme selaimeksi Mozilla Firefoxia tai Google Chromea. Selaimen tulee sallia evästeet (cookies) ja ponnahdusikkunat (pop up).

Hakemuksen liitteiden tulee olla pdf tai docx-muodossa. Jokaisen liitteen maksimikoko on 5 MB.

Palveluiden käyttäminen kauppasaartoon asetetuissa maissa

  • SAP SuccessFactors ­-palveluita ei voi käyttää kauppasaartoon asetetuissa maissa. Kauppasaartoon asetettuun maahan matkustava käyttäjä ei voi käyttää palveluitamme ollessaan kyseisessä maassa. Hän voi käyttää SAP SuccessFactors -palveluita jälleen palattuaan maahan, jota ei ole asetettu kauppasaartoon.
  • Katso luettelo kyseisistä maista ja alueista: https://www.sap.com/about/agreements/export-statements.html

Huom. Käyttäjä voidaan sulkea palvelusta 24 tunnin ajaksi. Käyttäjä voi yrittää kirjautua palveluun, kun 24 tuntia on kulunut ja kun hän on maassa, jota ei ole asetettu kauppasaartoon.

Me Helsingin yliopistolla arvostamme yksityisyyttäsi ja oikeutta henkilötietojen suojaan. Jokaisella on oikeus tietää, mitä tietoja hänestä on tallennettu ja miten tietoja käsitellään.

Näille sivuille kokoamme tietosuojailmoituksia koskien henkilötietojen käsittelyä Helsingin yliopistolla: Tietosuoja | Helsingin yliopisto (helsinki.fi)