Tiedeluokat

Tiedeluokissa oppimisyhteisöt pääsevät tutustumaan eri tieteenalojen tutkimukseen ja opiskeluun. Suurin osa tiedeluokista tarjoaa opetusryhmille mahdollisuuden tulla toiminnalliselle opintokäynnille yliopistolle. Jotkin tiedeluokista puolestaan ovat virtuaalisia, jolloin tutkivaa toimintaa voi toteuttaa ohjeiden ja materiaalien avulla omassa luokkatilassa.

Erityisesti LUMA-tiedeluokat sijaitsevat yliopistolla aidossa tutkimusympäristössä. Ne mahdollistavat monia sellaisia aktiviteetteja, joita esimerkiksi päiväkodeissa, peruskouluissa ja lukioissa ei tyypillisesti ole mahdollista toteuttaa. Vierailujen yhteydessä voi myös tavata tutkijoita ja tutustua uusimpaan huippututkimukseen.

Yliopisto ei veloita opintokäynneistä pääsymaksua.

Huom! Opintokäyntitoiminta on toistaiseksi keskeytetty koronavirustilanteen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Tarjoamme kuitenkin paljon opetusmateriaalia opetuksen tueksi >>

Tarjoamme eri oppimisyhteisöjen opetusryhmille mahdollisuuksia innostaviin toiminnallisiin opintokäynteihin yliopistolle, tutustumaan eri tieteenalojen tutkimukseen ja opiskeluun autenttisissa ympäristöissä. Yliopisto ei veloita opintokäynneistä pääsymaksua.

LUMA-tiedeluokat mahdollistavat monia sellaisia aktiviteetteja, joita esimerkiksi tavanomaisissa päiväkodeissa, peruskouluissa ja lukioissa ei tyypillisesti ole mahdollista toteuttaa. Vierailujen yhteydessä voi myös tavata tutkijoita ja tutustua uusimpaan huippututkimukseen.

LUMA-tiedeluokissa vierailee vuosittain lähes 10 000 lasta ja nuorta opettajineen.

(LUMA-tiedeluokat toimivat samalla myös osana tulevien opettajien peruskoulutusta ja/tai eri asteiden opettajien täydennyskoulutusta sekä yhteisöllisinä tiedekasvatuksen tutkimus-, kehittämis- ja toimintaympäristöinä kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kesken.)

Opintokäyntien tietosuojailmoitus.

Opintokäynnin jälkeen pyydämme vastaamaan palautekyselyyn. Saamamme palautteen avulla kehitämme toimintaamme. Erityisesti haluamme kehittää opintokäynnit osaksi kouluissa tapahtuvaa oppimista.

Opetusryhmien vierailut Helsingin yliopistolle ovat osa päiväkotien, koulujen ja muiden oppilaitosten toimintaa. Vierailujen on suositeltavaa olla kirjattuna oppimisyhteisön vuosisuunnitelmaan.

Helsingin yliopisto ei ole vakuuttanut opintokäynneillä vierailevia muiden oppilaitosten oppilaita.

Opetusryhmän omalla opettajalla on vastuu oppilaistaan koko vierailun ajan.

Helsingin yliopiston opiskelijaesittelijät kertovat lukiolaisille omista opinnoistaan ja Helsingin yliopiston tarjoamista mahdollisuuksista. Tilaisuus voidaan järjestää lukiossa oppitunnilla, yliopiston kampuksella tai verkon välityksellä. Infoja pidetään sekä suomeksi että ruotsiksi.

Tilaa opiskelijaesittelijä lukioosi »

 

Helsingin yliopistolla on useita kiinnostavia vierailukohteita kuten kirjastot, Yliopistomuseo, Luomus, Observatorio ja Tiedekulma, joissa voit piipahtaa pikaisesti tai viipyä verkkaisemmin, halusitpa sitten tutustua tutkimukseen, ihastella arkkitehtuuria tai laajentaa verkostojasi.

Tutustu muihin vierailukohteisiin »