Koululaisryhmät voivat tutustua Luomuksen kohteisiin omatoimivierailulla tai syventyä sisältöihimme opastuksella.
Opastukset sisältävät opastuksen teemaa tukevia lisämateriaaleja ja kosketeltavia näytteitä. Opastuksilla on mahdollisuus myös keskustelulle ja kysymyksille.
Oivalluksia museossa
Luonnontieteellisen museon viidessä näyttelyssä pääsee kokemaan luonnon monimuotoisuuden innostavalla tavalla. Näyttelyissä luonnontieteelliset kokoelmat ovat esillä rakennetuissa elinympäristöissä, eli dioraamoissa. Eläinten ja kasvien lisäksi maisemista voi löytää jalanjälkiä, sulkia ja jätöksiä.
Tarkkasilmäisille näyttäytyy myös selkärangattomien monimuotoinen joukko. Vaikka museoympäristö ei korvaa luonnossa liikkumista, tarjoaa se luonnon tarkkailuun ja lajintunnistuksen opetteluun erinomaiset puitteet.
Harjoittele tieteellistä työskentelyä museossa
Näyttelyihin uppoutuessa kysymykset, havainnot ja päätelmät syntyvät kuin itsestään!
Eläinten sopeutumista ympäristöönsä, luonnonhistoriaa ja evoluutiomekanismeja havainnollistavia esimerkkejä löytyy useammasta kohteesta. Näyttelyihin on upotettu myös paljon kirjallista tietoa omien oivallusten tueksi.
Kasvitieteelliset puutarhat
Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on avoinna ympäri vuoden, toki kasvillisuus on kukkeimmillaan kesällä. Silloin puutarhalla voi tutustua putkilokasvien lajirunsauteen ja kehityshistoriaan, sammal- ja jäkäläpuutarhaan tai vehreään puulajipuistoon. Kasvihuoneissa kasvikunnan kirjoa pääsee ihailemaan vuodenajoista riippumatta.
Kumpulan kasvitieteellinen puutarha on auki toukokuusta syyskuuhun. Puutarhassa voi matkata kasvimaantieteellisen osion halki Suomesta Japaniin saakka. Kulttuurikasvien ja hyötykasvien osioissa pääsee tutkailemaan tuttuja ruokakasveja ja selvittämään, mistä maailmankolkasta meille tutut raaka-aineet ovat kotoisin.