Juomalaulukilpailu

Riemuvuoden kunniaksi järjestämme juomalaulukilpailun, johon kuka tahansa yliopistolainen voi osallistua itse sanoittamallaan laululla.
Helsingin yliopistolle juomalaulu!

Helsingin yliopistolla ei ole omaa juomalaulua! Onneksi epäkohta on helppo korjata: kutsumme osakunnat ja järjestöt mukaan juomalaulukilpailuun! Pyydämmekin, että saatat seuraavan osakuntanne/järjestönne tietoon:

  • Miksi: Helsingin yliopistossa vietetään vuonna 2023 Promootion riemuvuotta Filosofisen tiedekunnan sadannen promootion johdosta.
  • Mitä: laadi oivaltava ja mukaansatempaava juomalaulu, joka sopisi laulettavaksi Helsingin yliopistossa!
  • Miten: Tavoitteena ei ole pompöösi hymni, vaan iloinen ja nokkela, sanoiltaan nopeasti opittava laulu. Emme ihannoi päihteiden käyttöä vaan ilmennämme opiskeluun ja yliopistolaisuuteen liittyvää elämäniloa ja yhteisöllisyyttä. Sanat voivat olla täysin uudet tai pohjautua aiempiin; voit säveltää oman melodiasi tai käyttää jo hyväksi havaittua.
  • Laulun voi laatia joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tai useilla kielillä. Ehkä haluat ottaa muullakin tavalla huomioon yliopistomme monikielisyyden?
  • Kenelle: kaikille yliopistolaisille. Laulajien kirjo on siis laaja, fukseista civiksiin, kaikista henkilökunnan jäsenistä paatuneisiin akateemikoihin.

Toimita juomalaulusi sanat ja sävelmä 10.3.2023 mennessä osoitteeseen eso-kuraattori@helsinki.fiKilpailun voittajan tai voittajat valitsee osakunnista ja promootioriemuvuoden 2023 ohjausryhmästä koostuva raati. Voittaja(t) julistetaan niin, että laulu voi raikua touko-kesäkuun 2023 promootioissa. Palkintona on vaatimattoman materian lisäksi kunniaa omalle osakunnallesi, nykyisten ja tulevien yliopistolaisten ihailu sekä paikka iloisissa juhlapöydissä nyt ja tulevaisuudessa!

 

Inspehtori Martti Nissinen                                            Inspehtori Tuomas Heikkilä

Savolainen osakunta                                                    Eteläsuomalainen osakunta

martti.nissinen@helsinki.fi                                           tuomas.m.heikkila@helsinki.fi