Tutkimusryhmät

Koiratutkimuksen tutkimusryhmissä tehtävä tutkimus on pääosin kliinistä tutkimusta. Kliininen tutkimus on potilaiden hoidon yhteydessä tapahtuvaa tutkimusta, jossa potilaat voivat omistajan luvalla osallistua tutkimusprojekteihin.

Tutkimuspotilaat saatetaan valita sairaalan potilaista tai kutsua erikseen tutkimusprojekteihin. Monissa projekteissa tarvitaan myös terveitä koiria, jotka kutsutaan eri yhteistyökanavien kautta tutkimuksiin. Tutkimukseen osallistuminen on aina vapaaehtoista, ja niihin pyydetään aina omistajan kirjallinen lupa. Osallistuessaan tutkimukseen koiran omistaja voi auttaa meitä ymmärtämään tautien syitä, kehittämään diagnosointimenetelmiä sekä löytämään uusia hoitomuotoja.

Osa tutkimuksista on keskittynyt tiettyihin koirarotuihin ja niissä havaittuihin sairauksiin. Yhteistyössä rotujärjestöjen ja kasvattajien kanssa tavoitamme laajasti rodunharrastajia. Käynnissä olevat hankkeet toteutetaan yliopiston eläimiin kohdistuvan tutkimuksen eettisen ennakkoarvioinnin toimikunnan luvalla ja yhdessä lemmikkien omistajien tuella.

Tutkimuksessa voidaan verrata eri hoitovaihtoehtoja toisiinsa ja löytää paras apu kuhunkin sairauteen.

Tutkimusryhmiä